Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red :
Blinis med stenbiderrogn, billede 4 Blinis med stenbiderrogn, billede 1 Blinis med stenbiderrogn, billede 2 Blinis med stenbiderrogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Boghvedemel
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær, frisk
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt melet - begge slags - æggeblommee og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med creme fraîche. Lad dejen hæve et par timer.

Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde.

2-3 spk dej hældes på panden (der kan være 3-4 blinier på en pande) bag dem i rigeligt smør. Server straks.


Anretning:
Blinier serveres med stenbiderrogn, hakket løg, og en klat cremefraiche. Det er en stor delikatesse og en rigtig forårsbebuder.





Beskrivelse:

Opskrift på blinis - med fyld op toppings

Blinis er små pandekager, som ofte nydes med stenbiderrogn. Faktisk er blinis med stenbiderrogn en sand delikatesse og en rigtig forårsbebuder. De må pandekager stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den ofte spises med røget fisk eller forskellig slags kaviar. Den russiske specialitet består af en gærhævet dej lavet på bl.a. boghvedemel, som giver en nøddeagtig smag. Nogle anvender en speciel pande til at bage deres mini pandekager, men du kan sagtens bruge en stor pande og dermed bage 4-5 styk på én gang.

Udover at lave den klassiske stenbiderrogn blinis, findes der mange andre muligheder for topping.

Hjemmelavet blinis som forret

Med denne blinis opskrift kan du forkæle dine gæster med små blinis pandekager toppet med forskelligt fyld. Det er en sand klassiker som forret, hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af middagen eller fejrer en anledning. Prøv blinis med kaviar og rejer, laks, skaldyrssalat eller parmaskinke og pestocreme. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at prøve dig frem. Server dine blinis pandekager på et stort fad eller anret en tallerken til hver person. Du kan godt regne med ca. 3-5 styk pr. person.

Vil du hellere lave en omgang gammeldags pandekager, så finder du den bedste opskrift her, hos Alletiders Kogebog.

FAQ

Kan blinis fryses?

Ja, blinis kan sagtens fryses. Så lav gerne en ekstra stor portion, så du nemt kan tage dem ud af fryseren på en travl dag.

Hvad er blinis?

Blinis er små mini pandekager, som toppes med forskelligt fyld. Blinis med stenbiderrogn og kaviar er en klassiker, som falder i god jord hos mange.

Kan blinis laves dagen før?

Ja, blinis kan godt laves dagen før. Opbevar dem på køl og genopvarm dem i ovnen, inden servering.

karakterer:
Opskriften er vist 281688 gange,
og udskrevet 5642 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2162 (514 kcal)
KJ pr. Pers. 540 (128 kcal)
Vægt ialt 347 gram
Vægt pr. Pers. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 16.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-10-08 21:24:55
Hmm! Serveres med det samme - kan man ikke lave selve blinis'erne på forhånd og så pynte det kort før gæsterne kommer?

  -   2014-01-09 12:14:13
Kan man lave dejen aften inden man skal bruge den?

  -   2013-06-04 09:23:47
Vi tror de smager meget godt har ikke smagt dem endnu. Vi har nemlig projekt og har om Ruslands madkultur:-) Men de smager sikkert godt...!!!!

  -   2010-12-30 14:58:18
Hej Max Tror du man kan bruge noget andet end boghvedemel feks grahamsmel da jeg næsten ikke orker at skulle i byen igen

  -   2010-12-12 12:20:48
den ser rigtig lækker ud og jeg tror den smager godt jeg har tænkt mig at savere til forret nytårsaften (: hilsen juliane

  -   2010-03-20 18:57:17
NAM! :P det smagte bare godt!

  -   2009-10-07 18:39:05
de smager bare rigtig godt. Ruslan kære Rusland jeg elsker dig, og til dig der ude i de små hippi hjem, spis en masse blinis og bliv glad.