Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Spaghetti med verdens bedste kødsauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta

SpaghettiIndsendt af : CVandkrog

Indsendt :

Spaghetti med verdens bedste kødsauce 4 Spaghetti med verdens bedste kødsauce 1 Spaghetti med verdens bedste kødsauce 2 Spaghetti med verdens bedste kødsauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.hakket oksekød
4 spsk.olivenolie
2 løg
2 stængerbladselleri
2 gulerødder
2 fedhvidløg
3 spsk.tomat puré
5 dl.rødvin
8 dl.oksebouillon
1 bdt.persille
 salt
 friskkværnet peber
 
400 g.spaghetti
 revet parmesan
 


Opskrift:

Steg olie og kød i en stor gryde. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver. Gulerødderne skæres i tern. Hvidløg skæres i fine tynde skiver.

Kom grøntsagerne i gryden med kødet. Tilsæt tomat puré og rødvin. Rør godt.

Lad retten simre - uden låg - til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt bouillonen. Læg låg på gryden og lad saucen småsimre i 2 timer. Rør i gryden undervejs. evt. tilsæt lidt vand, så retten ikke koger tør.

Når saucen mangler ca. 10 min koges spaghettien.

Hæld vandet fra spaghettien og kom dem ned til saucen.

Tips:

Anret retten på tallerken, pynt med lidt grønt.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (87 stemmer)

Opskriften er vist 47873 gange,
og udskrevet 818 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


morten  -  2010-04-16 17:06:21
utrolig god opskrift, men tog lidt af væden fra!!! vil prøve med lidt mindre oksebouillon næsten gang.. men er du tosset det smagte godt!!!!

Anni  -  2008-11-11 16:23:50
Retter, hvor persille har været tilsat fra starten, dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele tilberedningen, kan uden problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere, fordi de jordbakterier, der var på den rå persille dræbes under tilberedningen. Forudsætningen er naturligvis, at retten afkøles hurtigt og opbevares i køleskab. Er der derimod drysset rå persille over en varm ret, skal resten koges grundigt igennem, når måltidet er afsluttet, før den afkøles og sættes i køleskabet. Det skyldes, at de jordbakterier, der er på den rå persille, ellers får særdeles gode vækstbetingelser i den lunkne ret og dermed mulighed for at formere sig eller danne giftstoffer i retten.

Heidi  -  2007-09-07 14:59:27
Har prøvet at lave det igen, hvor jeg jævnede saucen - det blev lidt ulækkert... Smagte meget bedre første gang.

Karim  -  2007-04-08 21:09:40
Og så ellers tilsætte lidt champignon og bacon.. Mmmm

Karim  -  2007-04-08 21:08:45
Mht den overskydende væske, kan man tilføje lidt jævner og vupti :-) så er den perfekt

Heidi  -  2007-04-08 20:19:03
-Og jeg brugte basilikun i stedet for persille, da det passer bedre sammen. - Og så kan man også varme det op igen dagen efter, hvis der er rester...

Heidi  -  2007-04-06 12:47:01
God smag, men alt for meget væske ved saucen. Jeg hældte flere deciliter fra, inden jeg puttede spaghettien i.

Kristian  -  2007-04-03 18:05:06
Ethanolet forbrændes ikke i gryden, det fordamper, da ethanols kogepunkt ligger på 80 grader C... Super opskrift forøvrigt!..

Sune  -  2007-03-28 17:03:13
Når rødvinen koger i så lang tid forbrændes ethanolet allerede i gryden, i stedet for i dig :-)

Anders  -  2006-12-07 15:59:40
Bliver man ikke lidt Tipsy hvis man kommer en halv flaske vin i :-)

CVandkrog  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg takker for de pæne ord om min opskrift.

Sara  -  0000-00-00 00:00:00
Umm! Den er simpelthen så god! Nok den bedste kødsauce jeg har smagt! Dog plejer min kæreste og jeg at putte lidt mindre rødvin i... Men ellers superb!