Æblepandekager

Æblepandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.fuldkornshvedemel
 salt
3 æg
5 dl.kærnemælk
0.5 citron
500 g.syrlige æbler (Belle de Boskoop eller Gråsten)
4 spsk.sukker
2 spsk.finrevne hasselnødder
2 tsk.kanel, stødt
 
6 spsk.margarine til bagning
 
Opskrift:
Melet røres med salt, æg og kærnemælk til en pandekagedej og hviler tildækket i ½ time. I mellemtiden presses citronen. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes, de skrælles og deles i tynde skiver, som drysses med citronsaft. Sukkeret blandes med de revne hasselnødder og kanel. Efter hviletiden røres dejen endnu en gang igennem. Er den for tyk tilsættes lidt mineralvand. 1 spsk margarine smeltes i en pande. En lille skefuld dej hældes i panden som vippes lidt fra side til side, så bunden dækkes helt. Æblestykker lægges på pandekagen og drysses med sukker-nøddeblanding. Pandekagen bages ved svag varme til den let slipper panden. Varmen dæmpes, pandekagen vendes rundt og bager færdig. Varmen må ikke være for kraftig for så brænder sukkeret. Den bagte pandekage holdes varm, der skrues igen op for varmen og resten af pandekagerne bages på samme måde.





karakterer:
Opskriften er vist 15313 gange,
og udskrevet 272 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-27 18:53:43
Vi håber, den er god for nu vil vi prøve den. Hilsen Kimmii & Chrille