Æble- blåbærkage

Æble- blåbærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æble- blåbærkage, billede 4 Æble- blåbærkage, billede 1 Æble- blåbærkage, billede 2 Æble- blåbærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Blåbær, friske 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Tilsæt melet blandet med bagepulveret og det smeltede smør. Rør dejen grundigt.

Skræl æblerne, skær dem i tynde skiver og bland dem med sukkeret.

Smør en springform ca. 24 cm. i diameter og drys dem med et tynd lag rasp. Hæld dejen i formen. Læg æblerne tæt på dejen og drys med blåbærrene.

Bag på midterste rille 35-40 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Køl kagen lidt før den tages ud af formen.


Drys kagen med flormelis og server den med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 70462 gange,
og udskrevet 1230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8602 (2048 kcal)
KJ pr. Pers. 1075 (256 kcal)
Vægt ialt 900 gram
Vægt pr. Pers. 112 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 955 KJ (227 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 36.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-17 14:48:04
Dejlig nem og lækker kage. Glemte sukker ved æblerne men det gør intet da det er sødt nok endda. Lagde frosne blåbær i bunden da jeg ikke havde friske og brugte Ølandshvedemel for lidt mere bid. Ikke nødvendigt med gammel franskbrød i bunden, bare smør formen ;-)

  -   2009-05-31 19:51:19
let at lave, let og "luftig" at spise. og frisk på grund af frugten. man kan sagtens putte flere blåbær i hvis man vil. Og cremefraiche smager også godt til i stedet for flødeskum. den kan også laves i et tærtefad uden at man behøver at putte rasp i bunden.. jeg smurte den bare

  -   2005-01-01 01:01:01
En dejlig kage som er let at bage!