EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Millionbøf 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt af : Hansens Opskriftservice

Indsendt : 2004-05-08

Overfør ingredinserne for Millionbøf 01 til mealChaser indkøbsliste
Millionbøf 01 4 Millionbøf 01 1 Millionbøf 01 2 Millionbøf 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Paprika *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør *
   


Forklaring:

Pil og hak løget groft. Smelt fedtstoffet eller varm olien i en gryde, og brun løgene heri. Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve.

Kom bouillon, paprika, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.

Ryst eller rør en jævning af med mel og koldt vand, og rør den i kødblandingen. Lad retten koge igennem yderligere 5 minutter. Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

Serveres til kartofler, kartoffelmos, kartoffelsne eller marcaroni.

Tips:

Farven på millionbøffen skal minde om saucen til hakkebøf med bløde løg.

Hvis du vil gøre retten ekstra lækker og mere fed, kan du komme en anelse piskefløde i.

Dette er en ret som de fleste børn og voksne vil elske, selvom den er ganske simpel.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7394 (1760 kcal)
KJ pr. Pers. 1848 (440 kcal)
Vægt ialt 1468 gram
Vægt pr. Pers. 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 503 KJ (119 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (97 stemmer)

Opskriften er vist 663299 gange,
og udskrevet 21835 gange.

Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder god og nem. Jeg glæder mig til at lave den.

  -  0000-00-00 00:00:00
det gør jeg også :)

  -  0000-00-00 00:00:00
Hurtig nem og lækker ret. Top karakterer herfra

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Vi kommer cocktailpølser & champignon i, det gir et ekstra smag

  -  0000-00-00 00:00:00
Tilsæt gulerødder, det er også lækker og sundt

-  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker, er også rigtig god til ris

  -  0000-00-00 00:00:00
10 herfra

Petersen  -  2006-12-01 21:56:47
Jeg tilføjede tre gulerødder i skiver og et glas champignon og lod det simre i en halv time inden jævning og kulør. Det blev suveræn aftensmad, serveret med kartoffelmos.

Marlene  -  2007-01-07 16:48:05
Rigtig lækker millionbøf. Jeg tilføjede perleløg, gulerødder og paprikastrimler. Det blev bare rigtig lækkert!

jeanette  -  2007-02-14 20:50:52
jeg kommer lauerbærblade i, super lækker smag

michelle  -  2007-03-14 14:52:04
hvilken bouillon er det? grønsags eller okse eller tilmed hønse?

Annette  -  2007-03-21 08:23:10
Til Michelle tror det er oksekødsbouillon :0)

Sarah  -  2007-05-24 20:38:47
Godt - men for meget væske

elmo  -  2007-07-07 09:00:27
Den skal gøres sundere. Jeg tilsætter småtskårne svitsede grønsager. Alt fra peber og tomater til gulerødder, champignon eller hvad grøntskuffen/haven rummer.

kasper  -  2007-07-16 19:12:48
super lækker, og så nem at selv jeg kan finde ud af det. 10 herfra.

Susanne40  -  2007-07-17 21:16:14
Som vor mor lavede den! Kan godt tåle 1 fed hvidløg,

Mette  -  2007-09-17 17:02:05
super opskrift.. og ganske nem at lave.. 10 herfra.

Anders  -  2007-09-20 18:20:15
Super god - pas på med peberen ;)

preben  -  2007-10-29 15:40:28
tilsæt en dåse flåede tomater med chili

lotte  -  2007-10-29 17:16:40
hej jeg syntes det er en lækker og nem opskrift , jeg kommer også madlavningsfløde i det giver lige det sidste pift så det ikke glide af kartoffelmosen :)

John  -  2007-11-27 19:45:09
Smager også godt med ris

burgerkongen  -  2008-01-28 10:22:02
prøv at putte det i búrger istedet for bøøfen det er superlækkert

jette  -  2008-03-11 13:11:39
smager ligesom millionbøf skal. jeg er dog elendig til at jævne sovser, så skulle bruge noget mere jævning

King Joliver  -  2008-03-25 13:17:28
hold kæft hvor jeg elsker millionbøf og jeres hjemmesider har mange gode opskrifter... vi har allerede brugt to og vi fandt siden i dag.Sayonata fra King Joliver

Kattefar  -  2008-05-12 18:11:24
Det gør sig også rigtig godt med en- eller en halv dåse majs.

  -  2008-05-28 21:00:37
Se nu der... Til Os unge der seriøst ikke aner at lave mad så står den opskrift jo ik særlig fedt.. Hvornår kommer VANDET i og hvor meget????

