EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Høns og asparges i tarteletter

Antal:
stk.
Ret : Forretter

Ingrediens : Andet Fjerkræ

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-04-01

Høns og asparges i tarteletter 4 Høns og asparges i tarteletter 1 Høns og asparges i tarteletter 2 Høns og asparges i tarteletter 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hønsekød, kogt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Suppevisk * Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
    Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Væde fra dåseasparges 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

12 Tarteletter Luxus * 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
    1 tartelet vejer ca. 23 gram.

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen parteres rå, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen anvendes til sauce.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Mælk og fløde tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5. 10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne. Tarteletterne fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5298 (1261 kcal)
KJ pr. stk. 441 (105 kcal)
Vægt ialt 1209 gram
Vægt pr. stk. 100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 438 KJ (104 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 14.7 gram
Kulhydrat 11.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (496 stemmer)

Opskriften er vist 1002937 gange,
og udskrevet 46441 gange.

Emil  -  2014-11-18 18:03:47
I opskriften står der: "Tarteletter Luxus *" Gad vide hvad "*" står for? og billedet er alm. tarteletter og ikke luxus-udgaven

Lone  -  2014-08-30 20:54:41
Helt igennem dårlig forklaring til hvorledes denne opskrift gennemføres. Der er for lidt meljævning - omkring det dobbelte skal anvendes - og derudover bør det nævnes, at der skal anvendes omkring 1 liter suppe. Smages til med salt og peber.

Jesper  -  2014-03-28 15:03:16
Hvis man vil have noget grønt til. Kog nogle friske asparges til.

PP  -  2014-03-25 00:37:04
Ja den kan fryses lavet retten til mine forældres sølvbryllup og de frøs resten ned, og den smager os godt efter den har været frosset :D

  -  2014-03-15 09:24:23
Prøv at tilføje revet selleri og/eller persillerod når du kåger hønen. Det giver en rigtig god smag! Du kan også tilsætte det i selve sovsen.

  -  2013-09-19 11:30:29
Den ser rigtig god ud

Bjarne  -  2013-05-05 04:46:45
Der står ingenting om at suppen skal i tartelet fyldet og hvor meget! Eller rigtig godt med at gange antallet

kenbat  -  2013-04-24 13:19:01
Kan man bage sovsen op i stedet for at anvende smørbolle?

Martin  -  2013-03-31 11:38:41
Jeg kan ikke få sovsen tyk nu har jeg prøvet et par gange

Christian  -  2013-03-28 15:51:10
En rigtig god ret. Jeg tilsætter altid en smule muskat.

ArneR  -  2013-02-14 18:42:07
Jeg glemte lige at tilføje til fif, at det er en god ide at vente med at putte suppevisken i til efter du er færdig med at skumme suppen af.

ArneR  -  2013-02-09 17:56:22
Lækkert, nu har jeg prøvet opskriften. Her er mine fif. 1. Brug ½ liter af suppen.( Brug nu tiden og kog den kylling/høne, det er tiden værd.) 2. Jeg kan godt lide sovsen lidt tyk, så jeg bruger en jævning med 3 spskf. mel yderligere end smørbollen fra opskriften 3. Jeg koger Kyllingen/hønen i en 3 liters gryde, så bliver der også lige 1½ liter supper, lækkert. 4. Smag til med salt. Peber bruges jo ved bordet. Super god opskrift.

hannaa  -  2013-01-12 15:15:01
smager dejligt rigtige god opskrift

fizzministern'  -  2012-12-20 10:24:31
Ærter og gulerødder smager bedre og er en god erstatning til asparges.

Køkkencheffen  -  2012-08-14 16:11:44
Mit hjerte græder over at se jeres kommentare.. soyamælk.. kun minimælk.. der skal fløde og sødmælk i!! Hvis i gør det spiser i os mindre og fedt er sundt, det er sukker og stivelse i skal holde jer fra hvis i vil være sunde..

Mark  -  2012-08-12 15:55:12
Super opskrift, kunne dog godt tænke mig en smule mere asparges i måske 33-50% mere. Men så er den altså også perfekt. 5 STORE stjerner her fra.

Tommy  -  2012-01-09 17:07:40
Min høne var en snob, den ville ikke fortælle hvor gammel den var.

  -  2012-01-08 19:55:02
Jeg fik ikke skyllet kyllingen eller skummeede det af som kom i starten inden kylingen begyndte af koge.. Kan det stadig godt bruges så? Hvad er skummen fra det, hvis ikke det er fedt og hvorfor er det vigtigt at gøre de 2 ting når det kommer op og koge?

dj madsvin   -  2011-12-23 17:29:44
super gode tarteletter Det er noget er det beste der findes.

Helle  -  2011-12-18 18:59:23
Skal godt nok først prøve opskriften den 23.12. Alligevel vil jeg vove, at kommentere på, at Jer der ikke kan finde ud ad det med væsken, ville jeg først bruge vandet fra aspargesne, derefter spæde op med hønsevandet, så der er plads til den ene dl. fløde, til at runde sovsen af med...

Jakob  -  2011-11-17 18:44:30
Den kan godt fryses, men man skal ikke forvente hele stykker når man tør sin ret op.

Mansse  -  2011-10-28 11:55:02
Jeg elsker høns i asparges.. MEN, jeg bruger hverken mælk ELLER fløde i min opskrift.. Bare vandet kyllingen er kogt i, og aspargesvand = Smager SUPER godt, og er mere fedtfattigt :-) Velbekomme!

Louise  -  2011-10-24 17:27:07
Jeg har puttet ærter i, det smager rigtig dejligt.

Louise  -  2011-10-20 18:01:31
Hvornår skal suppen fra hønen i, der nævnes kun asparges vand

Mogens  -  2011-09-14 17:05:20
Glem ikke laksen, smages til med rosenkål. Nammenam

666  -  2011-09-06 18:45:35
Mangler ordenlig beskrivelse!! STRAM OP!!

ji  -  2011-08-03 12:56:41
tarteletter de bliver bare ikke bedre super tarteletter.

lillepigen  -  2011-07-21 19:09:54
Første gangs forsøgende, men har en god fornemmelse. Der er nogen stykker der brokker sig over opskriften hva :) En opskrift kan jo altid varieres efter smag og lyst. Hvor meget vand skal bruges? -til det dækker kyllinge kødet vil jeg tro! Hvor længe skal tarteletterne varmes? -står som regel på pakkerne! Og selvom man kan blive lidt forvirret over at der ved saucen kun står aspargesvand, tror jeg nu der menes at man hælder dette oven i den fond man har fra kødet! (Som muligvis skal sies først) Men jeg skal ikke gøre mig klog på det, jeg er ikke madmutter. Et lille spørgsmål; Hvad hvis man er kommet til ikke at bruge kogende vand, men har brunget det i kog sammen med kyllingen?

  -  2011-07-14 17:36:15
Mon der kommer et svar på hvormeget af suppen man skal bruge til sovsen? Jeg prøver mig frem...

  -  2011-06-18 21:01:32
virklig virklig dårlig opskrift, kan ik anbefales.

Jakob  -  2011-05-19 11:32:10
Jeg savner at høre, hvor meget vand fra kogningen/ suppevisk, som skal bruges? Det står jo ingen steder, hvilket gør retten umulig at lave, medmindre man gætter rigtigt.

Anja  -  2011-03-18 14:25:19
de her er virkelig de bedste tarteletter jeg nogensinde har smagt, og jeg ville helt klart anbefalde dem! knus(O;

Andreas  -  2011-03-09 19:28:38
Fantastisk opskrift. dog tilføjede vi en smule flere asparges. men som basis er det en enormt god opskrift.

Stefan  -  2011-01-25 22:00:09
butterdej i youkshire pudding skåle med pie beads i til at holde dejen trykket ud mod kanten, viste sig at være vejen frem :)

Unge og uafarende  -  2011-01-24 16:13:21
Hmm.. Noget i opskriften stemmer ikke... skal man ikke bruge kogevandet også..??

Stefan  -  2011-01-17 14:45:01
Skriver her da det lader til at være den mest populære af opskrifterne. Da jeg bor i England er det umuligt at skaffe Tartelet skåle (er en meget Dansk ting). Er der nogen der har en god idé til hvordan man kan lave dem selv? Overvejede butterdej i en muffin plade.

sue  -  2010-12-25 02:05:27
Altså kan godt himle lidt op over folk der prædiker "hjemmelavet" så som kyllingen der skal koges, det tager kun 1½ time. Man kan da også lave sine egne tartelet-bunde hvis man skal helt ned i detaljer, eller slagte sin egen høne, ej der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end det er når resultaterne ikke nødvendigvis er dårligere... personligt køber jeg hønsekød på frost, det er i tern og er supermørt og lækkert, bedre end hvad jeg selv kan lave, eller i hvert fald er 1½ time sparret og dem kan jeg godt bruge på noget andet når man som jeg skal afholde julefrokost for familien :D

TT  -  2010-12-21 15:11:39
Dejlig opskrift, laver dog opbagt sovs istedet for smørbolle men giver samme resultat, jeg smelter smør og tager 2spsk mel og rører ud, derefter spæder jeg med aspargesvand og suppevandet fra hønen/kyllingen.

ida  -  2010-11-30 19:14:37
Mangler udspecificering af mængden af vand. Virkelig dårlig opskrift, ikke brug den. Find en anden !

Ann Sophie  -  2010-11-26 11:02:49
Hvor mange stykker skære du hønen ud i? 4 eller 8?

Bjørn  -  2010-11-03 13:17:07
Hvor mange tarteletter kan man spise pr. mand?

Martin  -  2010-09-23 18:08:51
Jeg laver retten helt uden fløde eller mælk.. kald mig slankefreak eller ej :) Resultatet bliver forbløffende hvis man ellers indstiller sit sind på at mad uden fløde kan smage godt :)

Mommy  -  2010-04-03 21:34:05
Man kan helt undlade fløde og mælk, og give den en sjat soyamælk istedet hvis man som os har en mælkeallergiker i familien.

Birthe Christensen  -  2010-03-31 23:17:45
Den lyder rigtig god den vil jeg prøve.

betzy  -  2010-01-15 18:46:20
Ikke særlig god opskrift. Var meget skuffet!!!!!

dumle  -  2010-01-04 18:27:15
hvad skulle der ske med suppen fra den kogte høne ? der stod man skulle gemme den til saucen men i sauce-opskriften er den ikke nævnt ? jeg går ud fra at man bare kan erstatte fløde/mælke/aspargesvand halløjet med suppen istedet, det virkere mere logisk for mig.

willi & rita  -  2009-12-27 17:52:55
Det kan IKKE anbefales, at bruge kylling i tern. Det er godt nok nemt og billigt, men smager forfærdentligt! Der er ikke andet for, find suppegryden frem og skyl en høne eller hane. (fra fritgående) Der kan gøres rent, drikkes kaffe, laves lektier osv mens det koger

kirsten  -  2009-12-16 19:11:47
Idag kan der købes hønsekød i tern som er dejlig saftig og som er god at bruge til denne ret og det sparer megen tid ved ikke selv at skulle koge hønen. Hønsekødet er frosset i tern og kan købes i Rema1000 for 400 g ca. 27 kr. der er ca til 12 tarteletter.

TVkogen  -  2009-11-26 18:36:51
Prøv eventuelt at komme hakket bacon på toppen. Det er super godt!

Valle  -  2009-10-17 11:14:40
Man kan også lave klar suppe af suppen, på den måde får man to forretter, men det plejer også at være rigeligt, vend iøvrigt tarteletterne med bunden i vejret når du varmer dem, så kan varmen "stå" inde i hatten og de bliver heller ikke så hurtigt kolde hvis de vender på hovedet når de kommer ud.

Pierre  -  2009-10-08 07:16:15
Prøv at smage til med friskpresset citronsaft. Det gør retten rigtig lækker..

brumbasse50  -  2009-09-13 12:33:24
Det smager rigtigt godt, men endnu bedre hvis man bruger kyllingefilet i stedet for hønen.

Gitte  -  2009-08-25 19:58:00
Lavede den med Gullerødder og ærter, Rigtig lækkert!

clara<3  -  2009-08-06 19:39:45
bare brug kyllingefiletter de skal ikke koge mere end en halv time...

plet  -  2009-03-05 12:40:45
til birgitte: der er lige mange kalorier i smør som i margarine. desuden synes jeg ikke man skal gå så højt op i at undlade fløde. iflg opskriften er det kn ½ dl der skal bruges. fløde kan heller ikke erstattes med mælk. det er både synd og skam for retten

  -  2008-12-14 19:54:52
God "grundopskrift" at gå ud fra. Vi har altid tartelet gilde 2.juledag her, hvor hele familien konkurrerer om at spise flest. (ofte op til 8-10 stk pr snude. Til gengæld får vi ikke andet end frugtsalat også) Jeg tilsætter altid enebær til høns og bruger mest hele kyllinger istedet for høne. Og nej!!! fløde kan ikke undværes, heller ikke smør og jeg bruger også noget af suppen til sovsen. Men bruger altid mayzena grundet mel-allergikere.

13brevkasse  -  2008-10-29 14:00:32
Fortrækker kun kylling og ærter i Tarteletter

susanne  -  2008-10-15 18:04:08
super nem og god ret

Jan Green  -  2008-10-03 17:04:20
Hvorfor må man ikke bruge suppen fra hønen? men kun aspargesvæden? og klumper det ikke, når man kommer en smørbolle i væden? har da altid lært at tilsætte vædske lidt efter lidt. men god opskrift..

mig  -  2008-09-26 17:21:28
i kan godt lade vær med at putte fløde i den

cecilia  -  2008-08-17 14:04:14
kom du bare mere griselever i ! det plejer jeg ! kan anbefales!!

hende der, med tarteletterne ,,  -  2008-07-03 11:38:01
de smager super lækkert (;

Lea  -  2008-06-21 13:17:00
mmhh mega lækkert smager rigtig godt.

else  -  2008-06-07 15:11:34
God opskrift. Jeg havde rester fra "pip på dåse" fra i går. Havde ingen fløde - så brugte creme fraice som jeg rørte med mazena... bare god....

grya  -  2008-05-27 17:20:28
fyldet smagte rigtig dejligt - da jeg havde lidt travlt valgte jeg at snyde og bruge marizena sovsejævning i stedet for smørbolle - et lille fif til jer snydere derude for retten smagte fortrindeligt uanset!!

  -  2008-04-17 21:01:56
Og det tager xxx sekunder/minutter/halve timer at varme tarteletterne?

putte  -  2008-01-20 18:53:36
smager dejligt....

Cecilie  -  2008-01-02 19:11:21
Flere asparges + mere kylling. lækker konsistens.

Kokken  -  2007-12-13 06:36:23
Skal vi ikke slå det fast engang for alle. Hvis du vil have hjemmelavet mad, så brug dog den 1 1/2 time på en hel suppehøne, hvorfor ty til de billige og lette løsninger, så kan du ligeså godt bare købe en dåse tarteletfyld, smagen bliver den samme. Denne ret / opskrift er er rigtig god så lad være med at ødelægge den.

Rasmus  -  2007-11-29 08:42:56
Det var godtnok ikke mange asparges til en hel høne !!

