Butterdejspizza med æbler og kanel

Butterdejspizza med æbler og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
275 g.butterdej
 mælk
 creme fraiche
 
 Æblemos:
225 g.skrællede udkernede æbler i terninger
4 spsk.vand
3 spsk.lys farin
3 spsk.calvados
25 g.usaltet smør
 
 Fyld:
2 røde æbler
4 tsk.farin
1 tsk.stødt kanel
 
Opskrift:
Udrul butterdejen på en let meldrysset flade og udskær fire rektangler på 15x10 cm. Læg dejstykkerne på en bageplade, prik dem over det hele med en gaffel og pensl dem med lidt mælk. Bag dem 10 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader C. Tag dem ud og sæt ovntemperaturen ned til 200 grader C.

Kom æbleterninger, vand, farin og calvados i en lille gryde og lad det simre sagte i 10-15 minutter. Rør smørret i og lad mosen afkøle let. Fordel den så jævnt på dejstykkerne, men hold en 1½ c. kant fri. Skær æblerne i meget tynde skiver og arranger dem oven på æblemosen. Bland farin og kanel og drys blandingen over æbleskiverne.

Sæt pizzaerne i ovnen igen i 5-8 minutter. Server dem varme ledsaget af creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 15932 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
mums og så med varmt kakao eller kaffe til!!!:q