EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Risengrød I

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Gryn / Korn

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Risengrød I 4 Risengrød I 1 Risengrød I 2 Risengrød I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Mælken bringes i kog, og risene tilsættes. Småkoger under låg 50-60 min., til grøden er jævn. Grøden smages til med salt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4520 (1076 kcal)
KJ pr. Pers. 1130 (269 kcal)
Vægt ialt 1125 gram
Vægt pr. Pers. 281 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 12.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.1 (61 stemmer)

Opskriften er vist 464218 gange,
og udskrevet 5948 gange.

Emil-kok  -  2015-03-04 19:28:07
dejlig risengrød dog en lille portion til 4 per. kunne snildt spise det selv :)

Anna  -  2014-12-17 08:36:14
Risengrød som jeg husker den fra gamle dage. Rigtig lækkert

Martin  -  2014-12-09 11:45:19
Hvor længe skal jeg koge risene i vand før jeg går i gang med at opkoge i mælk?

Søren Jarner  -  2013-12-22 08:19:49
Ja, opskrifter behøver ikke være indviklede. Denne er nem og enkel - Bravo

  -  2013-12-09 15:12:13
Hvor længe skal jeg for kogene risene ??

alexander   -  2013-04-11 18:30:00
Mega god opskrift . Men når de siger til 4 personer er det kun til to sultne personer

simon 22år  -  2012-12-24 00:33:04
glæder mig til at prøve den, det er min første jul hvor jeg skal stå for det hele!både and, steg, medister, brune kartofler og en kæææææmpe gryde grød. Jiiir (-:

lone  -  2012-12-11 14:55:15
er forskel på grødris og pama grød -svær hurtigt tak!

  -  2012-11-26 16:12:29
Hvis man bruger en Stor stegepande med vand i og sætter gryden med ris i stegepanden brænder det ikke på :D

Cæcilie  -  2012-11-25 15:20:57
Hej louis ekstrand Jeg bor i Dubai, og her kan man købe grødris - "pudding rice". Ved ikke om man kan få dem i Thailand, men hvorfor ikke? :) Mener ikke man kan bruge almindelige ris.

louis ekstrand  -  2012-11-17 07:40:16
jeg bor i thailand,hvor man som bekendt,har masser af ris,men hvilke slags ris kan bruges som grødris?????????????

moon  -  2012-11-16 18:28:22
den er ved blive fast nu :) dog laver jeg den ved lav varme længere tid end koge op gør den slet ik brænder på og resultatet bliver ens

  -  2012-10-24 16:13:55
Der SKAL vanilje i risengrød...

Shimaa   -  2011-12-26 13:53:48
En nem Opskrift!:-)

Jonas  -  2011-12-18 17:59:57
Det er godt nok nogle SMÅ personer, hvis det skal dække et alm. behov!

Brian  -  2011-12-17 18:35:35
Det være en god grød. Den for 8 stjerner af mig og smagte godt. Opskriften var dog lidt kompliceret, men var det hele vær.

Palle  -  2011-12-02 00:03:48
Jeg lavede til 8 personer, og åd hele lortet selv på en gang :)

lo  -  2011-11-27 16:55:54
næ vor jeg glæder mig til at smage på den risen grød det gør alle de andre også jeg kan næsten ikke vente den lyder så lækker og nu hahr jeg læst alle opskrifterne og det er godt at vi har nogen til at give nogen gode tip så næste gang vi skal lave risen grød med nogen af alle jeres gode tip så et glæder vi os til det bliver så dejligt at få risen grød igen nu er det jo etr år siden jeg har fået risen grød iiii hvor vi glæder os kan næsten ikke vente alle børne glæder dig i vet fald så det kommer til at blive godt

amel  -  2011-11-17 20:25:17
virkelig super god opskrift gørden var super :D

I love it!  -  2011-08-23 23:21:03
Super Duper Opskrift, Har Lige Lavet Den Og Det Ser Perfekt Ud. Nu Skal Jeg Bare Smage Den......Mhhh Himmelsk, Den Har en Sød Efter Smag Og En Blød Konsistens, Kan Klart Anbefale Den Til Jer Som Ikke Har Lavet Den Ednu! Man Bliver I Sådan Et Godt Humør. Et 10 Tal Fra Mig Af! -Smag Til Med Kardemommw Og Den Smage MUMS!:-)

Vagn  -  2011-02-02 18:20:30
Man kan også sætte gryden ind under dynen pakket ind i et par håndklæder og dynen henover. Gryden skal så stå lidt længere. Det gjorde min mor, da jeg var dreng, og så var der desuden en dejlig varm seng.

Ellen   -  2010-11-18 18:08:00
jeg er i gang med at prøve den jeg håper den smager GODT :) :)

Ann Sophie  -  2010-09-25 12:33:52
Jeg har aldrig brændt risengrød på, gør ligesom i den her opskrift og rør MEGET rundt..

Charlotte  -  2010-09-16 11:13:50
Jeg plejer at bringe mælken i kog i en skål i mikrobølgeovnen, før jeg hælder det i gryden - hvor jeg i forvejen har bragt risene i kog i lidt vand. Sparer rigtig megen tid - og rengøring :-)

Emma - den mad glade pige  -  2010-08-06 10:22:16
Hhmm.... LÆKKERT!! risengrød.. man kommer til at tænke på juletiden!! :)

Ukendt  -  2009-12-14 15:26:21
Fantastisk god risengrød, men der skal ikk' en smørklat i, det ødelægger risengrøden ;-)

Maria <3  -  2009-11-19 16:18:25
Og så husk Kanelsukker, rød saft og en lille smørklat ! :p

Maria <3  -  2009-11-19 16:16:39
Når min mor koger vors' risengrød, koger hun den langsomt op. Det tar længere tid, men der er aldrig brændt på siden da. Hvis i har induktion så sæt den på 2 og så bare lad den stå til den er nok. Hvis den er færdig før tid kan du nemt holde den varm under din dyne, eller med et tykt tæppe. (:

Dan  -  2009-11-15 12:12:28
Prøv med lidt vaniliesukker, Mmm så er det lækkert;O)

Per  -  2008-12-24 09:12:09
Almindelige løse ris duer ikke til risengrød, de koger ikke ud som grødris gør, og der vil være meget mere "bid" i

  -  2008-12-21 19:40:17
kan det ikke bare være ris i stend for grødris

lise  -  2008-12-21 19:25:54
den er god nok kom lidt salt på

Josephine  -  2008-12-15 19:58:12
Ej hvor er den god og nem at lave <3

Mathilde  -  2008-12-03 15:11:30
Når en kogekone som jeg I huset travlhed har Er et overmåde anvendeligt praj Glædeligt i denne måned før januar Tid har jeg ikke megen af Så mens grøden i sengen ligge Jeg en trøje kunne nå at strikke Godda Godda Godda! Tak for det!

dorthea  -  2008-12-02 16:49:53
Mht. til mælk så brug økologiske sød mælk så brænder grød ikke på.

Rasmus  -  2007-12-11 17:24:08
Super risengrød! Ikke så mange dikkedarer. Bare i med noget sødmælk. Ikke snyde!!! Brug for ikke letmælk!! Grøden bliver meget mere lækker og fyldig med sødmælk. Med sødmælk er energifordelingen i selve grøden således: Ca. 16% af energien kommer fra protein, 53% fra kulhydrat og ca. 31% fra fedtet. Med smørklat og kanelsukker bliver det mere i retning af 11%,51% og 38%.

sara  -  2007-12-08 18:56:14
DeT er den bedste risengrød jeg har smagt :)

Julie. <3  -  2007-11-27 15:05:20
Lidt Smørklat oq den er perker Tilberedt.

else  -  2007-11-26 16:44:29
det er bedst at bruge sødmælk, så brænder den heller ikke så nem på

Karen  -  2007-06-16 17:04:32
Den blev ikke så god

Tigermouse  -  2007-05-15 18:49:38
ALT for lidt til 3-4 mennesker - jeg lavede 1½ portion og den rakte til 2 voksne og en stor baby. Men god var den :)

Dan  -  2006-12-28 15:11:10
Dejligt - jeg havde glemt, hvordan man koger risengrød i sengen !

JuleGrisen  -  2006-12-23 18:41:18
Det er den bedste risengrød jeg længe har smagt :}

Linda  -  2006-12-22 15:14:42
Hæld mælk og ris i en stegepose, som lukkes løst så dampen kan komme ud. sænk posen ned i en gryde kogende vand .kogetiden er den samme, men du slipper helt for grydevask.

amalie  -  2006-12-11 20:47:01
hvilken mælk skal det være

Morten  -  2006-12-08 13:51:56
Det letteste er, lige at sorteer risene "blanke" i lidt olie. Så er brænder det med garanti ikke på.

Tina  -  2006-12-04 17:24:29
Lav grøden i ovnen og slip for besværet med den sorte gryde. Kog mælk og ris op og stil derefter gryden - uden låg - ind i ovnen i ca 1 time ( måske lidt mere ) ved 100 - 125 grader. Rør et par gange undervejs. NEMT !!

Jule Mix  -  0000-00-00 00:00:00
Jamen fantastisk..og hvis man også putter rosiner i de sidste 10 min. giver det en vidunderlig smag

Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk risengrød. Præcis som Bedstemor laver den!

Buller  -  0000-00-00 00:00:00
Hold da helt op hvor smager det godt =P

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at komme en dåse kokosmælk i

johnny  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt, det er jo ligesom dengang jeg var i mellemøsten hvor jeg også fik risengrød

Merete  -  0000-00-00 00:00:00
At forkoge i vand er altid et godt trick - men ønsker du ikke at stå i køkkenet og røre i gryden og passe på den ikke brander på, gør så følgende: når grødris og mælk har kogt op, så læg en dyne, derpå et håndklæde og sæt så den brand varme gryde på håndklædet, pak gryden ind i først håndklæde og derefter dynen. Lad den stå de 50-60 min. Derefter lader du grøden koge op igen og smager til med salt og vupti, du har haft tid til alt mulig andet ind imellem og grøden brandte ikke på.

Daniel  -  0000-00-00 00:00:00
Forkoge i hvor lang tid???

Johannes  -  0000-00-00 00:00:00
Super god smag, lidt lille til 4 personer.

Theis  -  0000-00-00 00:00:00
Det behøver slet ikke tage så lang tid, man skal bare koge gryndende i vand og bagefter tilsette vand... det er meget hurtigere..

Anna  -  0000-00-00 00:00:00
opskriften lyder god

Olsen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare en brand god idé Bjarne, hvor får du de dejlige tips fra. Min gryde var jo så godt som ren efter kogning og mine ris var SÅ dejlige. Tak Bjarne!

lise  -  0000-00-00 00:00:00
Det smagte bare, det jeg nåede at få.

benny  -  0000-00-00 00:00:00
det er simpelthen en perle hvad risengrød angår jeg har aldrig set noget ligende

Bjarne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en KNALD god idé at forkoge risene i VAND, og så si vandet fra. Så tager det kortere tid og gør det svære at koge på!

julie  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare god men en lille smørklat på!!!