Svinemørbrad med paprikapure

Svinemørbrad med paprikapure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 svinemørbrader hver på 350-450 g.
 
6 store fed hvidløg
1 tsk.salt
4 spsk.olivenolie
2 spsk.hakket frisk persille
1 spsk.hakket frisk oregano
1 tsk.hakket frisk rosmarin
1 tsk.hakket frisk timian
2 tørrede laurbærblade knuste
0.5 tsk.groftkværnet sort peber
2 spsk.røget paprika
 
 olie til pensling
 
Opskrift:
Dagen forinden stødes hvidløg og salt sammen i en morter, tilsæt olivenolie og stød videre, så det bliver til en næsten jævn pure. Hæld pureen over i en skål. Rør persille, oregano, rosmarin, timian, laurbærblade, peber og paprika i, så pureen bliver tyk.

Skær eventuelt fedt og den blanke hinde af svinemørbraderne. Skær med spidsen af en skarp kniv små snit overalt i mørbraderne. Gnid hvidløgs- og krydderurtepureen ind i mørbraderne. Læg dem på en stor tallerken, dæk med husholdningsfilm og lad dem marinere i køleskabet natten over. Lad dem stå i et døgn, hvis det kan lade sig gøre.

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur når det skal steget. Grill mørbraderne over indirekte middel varme i 30-35 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem en gang under stegningen. Lad kødet hvile i 10 minutter, før det skæres ud.

Skær mørbraderne i tynde skiver og server dem med sydlandsk kartoffelsalat og eventuelt med lidt romesco-sauce ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 26927 gange,
og udskrevet 838 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu