Brun julelagkage fra Als

Brun julelagkage fra Als, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.brun farin
125 g.margarine
2 æg
2 tsk.kanel
1 tsk.hjortetaksalt
1 tsk.natron
1 spsk.kakao med top
2.5 dl.kærnemælk
500 g.hvedemel
 
 Pynt:
 flormelis
 sukker
 grøn frugtfarve til glasur
 mandler
 
Opskrift:
Farin og margarine røres grundigt sammen, og æggene røres gradvis heri. Mel, krydderier, hjortetaksalt, natron og kakao røres forsigtigt i, skiftevis med kærnemælken. Dejen kommes i en smurt springeform og bages ved 170 grader C i ca. 1 time (man kan prøve med en strikkepind, dejen må ikke hænge i).

Når den er afkølet, skæres den igennem (flækkes) til tre bunde. De lægges sammen med smørcreme, og toppen dækkes med glasur af flormelis udrørt med lidt citronsaft og farvet grøn med grøn frugtfarve. Pyntes med smuttede flækkede mandler, der lægges i mønster som blomster.

Smørcremen laves ved at røre smør blødt sammen med flormelis, ca. 75 g. flormelis til 100 g. smør, smages til med cognac).

Kagen kan holde sig flere uger i køleskabet. Eventuelt kan den lægges sammen senere.





karakterer:
Opskriften er vist 21949 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu