EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Brændende kærlighed

Brændende kærlighed 8.2 236
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

BaconHøjtid: Valentines dag

Indsendt :

Brændende kærlighed 4 Brændende kærlighed 1 Brændende kærlighed 2 Brændende kærlighed 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Bacon i tern
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
  Kartoffelmos: 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Skræl kartofler og del dem i passende stykker. Kog kartoflerne til de er godt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre (ryst gryden et par gange). Mos kartoflerne. Tilsæt mælk mens du rører rundt med en elpisker så mosen bliver luftig. Tilsæt smør, salt og peber.

Steg baconstykkerne til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra og brun løgene i resten til de er gyldne.

Anret kartoffelmosen på et fad. Drys hakket persille over mosen og drys bacon og løg rundt om.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12042 (2867 kcal)
KJ pr. Pers. 3010 (716 kcal)
Vægt ialt 2275 gram
Vægt pr. Pers. 568 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (126 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 ( 236 stemmer )
Opskriften er vist 436585 gange,
og udskrevet 11671 gange.

  -  2014-07-26 19:01:35
LÆKKER OPSKRIFT! Jeg skar nogle cocktailpølser over på langs og stegte dem sammen med bacon, og pressede et hvidløg ned i... Det smagte mega godt!

H  -  2013-10-06 11:51:51
Jeg vil nu foretrække letsaltet spæk frem for bacon. Det var sådan jeg fik retten som barn.

Sebastian  -  2013-03-11 19:44:53
God ret

hasle  -  2013-03-01 16:05:39
det smager fantastisk bare masser af bacon og fedt ummm.

Mutsi  -  2012-12-05 15:28:34
Man kan også lave pølser i! Mmmh

Keith  -  2012-10-17 15:06:06
"...hæld det meste af fedtet fra..". Under ingen omstændigheder! Det skal hældes ud over kartoffelmosen sammen med bacon og løg.

  -  2012-03-22 21:01:23
Det er nemmere at kontrollere konsistens hvis man pisker smøret ud i kartoflerne før man tilsætter mælken. Derudover skal du kun bruge mælk indtil du rammer din ønskede konsistens.

Den lille kok  -  2012-01-14 19:51:04
Put ristede løg på, og skær kartoflerne i skiver inden de koges det gøre det nemmer at mose i hånden:-)), og brug smør det er bløder ind margarine og smager bedre.

Tsk tsk  -  2011-11-21 16:42:58
En rigtig herreret skal da ikke ødelægges med broccoli, ærter eller hvidløg!

Jeppe  -  2011-05-16 09:19:17
Det smager meget bedere hvis ingen løg der er i...

awlaursen  -  2011-04-19 12:38:36
det bliver lækkert hvis man ikke hælder fedtet fra og tilsetter halve cocktailpølser

Solveig  -  2011-04-07 19:54:28
Vildt god ret! MUMS! :D Anbefales! var et rent hit

Philip  -  2011-02-20 11:42:45
Efter hvad jeg har læst i kommentarene tilføjer jeg små pølser og rødbedetern. Jeg varmer nok også mælken og smørret før jeg pisker mosen luftig, det skal nok gå godt.

Ditte  -  2011-01-28 20:46:59
En dejlig nem og billig ret, man nemt kan lave når man er træt efter arbejde :) - tak og god appetit :)

lone  -  2010-10-08 07:43:44
Det er meget lækkert at bruge cremefraice istedet for mælk og smør i kartoffelmosen, og lidt mindre fedt:-))og det giver lige et ekstra pift at koge lidt knoldselleri med kartoflerne.

Mikkel  -  2010-04-15 14:33:53
Der er alt for meget fedt i retten ;)

  -  2010-01-29 23:51:59
Siddende her i Mississippi kom jeg pludselig til at tanke pa Brændende kærlighed fra da jeg boede pa Lolland i min barndom. Nu laver jeg det til middagen i aften - tak for opskriften. Anne Hindmarch

the only lobster  -  2009-11-23 15:27:35
smager fantastisk. Vi elsker det her hjemme.

J R  -  2009-10-26 13:57:08
Hvis man skal have reps olie istedet for margerine, hvor meget skal man så have? Svar hurtigst muligt!

arne østergård   -  2009-02-28 21:15:39
man ka' ogs bruge backon i strimler :o...xD

Mønboen  -  2009-02-16 11:21:15
Mange gode ideer - men hvad i himlens navn er "rocoko"???

charlotte  -  2008-11-09 18:31:35
den smagte helt vildt godt og nem og billig og lave.. :D

Hansen5  -  2008-11-02 20:22:52
Prøvat servere den med sød chillisause ovenpå.

  -  2008-09-20 14:16:29
det smager meget godt, men med nogen små pølser henover gør den noget bedre

Champignon  -  2008-08-22 09:14:36
En virkelig lækker ret, som gør underværker. Også selvom min kone er fra Østasien. Men den smager altså også himmelsk med rødbeder til.

  -  2008-04-12 16:36:47
hvis man tager lidt rocoko og vender det i en mild gorgonzola sovs får en unik oplevelse

Pia  -  2008-03-05 11:32:21
prøv at koge gulerødder med i kartoflerne.... en ordentlig stak. og mos dem sammen med kartoflerne. god farve, lækker smag.

