Indisk lammegryde med abrikosris

Indisk lammegryde med abrikosris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.lammekød fra bov eller kølle
4 dl.kokosmælk (2 dl kokosmel og 5 dl. kogende vand)
2 storeløg
1-2 spsk.olie
4 fedfint hakket hvidløg
1 stk.fint hakket ingefær (4cm)
1 tsk.salt
 peber
2 dl.lammebouillon
2 tsk.masala
2-3 tsk.majsstivelse
 
 Abrikosris:
1 stortløg
1 spsk.olie
240 g.bsamati -el. parboiled ris
5 dl.grønsagsbouillon
1-2 tsk.masala
100 g.usvovlede,halverede abrikoser
 
 Tilbehør:
 godt hvedebrød
 ristede mandelflager til pynt
 
 
Opskrift:
Lammekødet skæres i terninger (3x3 cm).

Kokosmelet overhældes med kogende vand. Når blandingen er kold vrides kokosmælken ud gennem et klæde.

Løgene skæres i skiver. Svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min. Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Krydderes med salt og peber. Kokosmælk og bouillon hældes ved. simrer under låg, til kødet er mørt, ca. 45-50 min.

Retten smages til med masala. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Koges kort igennem.

Abrikosris:
Løget hakkes fint. Svitses i olien uden at tage farve. Risene svitses med et øjeblik. Bouillon, masala og abrikoser røres i. Simrer under løg i 12 min. Trækker i ca. 12 min.





karakterer:
Opskriften er vist 17125 gange,
og udskrevet 427 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-09 23:28:01
Super ret - mine gæster var vilde med den