Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril 4 Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril 1 Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril 2 Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Evt. fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Vindruer, grønne
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
    1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.


Opskrift:

Efter optøning tages indmaden ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med køkkenrulle.

Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med de ovenfor nævnte ingredienser.

Luk med kødnåle. Buk vingespidserne om på ryggen og dæk dem af med staniol (lægges løs om).

Grillmåde - KUGLEGRILL.
Placer en foliebakke på bundristen og fordel det varme kul udenom. Placer anden på risten over foliebakken og læg låget på.

Efter 1 time tages staniolen af vingespidserne.

Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter.

Parter anden og giv den evt 3-5 min på grillen - med skindsiden nedad.

Serveringsforslag:
Nye kartofler med persilledrys, frisk salat og evt. grillede halve squash med akaciehonning, salt og peber.

Tips:

Stegetid:
20-25 min. pr. halve kilo



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (155 stemmer)

Opskriften er vist 254336 gange,
og udskrevet 13357 gange.


Energi:
KJ total 16500 (3928 kcal)
KJ pr. Pers. 4125 (982 kcal)
Vægt ialt 3000 gram
Vægt pr. Pers. 750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 550 KJ (130 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 13.1 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Allan  -  2015-11-09 09:34:31
En and på 3,4 kg. Hvor lang stegetid? Og er der ikke noget med at anden først skal steges med brystet nedad og derefter vendes med brystet opad, men hvor lang stegetid i alt.

  -  2011-10-17 10:44:06
kan man grille en and på gasgrillen

  -  2011-07-16 09:09:43
Kan anden være i en 47 cm. grill ?

Hanna  -  2010-11-14 19:04:10
Kan der steges en hel and (alm. størrelse) i en Smokey Joe?

Jørgen H.  -  2010-11-09 12:56:16
Vi havde en gang en opskrift på "Timian-and" men kan ikke finde den mere. Er der nogen, som kender den ? Den var en frisk afvigelse fra den ordinære juleand med æbler og svesker, lavet i ovn, men kan vel sgets også laves på Wener-kuglegrill

Hanne  -  2010-11-01 05:40:10
Jeg klipper vingespidser og gump af, bruner det med lidt af fedtet samt indmad, hælder vand ved og lader det små simre hele dagen sammen med æbler - svedsker - porretoppe - lidt gulerødder og tilsætter OSKAR andeboilion. Når anden er færdig skiller jeg fedt og sky fra drypbakken, jævner med saucejævner, det giver en herlig duft og en skøn fedtfattig sauce.

M.Grønbjerg  -  2009-11-09 09:22:49
Vi har de sidste mange år, stegt and på kuglegrill. Jeg har købt en billig bradepande (der passer mellem kulholderne) og kommer lidt vand heri fra starten, dette bruges så til sovs og den er til at håndtere når man skal tage den op af grillen. Erfaringsmæssigt skal anden ikke stege nær så lang tid som i alm. ovn og det er succes hver gang.

  -  2008-12-28 13:03:21
Vi brugte opskriften og den blev super god. I foliebakken under anden lagde jeg forskellige rodfrugter, indmad, svesker og æbler, bouillon og vand. Det siede jeg og brugte væsken, efter at have skummet det for fedt, til sovsen. Alt var helt perfekt.

Dorthe  -  2008-11-03 09:45:26
Hejsa! Vi har lavet andesteg på grillen de sidste 5 år, altid med godt resultat. Da vi synes, at vi specielt juleaften, manglede lidt juleduft udover rødkålen i køkkenet, samt selvfølgelig sovs til kartoflerne, tog vi indmaden noget af fedtet fra anden, vingespidser, nogle svedsker, brunede dette af, og lod det stå og simre. Det smager helt fantastisk og man er fri for at have alt for meget fedt til overs. Jeg har også hørt at nogen hæver drypbakken i grillen (for at undgå aske i fedtet)og så laver sovsen på tradisionel vis. Hilse Dorthe

Per  -  2007-11-09 23:40:26
Indmad, afskæringer og evt. vingespidser kan du lægge i foliebakken, læg nogle skrællede rodfrugter skåret i mindre stykker ned ved og hæld en god l vand ved, rodfrugter kan være porre, pastinak, persillerod eller gulerod. Dette sigtes over i en gryde og der drysses mel over som lige får lov til at så og blive suget ind i andefedtet, så piskes saucen godt igennem, smages til med salt og peber, rundes evt. af med lidt fløde eller mælk, og den farves med kulør.

Henrik  -  2007-11-09 19:13:48
Når man siger 2,5 time og 3,5 kg ved hvilken temperatur er det så . (cirka).???

pia  -  2007-11-09 10:38:42
Den opskrift er kopieret fra weber´s hjemmeside.... er der ingen som har en anden??

Jane  -  2007-11-09 10:20:55
Andesauce kan købes hos de fleste slagtere

Rasmus  -  2007-11-09 08:48:50
Jeg mangler sovsen

grete  -  2007-11-05 09:31:55
prøv at smøre folien med olie, så hænger det ikke så let fast

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes at staniolen er overflødig, som det kan sikkert kan ses på billedet så hang det fast i kødet, og vingerne er jo ikke dem der er mest kød på.

  -  0000-00-00 00:00:00
kan også steges på gasgrill ca. 2,5 time over indirekte varme for en and på 3,5 kg.