Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kogt Mortensand

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Kogt Mortensand 4 Kogt Mortensand 1 Kogt Mortensand 2 Kogt Mortensand 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.and
 vand
1 æble
10 svesker
2 tsk.salt
 


Opskrift:

Klargør anden, del den i 2 halve, klip evt. rygbenet af, men læg al afpuds ned i gryden. Læg anden i en gryde og hæld så meget vand i at det dækker. Læg æblebåde og svesker i gryden.

Dette skal koge ca. 1 1/2 time, skum jævnligt.

Anden køler af i gryden og trækker i mindst 12 timer.

Fedtet i overfladen skummes af og gemmes. Gryden med anden i bringes i kog, og simrer 5-10 minutter og tages så af varmen, og anden står og trækker for at blive varmet igennem.

Anden deles nu yderligere og lægges på en rist, smøres med andefedtet og sættes i en meget varm ovn, gerne under grill i 5-10 minutter eller til skindet er gyldent.

Suppen sies og koges ned til den ønskede smag/styrke og bruges til saucen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (51 stemmer)

Opskriften er vist 33762 gange,
og udskrevet 1262 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


alice  -  2012-11-20 16:43:06
man koger anden for at koedet bliver endnu mere moert og saftigt, og saa mindre fedt haenger ved. Saa man slipper for foelelsen af at spise rent fedt.

Charlotte  -  2012-03-12 10:31:51
Jeg har med succes kogt anden sammen med persillerod, løg & gulerødder. Svedskerne kommer jeg først i når saucen skal koges ind. Og afslutningsvis får den lige en tur ved 250 grader - velbekomme!

  -  2012-03-01 17:01:16
Hejsa..Tak for alle de gode opskrifter og den hjælp jeg ofte finder herinde.D og mangler jeg noget denne gang, nemlig.. Hvad er en meget varm ovn?

Louise  -  2010-12-02 20:17:18
Det smager simpelthen pragtfuldt. Kødet er mørt og lækkert og man sidder ikke med den der fede fornemmelse i munden bag efter. I vores familie der dette nu ny tradition!

  -  2010-11-23 19:48:29
jeg vil også gerne vide hvorfor den skal KOGES først....?????

jonna1  -  2009-11-08 10:55:08
KOGEen and hvorfor tør godt prøve

[email protected]  -  2008-12-03 13:54:04
Hvornår tilsættes saltet?

  -  2008-11-04 00:27:43
Hvad er fordelen ved at KOGE en and?