Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Høns og asparges i tarteletter

Antal:
stk. 18 stk.
Ret : Forretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ

HøneOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Høns og asparges i tarteletter 4 Høns og asparges i tarteletter 1 Høns og asparges i tarteletter 2 Høns og asparges i tarteletter 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hønsekød, kogt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Suppevisk Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
    Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

18 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
    1 tartelet vejer ca. 23 gram.


Opskrift:

Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.


Der beregnes 3 tarteletter pr. person.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (553 stemmer)

Opskriften er vist 1220326 gange,
og udskrevet 49007 gange.


Energi:
KJ total 6570 (1564 kcal)
KJ pr. stk. 365 (86 kcal)
Vægt ialt 1547 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 424 KJ (101 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 12.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu