Kylling på cremet porrebund

Kylling på cremet porrebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling på cremet porrebund, billede 4 Kylling på cremet porrebund, billede 1 Kylling på cremet porrebund, billede 2 Kylling på cremet porrebund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Bacon i tern
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
25 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rens porren, og skær den i tynde skiver.

Svits baconen et par min. På en tør teflonpande. Tilsæt porrerringene, og svits dem med et par minutter.
Kom vin og fløde på, og kog blandingen op. Krydr med salt og peber.
Kom blandingen i bunden af et ikke for stort ovnfast fad.

Brun hurtigt kyllingefileterne på begge sider. Læg dem i fadet. Krydr med salt og peber, og drys med ost. Sæt fadet midt i en 220 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.

Mærk på kødet, om det lige føles fast. Stik evt. med en tynd kødnål og se, om saften er klar og ikke rosa.

Tips:

Tilbehør: Løse ris, flutes og salat. Salat: 2-3 forskellige salater Mini majs Avocado Mango Rå asparges Stegte pinjekerner Evt. græskarkerner & Cherrytomater





karakterer:
Opskriften er vist 608095 gange,
og udskrevet 33365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (300 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13524 (3220 kcal)
KJ pr. Pers. 3381 (805 kcal)
Vægt ialt 2399 gram
Vægt pr. Pers. 599 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 563 KJ (134 kcal)
Protein 8.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 12.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-25 12:02:05
Kan resterne fryses og varmes igen?

  -   2023-08-16 18:37:03
Kan resterne af retten varmes dagen efter

  -   2021-09-15 16:30:52
Jeg bruger mindre stykker brystfilet og så kommer jeg spinat i også. Det er også godt 🤗

  -   2021-07-22 15:16:10
Smager rigtigt godt. :) Er en gammel stjav som er nødt til at lave mad selv da min kone døde fo tre år siden. Er blevet meget mere klog på at lave mad.

  -   2020-07-18 17:56:40
Vi er vilde med den herhjemme. Den smager bare rigtig godt, og er rigtig nem at lave.

  -   2020-02-21 08:12:21
Får mundvannet til at løbe.

  -   2020-02-09 18:14:52
Relativ hurtigt og nemt. Og så smager det fantastisk og af meget mere end det egentlig er... Rigtig god opskrift.

  -   2017-11-15 11:29:29
Hold nu op ! Tænk at sådan en simpelt ret kan smage så fantastisk og ikke mindst et saftigt kyllingestykke , jeg tilføjede lidt muskat . Det er en keeper

  -   2017-06-14 17:08:49
Bruger mango chutney som tilbehør, det bliver det ikke ringere af

  -   2017-04-06 15:25:50
Smager bare total godt.. mig og kæresten er helt pjattet med denne ret.. bliver lavet tit. :D

  -   2014-07-13 18:34:40
kan det fryses ned

  -   2012-03-22 14:05:59
Dette er en ret som jeg med glæde vender tilbage til.Synes ærlig talt det er S.... lige meget om den har siddet på en pk kyllingefileter fra Fakta el har været vist på tv 2, handler det ikke om smagen og gode råd til forandringer til opskriften?? I dag tilsatte jeg blegselleri og ribsgele( da jeg havde saltet for meget) næste gang vil jeg prøve med peberfrugt, kun fantasien sætter grænser.Denne ret ville jeg give 12 hvis jeg kunne.

  -   2012-02-18 19:42:25
Lavede fyld af 300 g bacon, 1 porre, 1 stort rødløg, 1 stor snack peber, 1 stor gulerod, 4 dl fløde rystet med 2 spsk mel, 2 dl vand, 1 hønseboulionterning og smagt til med hvidløgspeber (ingen salt). Giver super smag og flotte farver. Herpå 6 brunede kyllingebrystfilet krydret med salt og hvidløgspeber. Rækker til 2 dage hos os eller til 6 personer som gæstemad. Serveret med fuldkornsris og ikke andet. Mums.

  -   2012-02-13 11:07:00
En fantastisk ret som smager perfekt. Ingen direkte ret til børn, men alle voksne var vilde og har bedt om opskriften.

  -   2011-12-12 12:17:32
Mmmmmm det er bare så lækker og nem en ret :) en af favorit opskrifterne ;)

  -   2011-12-09 11:59:47
Ja den kan godt fryses.

  -   2011-08-21 09:33:50
Kan retten fryses hvis der er en rest tilbage? Rigtig lækker aftensmad ;o)

  -   2010-07-08 19:41:33
Sådan lækker ret! Jeg lavede sprøde baconstykker til at drysse over ved servering + friske krydderurter, lækkert og ser samtidig nydeligt ud. Istedet for ris brugte jeg frisk pasta. Sovsen måtte gerne have været mere ''fast''.

  -   2010-04-03 17:42:14
8/8-2008 + god opskrift, brugte 2 porre og 200 gram bacon, spar lidt på saltet, og brug 1 -1½ dl. ost. Det er nok at steget maden i 20 minutter.

  -   2010-03-27 15:53:07
1/1-2007 Rigtig god opskrift. Brugte 3 store porre, lidt gulerødder, 250 gram bacon og så lidt mere fløde.

  -   2010-03-12 18:42:24
3 porre og 3 dl hvidvin blev den ikke dårligere af :)

  -   2010-03-01 18:30:21
Rigtig lækkeert. Brugte 3 porrer, og erstatede noget af fløden med mælk + maizena. Tiberedte det i 18 min i microovn 350W + grill.

  -   2010-01-14 16:16:31
En ret jeg vender tilbage til gang på gang. Lækkert

  -   2009-10-08 19:07:04
evt lidt mere porre, og mere fløde og hvidvin

  -   2008-11-17 08:35:14
Opskriften er også god til koteletter i fad og skinkesnitzler

  -   2008-11-17 08:23:23
Er enig i alle de roser, der er uddelt. Jeg kan dog bedst lide retten, når jeg laver den med kyllingeinderfileter.

  -   2008-09-19 11:27:42
Super god ret. Smager godt med lidt timian, hvidløg og citronsaft i. :)

  -   2008-06-09 15:58:51
Det er en af de bedste retter med kylling efter min mening :) Mmm, squash og champingnon lyder lækkert, det skal da prøves!

  -   2008-02-17 16:20:21
Prøv også med fadkoteletter. Det er også rigtig godt. Og så bruger jeg mornaysauce i stedet for ost og væden fra champignoner i stedet for hvidvin. Det er en nem hverdagsret men også god til mange gæster.

  -   2008-02-07 13:41:09
vi kan godt li denne ret, men uden hvidvin, vi bruger boullion og noget mere piskefløde, revet gullerødder, så det får lidt farve man kan få vin det skal værer rød eller hvid

  -   2008-01-28 17:36:14
Jeg snyes den ser rat lækker ud, jeg ville prøv og lave den en dag.

  -   2008-01-14 15:59:29
det er bare en god ret, min mand bryder sig ikke om kylling men den her var bare alletiders jeg tilsatte hvidløg og et løg i det var godt, men den er nu god

  -   2007-12-28 12:34:20
Har prøvet at bruge den til Lakse bøffer den er super

  -   2007-12-05 19:00:29
Paprika, gullerødder, hidløg og champingnon er helt perfekt i retten.

  -   2007-11-28 19:39:51
Hmmm... sjovt nok fuldstændigt identisk med den opskrift der sidder på de frosne kyllinge filetter fra FAKTA - men godt smager det jo ;o)

  -   2007-10-31 21:56:01
Fantastisk, behøver ikke salt, bacon'en er nok

  -   2007-08-22 23:56:06
Fantastisk opskrift. Intet mindre!

  -   2007-08-13 01:29:21
2-3 porrer og så har du glemt paprikaen. Opskriften er fra Tv2. Den kan varieres på utallige måder. Meget fin gæsteret.

  -   2007-08-13 01:03:35
Meget lækker ret. Brugte dog nye kartofler i stedet for ris og undlod osten

  -   2007-05-02 08:05:48
Kom ikke salt i før tilsidst når retten smages til. Jeg bruger også bouillon istedet for hvidvin.

  -   2007-04-05 14:56:00
Jeg puttede champignon og gulerødder og ekstra porrer i, for at gøre det mere sundt :) også lidt mindre fløde

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her