Ryper sprængte

Ryper sprængte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Rype

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :     

Ingredienser:
 ryper
 
 Til 5 kg. kød anvendes
125 g.groft salt
40 g.sukker
25 g.salpeter (kan udelades)
 
Opskrift:
Pluk ryperne, skær hoved og vinger af, tag indvoldene ud. De istandgjorte ryper lægges i et fad.

Til 5 kg. kød anvendes
125 g. groft salt
40 g. sukker
25 g. salpeter (kan udelades)

Bland sukker og salt. Gnid ryperne med blandingen. Stil ryperne på et koldt sted i 3 døgn, hvor de jævnligt overhældes med lagen.

Vask ryperne og kog dem møre i fersk vand.

Server dem med f.eks. grønlangkål og brunede kartofler





karakterer:
Opskriften er vist 9925 gange,
og udskrevet 114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu