8-kornsrugbrød

8-kornsrugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 1. dag:
100 g.knækkede hvedekerner
400 g.fuldkorns hvedemel
100 g.solsikkefrø
50 g.sesamfrø
50 g.hørfrø
100 g.klid
150 g.rugmel
300 g.knækkede rugkerner
100 g.hele hvedekerner
100 g.hele rugkerner
1 dl.surdej
250 g.sirup
1 spsk.salt
1.5 l.vand
 
 2. dag:
850 g.rugmel
150 g.hvedemel
6 dl.vand
 
Opskrift:
1. Dag:
Alt blandes. Skal hæve mindst 18 timer.

2. dag:
100 ml surdej tages fra og opbevares i køleskab. Tilsæt rugmel, hvedemel og vand til dejen og ælt grundigt.

Dejen fyldes i tre forme og komprimeres godt. Skal hæve i ca. 4 timer. Snittes og pensles med 1 sammenpisket æg. Bages i formene i 1,5 time. Derefter bages brødene uden formene i 1/4 time. Brødene er velegnet til frysning.





karakterer:
Opskriften er vist 47565 gange,
og udskrevet 1038 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-26 20:09:42
Kan man bruge surdej når man har gær allergi? Det er jeg meget i tvivl om, kan nogen hjælpe ?

  -   2012-01-30 11:43:40
Med den lange bagetid vil jeg mene at temperaturen skal være omkring 170 grader C

  -   2007-07-24 14:53:10
Er der vand nok i opskriften ?

  -   2007-06-19 11:29:09
Jeg tror ikke det betyder så meget om det er den lyse eller mørke sirup som du bruger, men jeg ville nok vælge den mørke.

  -   2007-06-09 12:40:28
hvad slags sirup?

  -   2005-01-01 01:01:01
godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Ovntemperatur: 190 gr.

  -   2005-01-01 01:01:01
mangler temperatur på ovnen uden den er det umuligt at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
men der mangler opskrift på surdejen som skal bruges første dag