Sommerbuk med kirsebærsauce

Sommerbuk med kirsebærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5-600 g.filet eller lårtunge
100 g.kirsebær
500 g.små nye kartofler
1 sommerkål (spidskål)
1 dl.friskbælgede ærter
 frisk timian
2 dl.kirsebæreddike
3 dl.fløde
150 g.smør
3-4 dl.vildt eller kalvefond
 
Opskrift:
Kartoflerne vaskes, koges 10 minutter, skylles i koldt vand og pilles. Kommes i små ildfaste kokotter (souffleskåle) drysses med friske timianblade, salt og peber, dækkes halvt med fløde. Bages i 150 grader C varm ovn i en time.

Sommerkålen snittes groft, blancheres i saltet vand og skylles i koldt vand.

Kødet skæres forsigtigt fri for sener, brunes på en meget varm pande i lidt olie og krydres med salt og peber, evt. lidt timian. Kommes i ovn ved 150 grader C i 10-12 minutter hvorefter det tages ud, pakkes i folie og trækker. Gerne op til 30 minutter.

Kirsebær udstenes og halveres. Kirsebæreddike koges ind til det kvarte og tilsættes fonden, der koges ind til det halve.

Kålen sauteres i lidt smør, smages til med salt og peber og drysses med ærterne.

Kirsebær kommes i saucen som koger forsigtigt i et minut og piskes med 100 g. smør.

Kålen lægges på tallerken og kødet skæres i fine skiver og lægges oven på det. Der hældes et par skefulde sauce omkring og kartoflerne serveres i den varme skål på en kompottallerken.





karakterer:
Opskriften er vist 10851 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu