Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Vanillekranse (ca 150 stk)

Antal:
stk. 150 stk.
Ret : Småkager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Vanillekranse (ca 150 stk) 4 Vanillekranse (ca 150 stk) 1 Vanillekranse (ca 150 stk) 2 Vanillekranse (ca 150 stk) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Hjortetaksalt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.


Opskrift:

Sigt mel, hjortetakssalt og salt ned i en stor røreskål.

Hak smørret i med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.

Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. De blandes med sukkeret, som derefter kommes i skålen med mel og smør.
Gem selve vanillestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanille.

Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn. Også de blandes i melmassen.

Dejen samles med et æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan.

Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225 grader C alm. ovn i 6-8 min, til de er gyldne.

Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vanillestang uden korn.

Tips:

Dejen kan æltes i en foodprocessor eller røremaskine.

Får vanillekransene lov til at hvile i 3 dage bliver de endnu bedre.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (90 stemmer)

Opskriften er vist 512600 gange,
og udskrevet 21853 gange.


Energi:
KJ total 27782 (6614 kcal)
KJ pr. stk. 185 (44 kcal)
Vægt ialt 1395 gram
Vægt pr. stk. 9 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1991 KJ (474 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 27.9 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mads Bjørn Georg Jensen  -  2016-06-20 19:06:18
De ser godt nok gode ud, de vaniljekranse! Dem glæder jeg mig til at bage :)

T. Ostersen  -  2016-01-03 19:20:22
Vaniliekransene blev flade som smuttede sten, og de smagte meget lidt af vanilje. Jeg havde lagt dejen i koeleskabet i 24 timer foer formning.

Maria  -  2015-12-28 18:53:05
Jeg fik at vide de var de bedste jeg nogensinde har lavet. Jeg frådsede med vaniljen og tilføjede lidt ekstra vanijlesukker. Lod dejen hvile et døgn så smagen af vanilje rigtig kunne trække.

Per  -  2015-12-20 11:54:52
Flydende becel er formentlig årsagen, det skal være "rigtig" smør og ikke flydende eller blandingsprodukter der skal bruges her :)

Mona Andersen  -  2015-12-14 15:41:00
Jeg har bagt vanillekranse i mange år, men i dag den 14.12.2015, ville dejen ikke hænge sammen da jeg kørte den ud af maskinen, smagen var rigtig god, jeg brugte ½ lurmærket og ½ flydende besel. dejen har stået på køl ca 3 timer. En hjælp kunne være dejligt.

Edith  -  2015-12-05 09:44:24
Kan de fryses når de er bagt

  -  2014-10-27 16:55:52
Kan den rå dej fryses

Westen  -  2012-12-15 13:46:11
I fryseren en times tid så sparer man lidt tid :-)

Nadia  -  2012-12-11 16:48:13
Jeg fik ikke formet dem som man skal så de blev flade og runde som almindelige småkager - men de smager godt alligevel ;)

Alice  -  2012-11-05 00:07:04
Er de hårde når de er færdig?

Lilli  -  2012-01-11 11:03:42
Med hensyn til salt kom jeg så meget i som der kunne være mellem 2 fingre, det er nok det der betegnes som en knivspids, og vanillestangen blev blendet og kom også i det blev kransene bedre af

Dorte  -  2011-12-14 17:53:05
Jeg kan se, at der er en der mange gange har spurgt hvor meget salt der skal i - jeg har haft samme spørgsmål, men søgte så efter andre opskrifter for at se hvor meget salt der skulle i der, men ingen af de opskrifter jeg har fundet har salr i ... så jeg forsøger at lave dem uden

benthe  -  2011-12-13 19:34:04
En rigtig god opskrift, sprøde og lækre. I min familie har vi nu altid brugt stegemargarine af en neutral slags, og ikke smør. Smør der har været bagt/opvarmet har en meget gennemtrængende smag, som jeg og min familie synes er kvalmende, og tager helt sikkert noget af den fine vanillesmag.

klavs  -  2011-12-13 13:11:53
jeg kan sige så meget at 1 vaniljestang slet ikke er nok - lidt ærgeligt at stå og lave så mange og så smager de ikke af vanlije - mindst tre til den portion

Mig  -  2011-12-04 15:20:50
Smager MEGA godt ! :) De skal bare lige stå et par dage, så er de mega lækre! (:

  -  2011-11-27 11:35:37
Hvor meget salt skal der i ??

marie & sarah´s hjemme BAG:=)  -  2011-01-04 16:54:42
kagerne smager super godt og er værd at smage og er MEGET nemme at bage. Prøv den nu!!!:)

Abel  -  2010-12-19 10:07:52
Tror det var denne opskrift min kone brugte, da vi lavede vanilliekranse sammen - For det at der var Mandler i!?!?, noget der var helt nyt og ukendt for mig! ..så dem undlod vi helt og med godt resultat! Jeg sprøjtede(pose m. tyl) en plade kranse og det passede ca. med tiden det tog at bage dem i ovnen. Vi brugte Kærgården med det resultat: At smøret(løs: olien i smøret) sivede igennem tyl-posen og gjorde det meget svært at bevare presset/grebet om tyl-posen - Så jeg prøver med "rigtig smør" næste gang. Men ellers er smagen i kransene, rigtig god og konsistensen sprød.

  -  2010-12-18 14:34:04
Kærgården er jo et blandingsprodukt af rapsolie og smør, derfor er det ikke godt at putte i småkager... Man kan jo godt, det bliver bare bedre med almindelig smør (f.eks. øko fra Irma):) Jeg har da selv brugt kærgården og lign. men mine skilte da de blev varme... Ps. Kan man bruge en sprøjtepose til denne opskrift?

Louise  -  2010-12-17 19:45:42
Jeg har osse prøvet at bage dem her, og de blev rigtig gode.. Dem jeg havde bagt dem til, roste dem rigtig meget .. Helt klart nogle der skal mages igen..

Jan  -  2010-12-13 13:27:54
Hvis man forventer rigtige vanillekranse, er denne opskrift en skuffelse. De smager alt for lidt af vanille (måske skulle man gøre, som Ditlev foreslår nedenfor) og alt for meget af mandler. Næste gang vil jeg tage færre og smuttede mandler og så forsøge at komme finhakket vanillestang i.

Lotte  -  2010-12-13 13:14:39
Hvor meget salt skal der i ?

Maibritt  -  2010-12-09 21:05:15
Det er bare de bedste julekager, og denne opskrift er super god. Vi kan godt lave dem flere gange inden jul, da hele familien bare er vilde med dem :-)

hanne  -  2010-12-06 22:09:55
hvor meget er o,5 tsk, og hvor meget salt skalder i.

Marlene  -  2010-12-01 14:04:08
MUMS hvor blev de gode! denne stolte nybegynder inden for julekagebagning blev opsitivt overrasket! tak for den fine opskrift

Mette  -  2010-11-29 22:45:23
Har lavet dem. De er super lækre. Sprøde og velsmagende. Fik meget ros for dem.

Sofia  -  2010-11-21 15:05:00
De er bare de bedste

Sasha  -  2010-11-16 14:19:01
De blev rigtig gode, og smagte rigtig dejligt :)

Ole  -  2010-11-11 19:50:33
Jeg kan huske fra min barndom (tidlige 1960'ere), at min mor ofte brugte to stænger vanille til en portion som denne. Hun skrabede kornene ud og kom dem i dejen. De skrabede stænger lå i kagedåsen (eller kage dåserne)sammen med de færdige vanillekranse. Det gav en god smag! Ofte var kransene bedst, når de havde stået i dåsen og "trukket" i en uges tid eller mere.

Ditlev  -  2010-01-10 19:46:44
Att. Bent. Ang. at de flyder lidt ud, kan også skyldes at dejen ikke er ordentlig kold når den kommer ind i ovnen. Jeg plejer at dele dejen i nogle dele. Jeg bruger ikke ovennævnte opskrift, men en der er gået i arv i min familie gennem flere generationer, så jeg ved ikke hvor stor dejen er, men den jeg bruger giver en ret stor dej, og derfor bliver den blød hvis ikke den deles. Jo kortere tid dejen har været ude af køleskabet, jo nemmere er de at forme og jo flottere bliver de efter bagning. Men det kan også være mængden af smør. Der er heller ikke helt så meget i den jeg bruger. Skulle det have interesse kan den findes på http://85.81.23.5/opskrift - der står den under vanillekranse.

Bent  -  2009-12-20 19:13:52
Kagerne flød noget ud inde i ovnen. Næste gang vil jeg bruge lidt mindre smør i forhold til mel. Smagen fejler ikke noget. Yummy!

Ditlev  -  2009-12-20 12:00:40
Kan ikke helt forstå hvorfor det kun er kornene fra vanillestangen I kommer i. I henhold til de originale opskrifter jeg har set, så skal kornene rigtig nok skrabes ud, men stangen skal hakkes og kommes i dejen sammen med kornene. Den skal selvfølgelig hakkes fint. Det smager fantastisk når man får sådan et stykke vanille i munden. Smagen af vanille er meget mere intens. Mht. brugen af smørbar smør kontra rigtig smør, så er det helt klart også min erfaring at det bedste resultat er med rigtig smør.

Pernille  -  2009-12-16 13:53:51
Jeg har bagt kransene 2 gangeog har erfaret at man ikke behøver at bruge al det smør. Jeg bruger 200 gr. og når dejen er færdig stiller jeg den i køleskabet i ca 1 time. Alle i familien elsker bare de her småkager. Lækkert lækkert :o)

sweety  -  2009-12-14 14:21:52
hmmm.. skal til at lave dem nu lækkert

Rikke  -  2009-12-08 19:51:37
Jeg har netop bagt to portioner vanillekranse, den ene med lurpak og den anden med kærgården. Der er stor forskel, og det er helt sikkert lurpakken der er bedst! Den er også nemmest at arbejde med. Den med kærgården blev for hurtigt blød og dermed svær at arbejde med. De er da gode nok, men jeg vil fremover bruge lurpak.

Pernille  -  2009-11-22 12:00:33
Hvorfor skal man ikke bruge kærgaarden? Det virkede da fint med mig, den var faktisk super nem at arbejde med, og den behøvede slet ikke at stå i et døgn før den var perfekt.

2008  -  2008-12-18 17:41:57
den er god lækkert men der kunde godt have været mere smør i

cj  -  2007-12-12 17:01:20
De er rigtigt gode, men lad dem stå på køl natten over. Og lad være med at bruge kærgården brug en rigtig smør, som lurpark eller sådan noget.

Tine  -  2007-12-07 12:22:41
Aaaaaaah! det smager dejlig godt nede i maven.

Tina  -  2007-11-30 08:26:51
Dejen skal hvile i køleskabet et døgn

Malene  -  2007-11-29 11:26:59
Den smager mega godt

hp  -  2007-11-16 16:14:40
er det bare selve dejen i lader hvile inden i ruller dem ud eller?

Nanna  -  2006-12-22 16:51:14
Ok gode men man skal ihvertfald lade dem hvile en dag eller to

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Temperaturen her er ret høj, tror det kan være derfor at de revner, jeg bagte dem 9 min ved 200 grader.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen bør stilles på køl natten over, så er dejen meget nemmere at arbejde med

klara  -  0000-00-00 00:00:00
de smager dejligt

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Der er som om krænsene "flækker" i små revner .... hvorfor?