Ribsguf

Ribsguf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Ribsguf, billede 4 Ribsguf, billede 1 Ribsguf, billede 2 Ribsguf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
   
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 spsk. Grenadine 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 21 gram
1 dl. 140 gram
   
500 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Savoiardi (Ladyfingers) En pakke Savoiardi indeholder gerne 200 g. og 24 stk
Et stk vejer 8.3 gram
   
  Pynt:
Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
Mynte, frisk
   
Opskrift:
Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanillesukker. Blend ribsene og rør dem i fløden.

Udblød husblads i koldt vand i 5 min. Varn grenadinen op og smelt husbladsen. Når væsken er afkølet en smule blandes den i ribs-fløde-massen.

Tilsæt mascarpone og rør blandingen glat.

Fordel et lag i bunden af en rektangulær form med høje kanter. Læg et lag Ladyfingers ovenpå massen. Fortsæt med at veksle mellem ribs-fløde-masse og Ladyfingers.

Lad formen stå overdækket i køleskabet i nogle timer, gerne natten over, før servering.

Pynt med ribs inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 57386 gange,
og udskrevet 878 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18358 (4370 kcal)
KJ pr. Pers. 3059 (728 kcal)
Vægt ialt 1353 gram
Vægt pr. Pers. 225 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1356 KJ (322 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 31.0 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-16 16:46:50
Den er supernem og god. Ribs er ikke altid så nemme at komme af med. Dog vi jeg sige, at mængden er til 10 personer!!

  -   2010-08-12 09:25:11
Kan man bruge frosne ribs?

  -   2009-07-25 09:41:13
denne dessert har jeg lige serveret for mine fødselsdagsgæster og den er absolut til ug+ og ikke særlig besværlig at lave