Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Jødekager (ca. 90 stk.)

Antal:
stk. 90 stk.
Ret : Småkager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Jødekager (ca. 90 stk.) 4 Jødekager (ca. 90 stk.) 1 Jødekager (ca. 90 stk.) 2 Jødekager (ca. 90 stk.) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Hjortetaksalt
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pensling: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
    1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.


Opskrift:

Mel og hjortetaksalt blandes.
Fedtstoffet smuldres heri. Sukker blandes i. Dejen æltes sammen med ægget.

Hviler koldt i et par timer.

Udrulles tyndt 1-2 mm, udstikkes ca. 6 cm. i diameter, pensles med sammenpisket æg, drysses med kanelsukker og hakkede mandler på midten.

Bagetid: ca. 5 min ved 200 grader C alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (95 stemmer)

Opskriften er vist 433887 gange,
og udskrevet 18898 gange.


Energi:
KJ total 10767 (2563 kcal)
KJ pr. stk. 119 (28 kcal)
Vægt ialt 640 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1682 KJ (400 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 21.9 gram
Kulhydrat 45.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Per  -  2015-12-21 20:57:57
Vi har netop forsøgt at skære dem, men det er fra køleskab og ikke fryser, det gik fantastisk.

Mette   -  2015-12-20 16:55:29
Jeg fatter ikke, hvad jeg gør galt 😕 Første gang havde jeg dejen i fryseren, for at kunne skære tynde skiver. Men der smuldrede dejen helt for mig. Anden gang havde jeg dejen i køleskabet 1 dag, for at rulle den ud. Men der hang dejen fast i kagerullen, og jeg kunne ikke få den af bordet 😞

Jose  -  2015-12-13 20:23:17
Smager super godt 😍 Fik 110 stk ud af det

Jane Jensen.  -  2015-11-28 15:06:23
Jødekager der smager. Fik 88 stk i alm størrelse. Kan anbefale opskriften.😊

Ruben  -  2015-11-28 14:28:35
Forstår ikke rigtigt, folk får ikke ret mange men jeg har lige bagt en portion, og jeg fik 95 ud af den portion og det er direkte efter opskriften :)

Carina  -  2015-11-25 21:42:39
De er så lækre. Fik 70 stk og de er snart væk 😍

Linda Larsen  -  2014-12-16 15:57:26
De er rigtig gode, men får dog kun ca. 45 ud af en 90 stk potion :/

Mette  -  2014-12-14 17:31:21
Supergod og nem opskrift. Også nemme at rulle ud. Gav dem ca. 8 min. I ovnen.

Camilla  -  2014-12-13 16:44:52
De smager fint, men de skal være ekstremt små hvis der skal være 90 stk. Jeg lavede dem i den størrelse de normalt har og der blev 48 stk.

Julenisserne  -  2014-12-05 17:46:30
Virkelig dårlig opskrift. Smager okay, men på ingen som jødekager. Dejen hæver og breder sig.

bjarne   -  2013-12-21 21:01:58
hvad gør hjortetaksalt i jødekager

Ida  -  2012-12-18 20:12:17
Kan man lave dejen aftenen før og lave den stå i køleskab natten over, eller skal de bages samme dag?

Småkager  -  2012-12-17 10:49:12
Mhhhh de er gode

Anonym   -  2012-12-16 13:16:26
Skal man bruge hjortesalt

RikkeBjerring  -  2012-12-07 23:09:35
Super god opskrift, dejlig nem. Og det her kommer altså fra en der normalt næsten sætter ild i køkkenet, så kan jeg kan alle.

Jeanette  -  2011-12-22 15:36:36
De er super gode, men dem der får 90 må da lave dem ekstremt tynde.

Ronni Olesen  -  2010-12-06 10:06:53
det er en god slags kager især her til jul

Maggi  -  2010-12-02 11:32:30
Hvor mange mandler bruger i?

sarah  -  2010-11-30 11:03:56
De er helt vildt gode.... prøvet dem første gang i går men var nød til at lave en gang mere... for de er væk inden jeg får set mig om ;D

maria  -  2010-11-27 12:48:10
den er så god og hurtig og lave men det smager også godt men lidt hassel nødder el. andre slags nødder

  -  2009-12-14 14:16:38
De er bare super gode har bagt dem flere gange her i dec og de går som varmt brød har lige bagt dem igen idag.. vh jannie

cilla   -  2009-12-06 11:55:50
super gode lavet dem dagen før super

agnete  -  2009-11-24 21:12:24
den dej styre for vildt vi var nød til at lave ekstra stor potion!!!

Til Sofie:  -  2009-11-21 08:42:30
Hjortetaksalt er ikke strengt nødvendigt, men det gør at jødekagerne bliver dejligt sprøde :)

Familien i Ringe  -  2009-11-06 09:05:54
De er virkelig lækre, vi bager dem med børnene det er så hyggeligt:)

Sofie  -  2009-11-03 10:40:28
skal man bruge hjortetaksalt eller kan man bruge noiget andet?

thesop  -  2008-12-05 19:43:13
mmmmmmhhhhhh vi har ikke smagt dem men de ser gode ud! :)

Olivia  -  2007-12-16 13:47:58
Mmmmh de smager rigtig godt. God opskrift.

chanel  -  2007-12-13 15:21:26
den ser god ud jeg skriver alle opskrifterne ned så prøver mig og min mor det

Mai og Lia  -  2007-12-10 17:03:46
De er SÅ GOE'! :)

mads  -  2007-11-03 13:44:24
Rul dejen ud i pølser med samme diameter som de færdige kager. Kom derefter dejen i fryseren i lidt tid og skær rullerne ud med en skarp kniv

Line  -  2007-10-28 11:48:29
de lyder gode. Dem skal jeg helt klart lave til jul :)

Lise  -  2006-12-27 17:27:54
De smager godt men man skal give dem lidt ekstra tid i ovnen ellers bliver de for bløde, men ellers er smagen super god.!

didrik  -  2006-12-23 15:28:57
De var faneme goe ´, jummi jummi

Pernille  -  2006-12-21 16:35:45
Super gode kager! Og hvis man har lidt travlt, behøver dejen ike at hvile! Den er bare nemmere at rulle ud hvis den får lov at stå lidt...

Sisse  -  2006-12-16 22:06:30
Bage tiden holder ikke, da ikke hvis de skal være bare lidt sprøde. ca 8 min skal de ha.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Så længe dejen er kold syntes jeg ikke den er fedtet, men laver man en stor portion så skal man tage dejen ud i mindre portioner.

Mie  -  2006-12-06 12:58:01
Jeg synes dejen var meget fedtet, kan det have noget at gøre hvad for noget smør man bruger? ellers var de gode.

Mie  -  0000-00-00 00:00:00
De smager HELT vildt godt .... men et godt tip: lav dem ikke så tykke som på billedet.....

Datter og mor  -  0000-00-00 00:00:00
Mega gode. Bagte dem også sidste år =D

helle grønning  -  0000-00-00 00:00:00
nem opskrift smager dejlige

pørnil og åse  -  0000-00-00 00:00:00
totalo go !!