DEnni  -  2008-02-09 15:34:59
min kartoffelmos blev til en tyk flyden masse.. skal nok ikke bruge så meget mælk en anden gang..

bagerdrengene  -  2008-01-28 12:51:03
En rigtig god opskrift med masser af gode ingredienser .. super !

Stine (hjemkundskabslærer)  -  2008-01-16 16:43:18
Mange gode og fine ideer :) dejligt at se, den mangfoldighed. En lille kommentar: Margarine er lavet på nogle fedtsyrer, der ved opvarmning omdannes til transfedtsyrer - transfedtsyrer er videnskabeligt bevist kræftfremkaldende. Så STOP margarineforbruget!! Brug istedet smør eller olie eller fromage frais :)

Kiki...  -  2007-11-08 10:22:33
Jeg syntes at retten er super.. men jeg bruger hverken smør eller magarine. men i stedet olie, og gerne reps olie. da det er sundest og billigst. du kan ikke smage forskellen..skinke blandet med bacon bruger vi også.. go ret. og alle i familien kan lide det..

mille  -  2007-10-30 07:22:41
alså jeg syndes det skal være den gammeldags med pølser fisk og becon og aly det andet også skal der røber til(jeg syndes den her opskift er godt har smagt den den er for nice9

emmeline  -  2007-08-28 19:58:36
man kan også bare spise det helt som det er.. :D

Mathias  -  2007-08-25 20:06:53
Prøv at kog selleri med kartoflerne. tilsøt også 2 fed hvidløg! Det smager super godt i kartoflemosen!

Koch  -  2007-06-13 14:46:45
Prøv at put 1-2 fed hvidløg i kartoffelmosen

Claus  -  2007-04-14 13:01:36
Bag kartoflerne, mos de bagte kartofler og kom et par aeggeblommer + lidt piskefloede i mosen, kom den i et ildfast fad, laeg et par klatter smoer hist og pist og bag den ved 225 grader i 10 til 15 minutter - det er lige den tid det tager at stege bacon og loeg.

Mommo  -  2007-02-25 21:26:28
man må da ikke glem tomatketchup til pynt det er derfor det hedder brændende kærlighedhusk det skal ikke være den billigesteklat af det bedste

AKC  -  2006-12-18 16:16:09
Muskatnød i mosen gør den ekstra lækker

Jackie Bo  -  2006-12-02 18:04:47
Man kan også lave pølser i mosen og bacon med el pisker i mosen

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
jeg foretrækker at fortsætte med margarine- kan IKKE fordrage smagen af smør der har været varmet

Clauser og Anne Metchen  -  0000-00-00 00:00:00
Kartoffelmos SKAL laves med smør, og ALDRIG med margerine -Margerine er noget man brugte under krigen, hvor man ikke kunne skaffe bedre. Stop produktionen af magerine, det dræber.

LIS  -  0000-00-00 00:00:00
det er også lækkert med bløde løg

Mille  -  0000-00-00 00:00:00
Kog og mos kartoflerne med gulerødder, og steg skinketern sammen med bacon. En lidt sundere version, og lisså lækker :o)

Thilde  -  0000-00-00 00:00:00
Min kæreste er hel vild med at hælde lidt ketchup over. Så kalder vi den for Blødende Kærlighed. Det smager altså også godt. Og det giver også billig dyppelse.

stina...  -  0000-00-00 00:00:00
det smager super godt især den her...

Tes  -  0000-00-00 00:00:00
Vend en æggeblomme med håndkraft lige før servering, det er et hit:-) Og så ynder jeg jo at hælde lidt lys sirup på hele molivitten inden jeg spiser det...

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv også med tomat, madæble, squash og peberfrugt. Det hele svitses med til sidst eller bages i ovnen ved 200 grader til tingene er møre

Ralf  -  0000-00-00 00:00:00
prøv også at kog nogle laurbærblade med i kartoffelvandet

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
husk rødbederne.en gæst sagde tak for lækker mad der manglede rødbederne.!!!!søs

Gunnar  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager også rigtig godt med fars der er brunet på panden og pynt med bacon i skiver

Viola  -  0000-00-00 00:00:00
Varm mælken inden den tilsættes så bliver kartoffelmosen ekstra lækkert.......

Brit  -  0000-00-00 00:00:00
Mosen bliver meget luftighvis man bruger skummetmælk ( og så en kartoffelpresser en god investering)!!!!

Tove  -  0000-00-00 00:00:00
Hvorfor ikke bruge SMØR i kartoffelmosen?? + 1 æg??

Bo  -  0000-00-00 00:00:00
Og så lige grønne letkogte ærter

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
den smager reigtig godt med broccoli i. Det gør den mere let ii smagen

John  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder til at være en SU-venlig ret

Bent Bjerre  -  0000-00-00 00:00:00
pisk med håndkraft, det gør mosen mere luftig, det kan godt betale sig selvom det tager længere tid, men så får man jo osse lidt muller

Jonna  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at lune mælken i en gryde og lad smøret smelte heri, inden du pisker det sammen - så bliver mosen ikke kold!

Krillo  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også putte pølser i hvis man vil

Bente  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at stege lidt røget spæk med,det giver smag og dyppelse

jok  -  0000-00-00 00:00:00
Det bliver meget lækkert hvis der kommer lidt piskefløde i og et æg derefter piskes den luftig med en el pisker

Bente  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtig godt med rødbeder skåret i små tern og drysset over til sidst