Speltbrød

Speltbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 dl.koldt vand
25 g.gær
2 spsk.salt
2 tsk.fennikelfrø (kan udelades)
1 spsk.sukker
300 g.speltmel (eller grahamsmel)
1000 g.hvedemel
 
Opskrift:
Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt. Rør melet og evt. frø i lidt ad gangen, gerne med en elpisker eller røremaskine. Dejen skal være klistret og lind.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Form dejen til et rundt brød og sæt det på bageplade med bagepapir. Drys med mel og rids i overfladen med en skarp kniv.

Bages 50-60 minutter ved 200 grader.

Tips:

Husk at starte på dejen dagen før det skal serveres. Alternativt bruges 50 g gær og en hævetid på ca. 1-2 timer ved stuetemperatur.





karakterer:
Opskriften er vist 29275 gange,
og udskrevet 683 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-15 16:19:40
Ja misvisende jeg skal bruge splet boller eller brød uden hvedemel

  -   2007-09-21 16:28:33
ENIG!

  -   2007-04-08 09:13:05
Titel misvisende. Det er jo hvedebrød med lidt spelt....:(