Per  -  2008-06-05 16:25:30
Vandet bruges til at ryste sammen med melet til en meljævning som bruges til at jævne saucen. Tilsæt lidt af gangen og lad det koge op indtil den har den rette tykkelse.

BK  -  2008-06-16 18:56:19
Rigtig fint med hvidløg og persille i:)

Jens  -  2008-06-17 16:03:00
Rigti lækker hvis du vil ha lidt bid i den så prøve med lidt Ketchup det giver lidt exter pift

Karin  -  2008-07-19 15:06:51
Mmmmm millionbøf som farmor lavede den. Ikke noget med hvidløg og chili her. MUMS. Min farmor plejede også at komme champignon og gulerod i. Hvad er kartoffelsne, forresten?

rebekka kbh  -  2008-08-05 17:32:18
tilføj til denne ret evt,pasta i små knækket stykker, skal være de lange pastaer.. det godt! men det os synd ødelæg en ret som denne!! smager fantastisk! :)

jacob  -  2008-08-19 11:51:44
den er rigtig lækker

Jonathan  -  2008-08-19 18:24:29
Super god ret, smager rigtig rigtig godt! 10 uden tvilv. Er den bedste millionbøf jeg har smagt i laang tid! -Jonathan

arne  -  2008-08-31 11:04:12
rigtig god med brune kartofler. ikke sund men GOD

Louise..  -  2008-10-09 17:24:49
Den er SÅ nem og så lækker.. Smager som mor lavede den..

27-10-2008  -  2008-10-27 08:53:20
Denne opskrift virker meget nem glæder mig meget til og lave den for jeg kan godt lide millonbøf. har bar ikke selv nogle opskrift på det men det har je nu

Maria82  -  2008-10-27 13:35:26
Jeg tilsætter en dåse hakkede tomter, revet gulerødder og cosktailpølser.. Og jævner m maizena udrørt i vand det er meget nemmer klumber ikke : ) Det er ikk nødvendigt at bruge 50 g olie / smør!!!det er faktisk nok med en teske fuld

Mansse  -  2008-11-04 19:18:50
En god opskrift på millionbøf, har lige lavet det. Især min storebror var vild med den - jeg kunne bare ikke få kødstykkerne til at blive særlig små, så måske det kun var en "halv millionbøf" God opskrift

  -  2008-11-10 08:39:31
ummm som hvor mormor lavede den

  -  2008-11-21 12:56:51
hvor lang tid kommer retten til at tage ?kunne jeg godt bruge...:)

Tanja  -  2008-11-21 19:23:46
Virkelig god opskrift..Den vil jeg helt sikkert brugen igen en anden dag.

  -  2009-01-19 13:00:10
MUMS det smagte godt, Rigtig god opskrift... lavede hjemmelaver agurkesalat til... kan varmt anbefales, 10 point herfra ;o)

Nicky  -  2009-01-26 14:36:41
prøv at komme majs i :D

tom  -  2009-01-30 12:06:59
serveres naturligvis også med rødbeder...

  -  2009-02-10 13:37:21
Gulerøder og lauerbærblad i er super!

Nørgaard  -  2009-03-26 17:22:43
Skal der virkelig så mange løg i?

Tina  -  2009-04-24 15:53:32
Ja.....jeg synes du også det ser ud til at være ret mange løg....det tror jeg ikke, jeg ville putte i.

Astrid.  -  2009-04-27 17:07:56
Rigtig god. Smager som alle andre, Millionbøffer syns' jeg. Men den er God.

Betina  -  2009-07-30 20:20:10
Lækker lækker ret, smager bare super duper! Synes dog den er bedst med gulerødder og cocktailpølser.

Thomas  -  2009-08-15 14:17:15
gulderødder, hvidløg og mælk kan godt tilføjes :)

mig,en  -  2009-08-21 18:44:54
orv, den smagte bare af mums!

Aagaard  -  2009-08-31 16:40:10
en fantasktisk millionbøf, også med de mange løg.

trine  -  2010-01-17 17:19:17
den er super godt og nem at lave det er min livret den skal man bare prøve

helle  -  2010-02-02 15:56:48
VERDENS BEDSTE MILLIONBØF :)

Michelle  -  2010-03-03 14:25:09
Dumt spørgsmål måske, men 4 dl. oksebouillon, er det 4.dl kogende vand med oksebouillon i??

Vibeke Hansen  -  2010-03-03 16:21:23
Lækker opskrift! Jeg synes bare der mangler noget omega 3 fiskeolie i sovsen. Det fremkalder en helt unik smag, som på ingen måde ikke bør undgås.

