EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Porretærte med skinke og bacon

Antal:
Pers.
Ret : Natmad

Ingrediens : Rodfrugter

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Tina

Indsendt : 2004-06-09

Porretærte med skinke og bacon 4 Porretærte med skinke og bacon 1 Porretærte med skinke og bacon 2 Porretærte med skinke og bacon 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
    1 æggeblomme ca 15 gram
  Fyld: 1 æggeblomme ca 15 gram
600 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
150 gram Bacon i tern
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Æggestand: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Muskat *
   
Forklaring:

Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time. Bunden fordeles i en smurt tærteform (obs. den kan ikke rulles på men skal lægges på i små klumper man glatter ud) og forsteges i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.

Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet.

Tærten bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn ½ time. Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke folie over de sidste 10 minutter.

Serveres med friskbagt flute og grøn salat.

Tips:

Tærtebunden kan laves i forvejen og fryses ned.

Retten er suppergod hele året rundt - både som hovedret og som en meget populær natmad.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13196 (3142 kcal)
KJ pr. Pers. 4398 (1047 kcal)
Vægt ialt 1660 gram
Vægt pr. Pers. 553 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 794 KJ (189 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 10.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (30 stemmer)

Opskriften er vist 296776 gange,
og udskrevet 14669 gange.

Britta  -  2006-12-24 12:08:45
Vi er blevet meget "populær" på denne ret. Den smager bare så lækkert, og er i grunden nem. Jeg har prøvet at bruge frosne porrer - det går fint.

Karin  -  2007-03-18 09:49:41
Meget nem at lave. En supergod frokostret!!!!

Per  -  2007-09-13 08:28:58
Jeg havde ingen problemer med at rulle dejen ud på et stykke folie, jeg havde muligvis brugt for mget mel da dejen smuldrede lidt ved servering.

KP  -  2007-10-30 21:33:22
kom evt. 1-2 friske tomater og et løg i og undlad evt. skinken eller baconen for at friske den lidt op. Men god :)

Birgit  -  2008-03-04 20:18:26
En rest suppehorn eller ris kan være godt at putte i

Christian og Helle  -  2008-03-14 13:47:05
Sikke en lækker tærte, den smagte vel nok dejligt! Det er også en rigtig god idé at putte lidt hytteost i æggestanden.

Anne Kathrine  -  2008-06-09 19:05:17
Jeg lavede lidt om på opskriften, dvs. jeg skiftede bacon ud med porre og udover det tilsatte jeg også 1 løg. Resultatet blev RIGTIG godt :)

Malene  -  2008-11-02 16:19:46
En utrolig god tærte, men jeg undlod dog bacon og brugte flere porrer for at gøre den mindre fed. Men alt i alt en fantastisk tærte.

Tove  -  2009-09-16 08:19:42
En dejlig tærte men prøv lige at rense jeres opskrifter for stave/slåfejl. Venlig hilsen Tove

Jørgen Hjortstrøm  -  2010-01-07 19:31:19
Det må være 3 meget sultne natmadsgæster der kan konsumere ca. 1.5 kg med salat og flütes.

Mig  -  2010-03-24 18:02:53
Jeg må indrømme det er ikke lige en opskrift i min smag.... men den kan da spises

jimmi  -  2010-04-07 17:48:53
mand kan eventuel rulle dejen ud mellem to stk bagepapir så er mand også fri for at smøre tærteformen

Beth  -  2012-04-16 14:09:15
Velsmagende tærte. Forbagte en færdigkøbt tærtedej i 10 minutter. Brugte 4 hele æg. OG piskefløde istedet for sødmælk; fyh... men det var godt!

jesper  -  2012-07-30 23:53:47
rigtig god opskrift