Porrer a la Greque

Porrer a la Greque, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
350 g.porrer
0.5 citron
1 spsk.olie
2 spsk.hvidvin
1 fedhvidløg
3 tomater
1 bouquet garni
 salt
 peber
 persille
 
Opskrift:
Skyl porrerne grundigt; skær dem i 2-3 cm stykker, der lægges i en kasserolle med citronsaft, olie, vin, det hele hvidløgsfed samt de flåede, grofthakkede tomater. Tilsæt bouquet garni, salt og peber. Lad det simre i 20 min. Køl af i lagen. Fjern krydderbuket og løg. Hæld retten i en skål. Drys med persille.





karakterer:
Opskriften er vist 15853 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-17 15:16:42
Bouquet Garni — Arkiveret under Grundopskrift, Sauce, Grøntsager, Suppe Den er med i mange opskrifter, men der bliver sjældent gået i dybden med hvad den rent faktisk består af. Bouquet garni betyder et bundt urter. Der kan derfor være flere forskellige slags urter i. Den helt klassiske består dog kun af persille, timian og laurbærblade. Den typiske fejl er at lave den for lille. Ingredienser Lille bundt til 1-2 liter væske * 1 lille bundt persille (bundtet af stængler skal være på tykkelse med en langefinger.) * 1/2 laurbærblad * 3 kviste frisk timian eller 1/2 teskefuld tørret. Bundt til 2-4 liters væske * 1 bundt persille (bundtet af stængler skal være på tykkelse med en tommeltot.) * 1 laurbærblad * 5 kviste frisk timian eller 1 teskefuld tørret. Stort bundt til 4 liters væske * 1 stort bundt persille (fx en hel potte af dem man køber friske.) * 2 laurbærblade * 7 kviste frisk timian eller 1-2 teskefulde tørret. Fremgangsmåde Ud over grundurterne kan du godt komme andre krydderier i. Estragon, rosmarin, enebær, appelsinskal etc. Men det er afhængigt af din opskrift. Man ser tit i en opskrift at bundtet skal pakkes i en lille stof pose eller en the-si. Det er ikke nødvendigt hvis det fx er til en fond som man alligevel skal køre igennem en si. Til en langtidssimret gryderet er det en fin idé. Køb fx noget ubleget ostelærred i en stofbutik. Friske krydderurter er temmelig flygtige, så jo tættere imod afslutningen af kogetiden du kommer bundtet i retten, jo kraftigere vil kryddersmagen være. Smid den fx. i 1/2 timer føre retten er færdig. Handlinger tilknyttet webside * Tip en ven * Udskriv bouquet garni Skrevet af Anonym bruger den 23/03 2010 19:14 På dansk hedder det suppevisk og laves af porretop persille og top af selleri og rodpersille kan med fordel stoppes i gaze tube (købes på apoteket i metermål)

  -   2008-10-03 22:34:12
hvad er bouquet garni?

  -   2008-01-17 19:59:39
Det smagte utrolig godt sammen med lammekølle. Jeg brugte vand i stedet for hvidvin