Indisk Curry without the calories

Indisk Curry without the calories, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Indisk Curry without the calories, billede 4 Indisk Curry without the calories, billede 1 Indisk Curry without the calories, billede 2 Indisk Curry without the calories, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet
2 spsk.olie
 
200 g.løg
2 fedhvidløg presset
1-2 tsk.frisk revet ingefær
1-2 tsk.tikka (indisk krydderi)
2 spsk.karry (medium hot)
 
1 ds.hakkede tomater
2 dl.bouillon
200 g.gulerødder i tynde skiver
200 g.blomkål i buketter
400 g.kartofler i tern
 
2.5 dl.yoghurt naturel
 
200 g.ærter
 
1 tsk.koriander frisk eller tørret
 
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun kyllingeternene i olie i en wok eller stor dyb stegepande tilsæt hakket løg, presset hvidløg, karry, ingefær og tikka.

Når løgene er klare tilsættes bouillon og de hakkede tomater kog det hele i ca. 5 min. herefter tilsættes gulerødder i tynde skiver, blomkål i buketter og kartofler i tern lad det hele småkoge i ca. 15-20 min. afhængig af om grøntsagerne skal være sprøde eller møre.

Tilsæt yoghurt og lad retten koge op igen tilsæt de frosne ærter og lad det hele koge i ca. 3 min. smag retten til med salt peber og koriander.

Pynt med frisk koriander.

Tips:

Retten er ikke stærk (hot) men smager af noget og så er den fedtfattig. Giv gerne nanbrød eller andet indiske specialbrød til. Velbekomme





karakterer:
Opskriften er vist 93084 gange,
og udskrevet 2823 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-04 12:12:34
Savner kalorieberegning🙁

  -   2017-06-20 08:02:15
Super dejlig ret - har lavet den utallige gange og den er en stor succes hver gang.

  -   2012-01-02 14:43:04
Prøv at brug champion og brocoli i stedet for kartoflerne. Husk at put de grønsdager som tager længst til at koge i først. Et godt tip, lad retten simre i 40 min. det gør at den bliver rigtig rig og fuldig i smagen. I behøver ikke bruge Tikka, I kan også bruge andre indiske kryderier. Jeg købte bare et glas "Indian curry paste" og så brugte et halvt glas. Forresten, brug ikke yoghurt, men skyr eller 2% grænsk yoghurt det giver retten mere fylde.

  -   2010-09-22 07:07:18
Rigtig god ret!, men vores Brugs har heller ikke Tikka, så jeg bruger Tandori.

  -   2010-08-14 22:02:10
Tikka Masala diskussionen til side! Jeg kunne ikke finde Tikkakrydderi i mit supermarked og købte i stedet tandoorikrydderiet, og det smager fantastisk, om end anderledes end det ville have smagt med Tikka. Kan varmt anbefales hvis det ikke lige er til at få fat på Tikka. Tak for en god opskrift :)

  -   2010-02-19 15:25:34
Jeg forstår ikke hvorfor i diskutere?? tikka eller tikka masala, Who giive a FUCK !? men for a lukke munden på jer kan jeg godt fortælle jer at masala oversat til dansk betyder kryderi ..

  -   2008-09-08 09:30:45
Tandoori er oprindeligt en ovn til at lave maden i. Det bruges dog i flæng til indiske retter.

  -   2008-07-12 14:31:50
Jette du kan sagtens bruge Broccoli eller hvis du ikke er til kål så prøv med porrer

  -   2008-03-09 15:05:30
er der nogen der har brugt noget andet en blomkål?

  -   2007-09-22 17:21:05
Masala betyder krydderi på indisk... Så TIKKA er smagen... Eller Tandoori, hvis det er det man ønsker, og ja, det er en helt andet smag! Tikka / Tikka Masala er det samme....

  -   2007-04-16 09:58:39
det hedder tikka masala

  -   2006-12-17 12:49:40
Nej det herrder altså Tikka og det er fra Santa Maria, Tandori er en helt enden smag og ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hedder tikki ikke tikki masala eller er det mig som har misforstået ? Måske kan man bruge tandori masala istedet ??

  -   2005-01-01 01:01:01
Tikka kan købes i Brugsen laves bl. a. Santa Maria

  -   2005-01-01 01:01:01
ps nu skrev jeg suppe men det er fordi at vi hælder lidt ekstra vand/bouillon i for at have noget at dyppe brødet i

  -   2005-01-01 01:01:01
vi spiser suppen tit og er vilde med den, jeg har heller ikke kunnet finde tikkaen (har været i irma) men blander istedet noget paprika,karry og cayenne og det blir bare kanon

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis nogen kan fortælle mig hvor man kan købe dette tikka, må de meget gerne maile mig