Dyrekoteletter af sommerbuk

Dyrekoteletter af sommerbuk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 dyreryg
 salt
 friskkværnet peber
 evt.lidt knust enebær
 
 kartofler
 tomater
 små sommerløg
 gulerødder
 spinat
 evt.basilikum
 portvin
 
Opskrift:
Fjern først de 2 mørbrad som sidder på undersiden af dyreryggen. Dem kan du stege eks. i rosmarin og server med en vildt skysauce samt nye kartofler.

Hug og skær dyrekoteletter ud af dyreryggen. (Det er bedst hos slagteren, eller du kan save med kødsav medens der er frost i ryggen).

De resterende ben og kødstumper koger / steger du af til en vildtfond der skal bruges til saucen.

Brun koteletterne som er krydret med friskkværnet salt og peber samt evt. lidt knust enebær. Herefter steges de i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10-12 min.
Pak dem ind så de kan trække 5-10 min.

I medens har du kogt nye danske kartofler. Blancher et par solmodne tomater i kogende vand så skindet kan løsnes, herefter skæres tomaterne i både, og fjern kærnerne.

Pil små sommerløg og blancher dem, lad toppen sidde. Nye gulerødder blancheres ganske kort. Fjern stilkene fra langbladet spinat og blancher dem ganske kort.

Vildtfonden jævnes og smages til evt. basilikum samt portvin. Hertil kan kun drikkes en god rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 12313 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu