Lammesteg med røget fyld

Lammesteg med røget fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 kg.lammekølle eller ryg med ben
 salt
 friskkværnet peber
 
 Fyld:
100 g.rygeost
0.5 dl.påskebryg, gem resten til løg
1 bundtfintsnittede purløg
 
 Stegekraft:
 Lammeben
7.5 dl.vand
1 løg, skåret i både
1 gulerod, skåret i skiver
2 laurbærblade
 
Opskrift:
Med en skarp kniv skæres benene ud. Husk at skære mørbradstykkerne af hvis det er en ryg, som udbenes. Skær til sidst langs ryggraden, så de to fileter hænger sammen.

Det udbenede kød lægges med skindsiden nedad og bredes ud. Drys med salt og peber

Rygeost røres jævn med øl Tilsæt purløg. Smør blandingen på lammekødet. Fold og snør kødet med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

Læg benene i en bradepande sammen med løg, gulerod og laurbærblad. Hæld vand ved. Sæt en rist over og læg kødet med skind/fedtsiden opad. Sæt bradepanden med steg i en forvarmet ovn 160 grader i 2 timer.

Lad stegen hvile i mindst 20 min.

Imens laves saucen af den siede og afskummede stegesky.

Fjern snøringen, skær lammestegen for. Arranger den på et forvarmet fad med tynde både af courgetter, skåret med kartoffelskræller. Hertil nye kartofler og glaseret skalotter.





karakterer:
Opskriften er vist 7698 gange,
og udskrevet 133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu