hjemmelavet smørkage

hjemmelavet smørkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.margarine
2 dl.mælk
100 g.gær
2 æg
1 tsk.salt
2 spsk.sukker
600 g.hvedemel
 
 Remonce:
150 g.margarine
150 g.brun farin
1 tsk.kanel
 
 Creme:
2 æggeblommer
4 spsk.sukker
4 dl.mælk
2 spsk.hvedemel
2 tsk.vanillesukker
 
Opskrift:
Smelt margarine og afkøl den. Imens lunes mælken, og gæret udrørers heri. Herefter æltes alle ingredienserne godt sammen, og sættes til hævning til dobbelt størrelse i ca. 15 min.

1/3 af dejen rulles ud, så den måler ca. 30x20 cm., passende til bunden af en lille bradepande. Pladen skal være ca. 1 cm tyk. Lægges over i bradepanden.

Ingredienserne til remonce røres sammen ved lav varme i en gryde. Afkøl den let, og smør ca. 4 spsk af remoncen ud på hele fladen i bradepanden. Det skal bare være et tyndt lag.

Cremen koges op i en gryde, og koges et par minutter under kraftig piskning, for at få en fyldig konsistens. Bredes ud på dej -og remoncefladen i bradepanden.

Den resterende dej rulles ud (ca. 60x20), og den resterende remonce smøres ud på hele fladen i et jævnt tyndt lag. Rul dejen fra den smalle side, og skær rullen ud i 12 lige store stykker. De 12 snegle lægges oven på cremen i bradepanden, og stilles til hævning i 30 min.

Pensles med æg og bages på midterste ovnrille ved 220 grader ca. 15 min.

Efter afkøling pyntes kagen med glasur.





karakterer:
Opskriften er vist 33256 gange,
og udskrevet 852 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu