Sommerbuk kølle med sommerens grønsager

Sommerbuk kølle med sommerens grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kølle
 salt
 peber
 lidtknust enebær
 
 nye kartofler
 smør eller olie
 salt
 kvistfrisk estragon
 
 Af sommerens grøntsager er - grønne asparges - spidskål
 saltet vand
 
 fløde
 evt.ganske lidt tomatpure
 salt
 peber
 
Opskrift:
En kølle udbenes og krydres med friskkværnet salt, peber og lidt knust enebær. Brun køllen i en gryde og steg den færdig i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader i ca. 50 min. Hvis stegetermometret viser 72 grader så passer det med kraftig rosa, herefter skal den hvile, indpakket i folie og håndklæde, i ca. 15-20 min.

Pak nye kartofler ind i stanniol eller bagepapir, så der er en passende portion pr. person, ca. 200 gram. Kartoflerne pensles med smør eller olie og let saltes. Læg en frisk estragon kvist oven på kartoflerne, som bages i med i den forvarmede ovn, 200 grader ca, 45-50 min. Du kan nedsætte tiden ved at forkoge kartoflerne.

Af sommerens grøntsager er - grønne asparges - spidskål - forårsløg som du damper i få min. i varmt saltet vand, for herefter at holde dem ind under det kolde vand i en sigte et kort øje blik, så forbliver de sprøde. Friskafskårne grønne asparges dampes ikke.

Stegeskyen koges op og tilsættes fløde, evt. ganske lidt tomatpure. Smag til med friskkværnet salt og peber. Denne sauce bør ikke være dominerende i smagen på grund af de friske grøntsager. Anret på varme tallerkner med kartoffelpakkerne på en varm sidetallerken.





karakterer:
Opskriften er vist 15122 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu