Osteboller med timian

Osteboller med timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.mælk
2 dl.vand
1 æg
3 spsk.olie
0.5 spsk.timian
2 dl.revet ost
0.5 tsk.salt
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Gæren smuldres i dejfadet. Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie og pisk det let sammen. Hæld det i fadet og rør gæren glat. Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem og kom mere mel i til dejen slipper. Hæves tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem, del og form det til boller, der sættes tæt på plade med bagepapir. Efterhæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg. Drysses med timian. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 15 minutter. Serveres lune og spises med smør.

Tips:

Timian kan erstattes med birkes, basilikum, oregano, merian eller blandede provencekrydderier.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osteboller

karakterer:
Opskriften er vist 14584 gange,
og udskrevet 507 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-11 15:49:19
hvor længe skal dejen hæve? :o

  -   2010-10-06 17:34:04
en rigtig god opskrift. men der må dog gerne komme lidt mere ost i efter min smag

  -   2008-01-19 19:51:37
Rigtig lækre boller, jeg bagte dem med oregano. Næste gang vil jeg dog komme en anelse mere salt i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bollerne er super gode til madpakken!