  -  2007-10-29 19:38:09
Det smagte godt, men mælken og fløden skal der bruges dobbelt af

bukkeben  -  2007-10-14 18:49:54
det smager også dejligt med en flaske skysovs fra en hest det er bare super lækkert ... også vilegnet til morgenmad hvis man er på telt tur...

Janet  -  2007-10-04 10:33:16
Tarteletter er bare gode. :) Især når fyldet er hjemmelavet . Men når jeg plejer at lave det, synes jeg altid at hønsekødet bliver lidt hårdt ?

Mads  -  2007-09-11 21:33:32
Fantastisk med tarteletter :) Også en god opskrift. Godt arbejde,

Heidi  -  2007-09-09 21:26:28
Hvornår skal bouillonen i sovsen?

maiken  -  2007-09-09 18:27:58
er det meningen alt væden fra kyllingen skal bruges til sovs??

Randi  -  2007-06-22 09:15:57
prøv at spise kartofler ved siden af, det smager rigtig godt :-)

Thomas gadegård  -  2007-06-07 13:09:09
Der må godt være lidt mere grønt tilbehør

birgitte  -  2007-04-20 18:07:11
du har ret Peter.fløden kan ikke udelades,men hvis man SKAL spare på kolorierne kan der bruges margarine istedet for smør og man kan istedet for piskefløde bruge fløde 13.

Peter  -  2007-02-08 20:13:54
Igen disse slankefreaks.....NEJ Ane fløden kan ikke undværes.

Nybovej  -  2007-01-10 11:10:46
Man drikker vand til, dermed får man det maksimale smagsindtryk

Nuggi  -  2006-12-25 11:42:42
Rester fra lørdagskyllingen kan også bruges

JB  -  2006-12-18 16:15:16
Vi spiser retten her til forret juleaften - og det er ganske lækkert og en god tradition!

Lone  -  2006-12-06 21:55:12
Det kan ikke anbefales at bruge både hvidløg og laurbærblade i samme ret. De to "krydderurter" matcher hinanden utroligt dårligt.

Marck H.Poulsen  -  2006-12-01 10:28:38
Det er da godt nok en god ret sys jeg godt nok men lidt mere kød

chris  -  0000-00-00 00:00:00
nej det tager da kun 1½ time at koge kyllingen eller den kan sagtens koges dagen før

chris  -  0000-00-00 00:00:00
man kan sagtens fryse den ned hvis det skulle være

Nina Taber  -  0000-00-00 00:00:00
Super ret... Prøv at koge nogen kartofler og server dem ved siden af det smager dejligt..!!

Sandie  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift, bare lidt svær at forstå nogen steder.

Madmor  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis ikke man orker at koge en hel høne - eller ikke har brug for så meget mad - så kan man sagtens købe kyllingefiletter (Fx 600 gram i netto) og bare koge dem. de skal ca. koge 20-30 min og så kan du bruge alt kødet.

Ane  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm... jeg har aldrig selv lavet det før, men det var en succes! Man kan sagtens helt undlade fløden, jeg brugte kun minimælk og resultatet blev stadig perfekt!

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Kan godt laves fedt fattig. Skift sødmælken ud med let mælk, og fløden ud med Weight Watchers madlavningsfløde. Kan så og sige ikke smage forskel.

Ketil  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også nyde den på en lækker lille udflugt med familien, gjorde det sidste år. Det var bare rigtig hyggeligt.

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at bruge friske aspares. Gem skrællerne fra aspargesne og kog dem i 15 min, si væden kog den ind i 5 min. og brug væden.Den bliver konsentreret og god, i stdet for dåseasparges

Natazja  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv også at putte ærter i fyldet, det er super lækkert

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
kom bare champignon i også.

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Er retten fryseegnet ?

pt  -  0000-00-00 00:00:00
Der må godt komme flere asparges i