Rullesylte

Rullesylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.fersk sideflæsk af den tynde del
 
 Krydderblanding:
3 tsk.salt
1 tsk.hvid pepper
1 tsk.allehånde
1 tsk.nellike
1 tsk.ingefær
 
 Kogning:
1 tsk.salt pr. liter vand
1 gulerod
1 løg eller 1 bit porre
 noglepeberkorn
 
Opskrift:
Del flæskestykket med en kniv så at det bliver halvt så tykt, men stadig hænger sammen i et stykke. Læg flæsket med sværsiden ned. Bland salt og krydder, strø blandingen over flæsket. Rul flæsket sammen til en fast rulle og sur det med krympet bomuldsgarn. Lad eventuelt rullen ligge i køleskab til neste dag.

Læg sylten i en gryde. Mål og hæl vand på til det står over sylten. Salt, kog op og skum av. Skræl og skær løg og gulerod i stykker. Læg dem sammen med peber i gryden. Lad sylten trekke under låg på svag varme til en prøvenål går let igennem, ca. 1 1/2 time. Tag sylten op og læg den i pres nogle timer. Læg den for eksempel i en aflang kageform, plaser en kageform ovenpå sylten og sæt et par sukkerposer i formen som tyngde.

Server sylten i tynde skiver som pålæg, gerne med sennep og syltede rødbeder.





karakterer:
Opskriften er vist 19818 gange,
og udskrevet 267 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-23 16:34:00
Min rullesylte opbevares i en egnet krukke, fx en gammel syltekrukke, den slags man brugte til syltede asier ol. før i tiden. Der står den så og hygger sig i gelen, ( kogelagen der er stivnet evt med husblas, )hvis da ikke der er kogt nogle grisetæer med rullesylten. 🤗

  -   2015-12-10 22:38:14
dette er ikke sylte, men rullepølse :)