EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Jødekager (ca. 90 stk.)

Antal:
stk.
Ret : Småkager

Ingrediens : Mel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Jødekager (ca. 90 stk.) 4 Jødekager (ca. 90 stk.) 1 Jødekager (ca. 90 stk.) 2 Jødekager (ca. 90 stk.) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Hjortetaksalt *
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pensling: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
    1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Forklaring:

Mel og hjortetaksalt blandes.
Fedtstoffet smuldres heri. Sukker blandes i. Dejen æltes sammen med ægget.

Hviler koldt i et par timer.

Udrulles tyndt, udstikkes, pensles med sammenpisket æg, drysses med kanelsukker og hakkede mandler på midten.

Bagetid: ca. 5 min ved 200 grader C alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10767 (2563 kcal)
KJ pr. stk. 119 (28 kcal)
Vægt ialt 640 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1682 KJ (400 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 21.9 gram
Kulhydrat 45.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (53 stemmer)

Opskriften er vist 204330 gange,
og udskrevet 14280 gange.

pørnil og åse  -  0000-00-00 00:00:00
totalo go !!

helle grønning  -  0000-00-00 00:00:00
nem opskrift smager dejlige

Datter og mor  -  0000-00-00 00:00:00
Mega gode. Bagte dem også sidste år =D

Mie  -  0000-00-00 00:00:00
De smager HELT vildt godt .... men et godt tip: lav dem ikke så tykke som på billedet.....

Mie  -  2006-12-06 12:58:01
Jeg synes dejen var meget fedtet, kan det have noget at gøre hvad for noget smør man bruger? ellers var de gode.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Så længe dejen er kold syntes jeg ikke den er fedtet, men laver man en stor portion så skal man tage dejen ud i mindre portioner.

Sisse  -  2006-12-16 22:06:30
Bage tiden holder ikke, da ikke hvis de skal være bare lidt sprøde. ca 8 min skal de ha.

Pernille  -  2006-12-21 16:35:45
Super gode kager! Og hvis man har lidt travlt, behøver dejen ike at hvile! Den er bare nemmere at rulle ud hvis den får lov at stå lidt...

didrik  -  2006-12-23 15:28:57
De var faneme goe ´, jummi jummi

Lise  -  2006-12-27 17:27:54
De smager godt men man skal give dem lidt ekstra tid i ovnen ellers bliver de for bløde, men ellers er smagen super god.!

Line  -  2007-10-28 11:48:29
de lyder gode. Dem skal jeg helt klart lave til jul :)

mads  -  2007-11-03 13:44:24
Rul dejen ud i pølser med samme diameter som de færdige kager. Kom derefter dejen i fryseren i lidt tid og skær rullerne ud med en skarp kniv

Mai og Lia  -  2007-12-10 17:03:46
De er SÅ GOE'! :)

chanel  -  2007-12-13 15:21:26
den ser god ud jeg skriver alle opskrifterne ned så prøver mig og min mor det

Olivia  -  2007-12-16 13:47:58
Mmmmh de smager rigtig godt. God opskrift.

thesop  -  2008-12-05 19:43:13
mmmmmmhhhhhh vi har ikke smagt dem men de ser gode ud! :)

Sofie  -  2009-11-03 10:40:28
skal man bruge hjortetaksalt eller kan man bruge noiget andet?

Familien i Ringe  -  2009-11-06 09:05:54
De er virkelig lækre, vi bager dem med børnene det er så hyggeligt:)

Til Sofie:  -  2009-11-21 08:42:30
Hjortetaksalt er ikke strengt nødvendigt, men det gør at jødekagerne bliver dejligt sprøde :)

agnete  -  2009-11-24 21:12:24
den dej styre for vildt vi var nød til at lave ekstra stor potion!!!

cilla   -  2009-12-06 11:55:50
super gode lavet dem dagen før super

  -  2009-12-14 14:16:38
De er bare super gode har bagt dem flere gange her i dec og de går som varmt brød har lige bagt dem igen idag.. vh jannie

maria  -  2010-11-27 12:48:10
den er så god og hurtig og lave men det smager også godt men lidt hassel nødder el. andre slags nødder

sarah  -  2010-11-30 11:03:56
De er helt vildt gode.... prøvet dem første gang i går men var nød til at lave en gang mere... for de er væk inden jeg får set mig om ;D

Maggi  -  2010-12-02 11:32:30
Hvor mange mandler bruger i?

Ronni Olesen  -  2010-12-06 10:06:53
det er en god slags kager især her til jul

Jeanette  -  2011-12-22 15:36:36
De er super gode, men dem der får 90 må da lave dem ekstremt tynde.

RikkeBjerring  -  2012-12-07 23:09:35
Super god opskrift, dejlig nem. Og det her kommer altså fra en der normalt næsten sætter ild i køkkenet, så kan jeg kan alle.

Anonym   -  2012-12-16 13:16:26
Skal man bruge hjortesalt

Småkager  -  2012-12-17 10:49:12
Mhhhh de er gode

Ida  -  2012-12-18 20:12:17
Kan man lave dejen aftenen før og lave den stå i køleskab natten over, eller skal de bages samme dag?

bjarne   -  2013-12-21 21:01:58
hvad gør hjortetaksalt i jødekager