Amagergryde 02

Amagergryde 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Amagergryde 02, billede 4 Amagergryde 02, billede 1 Amagergryde 02, billede 2 Amagergryde 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
375 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
10 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
7.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
100 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Løgene hakkes, kartoflerne skæres i skiver, gulerødderne rives groft, hvidkålen snittes.

Margarinen smeltes og karry tilsættes. Løg og kød svitses heri. Kartofler, vand, salt og peber kommes i. Koges ved svag varme i 10 min.

Gulerødder, hvidkål og spaghetti tilsættes. Retten koger yderligere 10 min.

Serveres med grovbrød eller flutes efter behag.





karakterer:
Opskriften er vist 238782 gange,
og udskrevet 5900 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8164 (1943 kcal)
KJ pr. Pers. 2041 (485 kcal)
Vægt ialt 2844 gram
Vægt pr. Pers. 711 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 286 KJ (68 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-04 02:19:21
Synes det var som at spise indholdet fra forårs ruller minus dejen. dvs den smagte ikke af noget. I forhold til den forberedelsestid der er i denne ret vil dette ikke være værd at gentage. Med mindre man naturligvis vil lave sine egne forårs-ruller. Havde forventet mere smag men fik denne lidt kedelig smag af ingenting. Med masser af salt kunne det dog spises

  -   2012-02-19 10:10:37
Denne opskrift bør ikke kunne findes under multiallergiske opskrifter.. pasta = gluten og æg.

  -   2009-10-25 11:55:14
Erik= jeg har aldrig nogensinde hørt om varm koldskål. jeg har derimod hørt om kold koldskål. Der var bare ikke hverken kød, grøntsager eller spaghettig mm.Hvis du laver koldskål på den måde vil jeg nødig spise hjemme hos dig. Hvis du i det hele taget laver mad ved at ændre de varme retter til kolde retter og omvemdt synes jeg du skal tage et madlavnings kursus.

  -   2009-10-10 06:02:07
minus spaghetti, så har man den "rigtige" Amagergryde.. Men syntes nu den er bedre sådan her. Giver retten mere fylde.. Og spaghetti koster jo ingenting, så der er til lidt flere dage. :o) Det eneste minus ved retten er den kolosale mængde af stivelse.. Skal man være lidt påpasselig med hvis man er på kur. ;o)Nej taler ikke om south beach kuren. Men ganske alm. kostomlægning. Ellers er fordelingen fin hvad angår mængden af grøntsager.

  -   2009-03-17 18:07:20
den smager fremragendeog så er den sund og billig,noget der passer til pentionister.

  -   2008-05-03 18:12:39
rigtig lækker ret

  -   2008-02-17 15:15:07
tilføj porrer og knoldselleri...

  -   2007-10-22 14:31:46
Hvordan er den rigtige amagergryde så ??

  -   2007-10-01 14:13:23
Det minder mig lidt om koldskål, bare uden kammerjunker.

  -   2005-01-01 01:01:01
Tåler helt bestemt en gentagelse

  -   2005-01-01 01:01:01
Virkelig en genial opskrift til en fattig studerende, sund og billig.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er ikke den rigtige Amagergryde

  -   2005-01-01 01:01:01
i stedet foe oksekød kan bruges kødrester

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager fremragende

  -   2005-01-01 01:01:01
Variatione i ingredienser gør den sund ikke mindst til børn