Tærte med kransekagebund

Tærte med kransekagebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.marcipan
100 g.sukker
1 æggehvide
50 g.hvedemel
50 g.mørk chokolade
 
2 dl.sødmælk
1 æggeblomme
1 spsk.sukker
1 spsk.majsstivelse
1 vaniljestang
 
4-5 kiwifrugter
 
Opskrift:
Ælt alle ingredienserne - på nær chokoladen - til bunden sammen. Tryk dejen ud i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180º i ca. 20 min., til den er gyldenbrun på toppen. Afkøl bunden, og løsn den derefter fra kageformens sider og bund. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl den på den afkølede bund. Kom mælk, æggeblomme, sukker, majsstivelse og vanilje korn i en gryde. Varm op ved svag varme under konstant piskning, til cremen tykner. Tag gryden at varmen, og pisk i cremen, til den er kold. Fordel den afkølede creme på kagebunden. Skær kiwierne i skiver, og læg dem i et pænt lag på vaniljecremen. Denne tærte har en sød, næsten konfektagtig bund med marcipan. En blid vaniljecreme og friske kiwier er en fin kontrast til den søde bund.

Tips:

Til denne tætte kan man i stedet for kransekagebunden sagtens anvende en almindelig mørdej.





karakterer:
Opskriften er vist 17008 gange,
og udskrevet 415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-04 16:53:47
Alt for sød. I cremen er det for meget med korn af 1 stang vanilje og den er meget tynd.