Camilla  -  2010-03-12 19:54:06
Har lige lavet denne opskrift til aften, kan kun sige det var et hit!

TechnoMulen  -  2010-04-07 19:06:58
så er jeg igang med opskriften.. dog smider jeg en 4-5 fed hvidløg i.. og en skefuld soya for at fremhæve kødsovse smagen .. prøv det næste gang.. altså det med soyaen

Nymand  -  2010-05-17 19:00:42
Jeg tilføjer en masse grøntsager så som porre, forårsløg, champignon, rød peber, hvidløg & gulerødder. Det gør retten sundere, og det bedste af det hele er, at man ikke kan smage den store forskel.

Kasper  -  2010-06-17 04:50:19
Super nem at lave, lidt for meget løg giver dog ondt i maven.

Katrine  -  2010-07-13 17:41:26
Nem og overskuelig opskrift, så også vi med knap så gode madlavningsevner kan være med. Smager rigtig lækkert.

  -  2010-10-03 17:12:43
Boullionen laver man naturligvis fra bunden med et tilfældigt stykke oksebryst eller nogle ben, gulerødder, løg, selleri, salt og peber. Så er der til katten og hunden også....Og millionbøffen bliver bestemt ikke dårligere af det. Skal man være ekstatisk kan man tilsætte en gang rørhatte, men så bevæger man sig nok ud over hvor man kan kalde retten for en traditionel millionbøf. Glimrende opskrift som den er.

supermig  -  2010-10-14 17:17:38
det kan ik hede saucen når der er meget af det heder det sovs :)

  -  2010-10-17 13:02:32
rigtig fin ide, et enkelt fed hvidløg ;-) Meget meget fin opskrift, faktisk som mor lavede,,uhmm

OLgA  -  2010-10-22 17:34:17
Dejlig ret. Prøv evt. soya eller kaffe til at give lidt ekstra smag! :) og gulerødder + andre grønsager er et must. bliver så ensformigt uden, og ingen har noget imod sund mad så længe det smager godt! ^^

Bolette  -  2010-10-27 13:07:22
Rigtig god opskrift som vi allerede har lavet mange gange. Putter dog altid 2-3 fed hvidløg i. Dette er en af de ganske få retter som alle 3 børn er vilde med. Vi spiser det oftest til ris og alternativt til kartoffelmos.

Guardiola  -  2010-10-28 19:22:23
God opskrift. Tilføjede gulerødder og peberfrugt, samt lidt cayennepeber, soya og madlavningsfløde, hvilket gav retten lidt mere smag og "gods".

mig  -  2010-11-17 19:00:27
10 herfra nem at lave

  -  2010-11-17 19:06:59
skidegod ret den er virkelig god tager ingen tid heller men forloren hare fra alle tiders kogebog er nu bedre 1Otil begge 2 fra ham den seje

  -  2010-11-17 19:09:44
jordnødder smager godt i den 10 herfra hilsen nødehjernen

  -  2010-11-19 20:03:55
husk engelsk sovs !!

Steffen  -  2011-01-02 19:07:52
Rigtig god opskrift, smager super godt - dog vil jeg våge at påstå at der måske er en stavefejl - går ikke ud fra at det er rigtigt at der skal 0,5 kg løg i? Måske snarere 50 gr? Men rigtig god ellers..

Flohra  -  2011-01-19 14:18:31
umm den er god og super nem

mads  -  2011-03-28 13:05:37
hvis der er grøntsager eller andet pjat i, så er det jo ikke længere milli bøf.vel?!

Sarah  -  2011-04-15 19:49:39
Syntes at opskriften bliver lidt bedre, hvis man bruner kødet af med lidt karry. Det giver den lige det ekstra, som gør den ekstra go´:O)

  -  2011-05-02 17:43:34
SUPER GOD! :D

Poul Götzsche  -  2011-06-02 10:03:43
Er det ikke ret meget løg med 500 gr. til 500 gr. kød? Jeg har med succes brugt 1 løg på 150 gr, og det var udmærket. mvh pvg

Søren  -  2011-07-06 12:11:40
Rigtig lækker ret. Men man kan nu også godt bruge en færdigret med millionbøf. Smagen er der i begge - lol xD

Biff  -  2011-07-08 16:47:29
Mille de boeuf med mos.Nam nam...Det skal vi ha´i avten do!

Magnus  -  2011-09-18 18:49:15
Hey den her ret er bare god prøv den det er den bedste nogensinde

  -  2011-09-20 19:51:55
DEN ER GO´ 8 STJERNER!!!

Tulle  -  2011-10-05 19:43:01
Mmmmmm... Lige som min mormor lavede den... :)

Kent  -  2011-10-16 18:52:57
Kanon nem og som Mormor Lavden den. Lækkert og hurtigt..Katoffelmos et MUST. Hjemmelavde sefølig

Bendtner  -  2011-11-10 17:16:43
Min livret... Mums :)

mig  -  2011-11-13 21:36:46
På en skala fra 1 til 10 vil jeg sige 15 :)

Jette, schweiz  -  2012-01-13 16:55:25
med soyasauce, lidt ketchup, og et par revne gullerødder smager det godt

Annelise  -  2012-04-12 18:03:09
Super lækker opskrift smager lige som da min lavede den da vi var barn. Super

Marianne  -  2012-04-26 19:19:58
ikke at forglemme et par laurbærblade - giver lige prikken over i'et

  -  2012-05-30 18:15:23
Kom også gerne lidt ketchup.. Det giver en god afrunding ;)

Sørensen  -  2012-08-19 17:28:42
den er helt fantastisk, men tilsætter også et skvæt balsamico-eddike, så får den lidt syrlig smag..

Cap  -  2012-08-25 21:47:30
Uhm, det er virkelig en dejlig sommerret

Michelle  -  2012-10-25 19:26:38
Jeg lavede den også med majs - lækkert. Fin og let ret

  -  2012-11-20 15:50:00
Jeg tilsætter også gulerødder, lauerbærblade og en anelse tomatpuré

Millionbøf/Kødgryde  -  2012-12-04 17:22:53
Kan se på alle de kommentarer at folk vil have Kødgryde og ikke Millionbøf... Syntes det er sørgeligt, for det er 2 forskellige retter....

JJS  -  2012-12-16 19:48:49
Super god. tilsæt med fordel tomatpure, lidt smør, et fed hvidløg og engelsk sovs.

karin i canada  -  2013-01-15 17:53:27
Jeg troede det var min mors opskrift, hun serverede den altid med brede noodler

Hanne  -  2013-02-06 17:50:15
Super lækker :-) har elsket den ret siden barns ben. Smager også super med lidt ketchup i sovsen;-)

alene hjemme faderen  -  2013-05-25 16:47:17
Med 2 børn (2&3 år) og mig som de eneste så er hittet at følge opskriften men tilføje en spiseske estragon (tørret) lidt mere løg ca. 600 gr. ialt husk løg bliver søde i smagennår de bliver svidset. Lav mosen med kartofler og gulerødder ca 4 gange så mange kartofler som gulerødder. hvis sovsen skal glide let for ungerne så stavblendt den så den bliver endnuqaa mere findelt gøres til sidst. velbekomme

Marianne Thomsen  -  2013-06-03 14:02:21
Rigtig god ide med paprikaen, havde jeg ikke tænkt på selv

Jan  -  2013-08-10 17:22:13
Prøv med ribsgele i sovsen

Jeanette  -  2013-11-21 08:58:41
Jeg tilsætter altid eddike og sukker i stedet for paprika, lige dele af hver :) Det giver en super lækker smag :)

Liselotte  -  2013-11-29 18:41:46
ved at følge denne opskrift ender man med noget meget uspiseligt. jeg nægtede at servere det, og måtte skaffe pizza i stedet. nogle meget essentielle ting mangler kraftigt en mængde angivelse. mængde af vand og kulør er ikke ligegyldigt for konsistens og smag.

anita  -  2014-02-08 22:37:07
brugte både grøntsags og okse bouillon i sovsen, samt soyasovs i stedet for salt. Ærter og majs er også godt, samt lade pastaen få halvdelen af tiden i sovsen, da de så trækker smag til sig

  -  2014-02-15 17:17:26
Vi bruger Karry, i stedet for Paprika, det smage også godt.

mortensen  -  2014-03-03 11:28:37
Jeg kan ikkke se nogen grund til at laveom på opskriften.Der står gammeldags millionbøf.

John  -  2014-03-06 14:40:20
Der mangler helt klart piskefløde. ;-)

Nidia  -  2014-03-18 10:03:22
Rigtigt god ret, og meget nem af lave.

Claus  -  2014-05-19 18:26:33
Fantastisk ret!

Mr. Y  -  2014-08-29 21:46:41
så nem, at selv en ung student som mig kan lave den!

Søren  -  2014-09-10 17:31:59
Energifordelingen er misvisende da kartoflerne ikke er medregnet. Man kan også bruge mere magert fars. Denne ret kaldes også væltet lokum.