EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Chilliconcarne

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 2004-03-20

Chilliconcarne 4 Chilliconcarne 1 Chilliconcarne 2 Chilliconcarne 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Balsamico, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Øl. pilsner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød chilipeber
3 laurbærblade
10 Enebær, hele *
1 tsk. Spidskommen, hel
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
200 gram Mørk chokolade 86% * Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
    1 dåse vejer normalt 400 g.
1 ds. Kidney bønner, konserves * 1 dåse Røde kidney bønner vejer 400 gram, 240 gram drænet vægt
    1 dåse Røde kidney bønner vejer 400 gram, 240 gram drænet vægt
Forklaring:

Kom grofthakkede løg og hvidløg i en varm pande eller gryde og spæd med balsamico og øl.

Når løgene er blanke og gennemsigtige kommes kødet ved og herefter peberfrugt, chili (halvdelen hel halvdelen hakket kernerne fjernes), laurbærblade, enebær (let knust), spidskommen, honning, chokolade, majs, tomater og bønner. Lad retten småsimre ca. 10-15 min. og smag til med salt og peber og evt. mere chili.

Det er en god ide at vente til sidst med majs, så de ikke overkoges. Kom dem evt. i 5 min. før retten er færdig.

Server med en spsk. fromage frais eller fromage blanc og brøndkarse.

Tips:

kidneybønner Hvis rå:
Opblød dem natten over skyl dem og kog dem en halv time. Der skal bruges ca. 2 dl. rå bønner



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11623 (2767 kcal)
KJ pr. Pers. 2905 (691 kcal)
Vægt ialt 2258 gram
Vægt pr. Pers. 564 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 514 KJ (122 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 7.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (53 stemmer)

Opskriften er vist 57734 gange,
og udskrevet 2337 gange.

Gudrun  -  2007-03-14 19:08:43
Det er en god opskrift har brugt den på jobet alle syntes at den var perfekt

Beth  -  2007-05-16 12:05:23
Den smager IKKE godt.

Vibeke  -  2007-09-10 12:44:11
Lavede den til min afsluttende opgave på grundforløbet som kok på Roskilde Slagteriskole - Fik at vide af en Chilliconcarne-kender at de var den bedste hun nogensinde havde smagt!

Charlotte  -  2007-10-03 23:14:59
Ubetinget den bedste chili jeg nogensinde har lavet

Skum  -  2007-11-20 05:32:47
jah har prøvet den. det ik lige mig.. for mange Ingredienser..:)

peter  -  2009-01-09 21:32:08
giv den lige lidt kål, gulerødder, og lidt tabasco så spiller det laver den hvert år til halveg i superbowl mmm...mums

Ann  -  2009-03-15 17:50:59
Rigtig god opskrift, kan sagtens laves uden chokolade.

  -  2009-05-18 15:48:15
Er det virkelig chokoladen der gør den så fed?

michael  -  2010-03-13 19:04:10
kom ikke 200gram chokolade i men, max 50 gram

  -  2011-09-06 19:35:01
Det er selvfølgelig ikke 200 g chokolade! Men 20-40G!

Torben  -  2011-11-27 19:06:09
Bliver bedst hvis kødet brunes sammen med løgene og før der kommes øl og balsamico i.Simrer så længe at retten koges ned og tyknes noget

jan  -  2012-01-28 10:39:22
efter at have brugt den foreskrevne 1dl. mørk balsamico blev retten uspiselig, så jeg forståt ikke dem der synes den smager godt, med mindre der findes balsamico der er meget stærkere. Så prøv at hælde lidt i efterhånden. Jeg spiser altid asiatisk mad så jeg er vant til mad med smag.

Janne  -  2012-07-11 08:18:58
Kun 20 gr. chokolade.

Carsten Hansen  -  2012-12-13 20:02:54
En meget god opskrift men mængden af chokolade synes jeg er for meget, det trænger for meget igennem

Bente  -  2013-01-31 14:46:20
Der er noget galt medchokolade mængden, vi var 8 der skulle spise men ingen brød sig om det.

  -  2013-09-29 17:50:32
Alle dem, som siger der er for meget chokolade i, vil jeg gi ret 100% ... det smager afskyeligt, med al den chokolade og det dufter mere af bagværk end af mad. Jeg kan så se længere nede, at der er en kommentar om, at det kun skulle ha været 20-40 g chokolade. HAVDE jeg da bare læst kommentarerne inden jeg handlede ind og lavede det. Jeg kom så 2 tsk Sambal Oelek i osse. Det gav da lidt smag. Den skal da prøves igen, men med lidt tilretning ;)

  -  2013-09-29 17:51:28
Jeg brunede iøvrigt osse kødet i en gryde, inden jeg kom det ved...