Ovnbagt æggekage

Ovnbagt æggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Ovnbagt æggekage, billede 4 Ovnbagt æggekage, billede 1 Ovnbagt æggekage, billede 2 Ovnbagt æggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Oregano, tørret
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Cayennepeber
   
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt:
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og ristes let gyldne og knap møre på panden. Vendes jævnligt. Drysses med salt og oregano og hældes i et smurt ovnfast fad.

Tomaterne skæres i både og fordeles i fadet sammen med skinkestrimlerne.

Æggene piskes sammen med mælk, cayennepeber og salt efter smag. Hæld massen over fyldet og drys evt. med revet ost.

Retten bages midt i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn 25-30 minutter.

Tips:

Retten dækkes med staniol, hvis den bliver for mørk.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ovnæggekage

karakterer:
Opskriften er vist 253591 gange,
og udskrevet 7534 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6304 (1500 kcal)
KJ pr. Pers. 1576 (375 kcal)
Vægt ialt 1520 gram
Vægt pr. Pers. 380 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 414 KJ (98 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-09 12:15:26
Hvordan gemmer jeg denne?

  -   2016-06-14 09:39:55
den er super god

  -   2015-12-17 13:49:37
Lavede denne til fælles spisning og der blev spist op! :)

  -   2014-06-23 14:51:40
prøv at blande 1 1/2 tsk bagepulver i, så bliver den bare luftig og mere lækker

  -   2013-04-20 16:20:36
Jeg ville høre om man kan putte den i en bøtte og fryse den ned?.

  -   2012-06-26 17:51:38
SUPER GOD og rigtig nem! Den hitter hos os :)

  -   2012-06-25 08:23:08
Den bedste og nemmeste æggekage. Tak!!

  -   2011-11-24 19:04:12
Rigtig lækker. Jeg steger gulerødder sammen med kartoflerne og tilføjer også løg,spinat og broccoli.. det er virkelig en god opskrift. Vi har idag toppet med revet ost med chilismag - det var også super!

  -   2011-04-25 14:01:57
Meget lækker. Har prøvet variation med forskellige rester det bliver lige så vellykket som grundopskriften. Så går der ikke noget til spilde i køleskabet. Og det er nemt hvis man ikke har så meget energi! Mmmmh.....

  -   2011-03-06 15:37:13
Jeg prøvede den i fredags men nej,der var så meget flydende i bunden, negativ herfra og jeg prøvede endda at piske hviden stiv før den blev vendt rundt, med venlig hilsen Sanne Kold. Har fundet en anden, s

  -   2010-05-02 21:39:06
Meget dejligt æggekage - rigtig god med gulerødder og broccoli i også. Jeg servere også altid med rugbrød til :)

  -   2010-05-01 16:45:34
kom en håndfuld hakke spinat i æggemassen.

  -   2009-09-09 16:56:53
server evt. med flæskeskiver

  -   2009-07-28 18:17:26
Men der mangler jo bacon!!!

  -   2008-06-12 12:16:50
rigtig god æggekage, det er ikke sidste gang jeg laver den.

  -   2008-05-03 17:21:33
Rigtig lækker ret.. Især med lidt karry i.. Det bliver ikke første gang den bliver lavet i hvert fald..

  -   2008-04-02 15:32:26
hej jeg har bagt denne æggekage flere gange i stedet kattofler blander jeg grøndsager i stedet for

  -   2007-10-28 21:27:31
Rigtig god æggekage - og jeg prøvede at komme en lille sjat øl i som Lene foreslår, og det blev rigtigt godt.

  -   2007-07-16 15:42:47
Rigtig god som en del af brunch - meget gerne med rugbrød til.

  -   2007-03-20 17:54:51
Den er bare god og kan sagtens spises dagen efter

  -   2007-02-06 19:34:29
Rigtig god. Jeg serverede den med rugbrød til. Foruden forskellige grøntsager, så det ikke virker så tungt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at komme en skvat øl i æggemassen så bilver æggekagen høj og luftig

  -   2005-01-01 01:01:01
meget lækker