Valnøddelagkage

Valnøddelagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Bunde og den sammenlagte kage er fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bunde:
150 g.valnøddekerner
4 æg
200 g.sukker
2 spsk.kartoffelmel
2 tsk.bagepulver
 
 Mokkacreme:
4 Husblas, blade
4 dl.kaffefløde 9%
3 æggeblommer
3 spsk.sukker
1 spsk.Kaffe. instant. pulver
1 spsk.kakao
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
125-150 g.flormelis
 stærk kaffe
 flødeskum
 valnødder
 
Opskrift:
Bunde:
Mal valnødderne i mandelkværn eller blender. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Vend de malede valnødder, mel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd. Bland forsigtig dejen. Fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200 grader. Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde.

Mokkacreme:
Udblød husblasen i kold vand. Bring fløde 13% i kog. Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold, rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Læg bundene sammen med cremen. Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner.





karakterer:
Opskriften er vist 21335 gange,
og udskrevet 480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-14 12:55:53
opskrift mangler hvor meget mel skal være i bunde

  -   2007-10-26 19:05:39
Jeg har bagt dem med 2 spsk mel. De blev perfekte

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes det er et problem, at der ikke nævnes i ingredienslisten, hvor meget mel der skal i bunde-dejen.