Pirogger med skinke

Pirogger med skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pirogger med skinke, billede 4 Pirogger med skinke, billede 1 Pirogger med skinke, billede 2 Pirogger med skinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
50 gram Gær, frisk
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
0.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

8 Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bakke Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Gæres røres ud i lunkent vand. Olie, salt og halvdelen af melet tilsættes. Resten af melet røres i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Dejen æltes grundigt og stilles derefter til hævning, mens kødfyldet tilberedes.

Varm olien i en gryde ved god varme. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 8 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, pillede hvidløg og basilikum meget fint og rør det med salt, peber og olie. Kom massen i det stegte kød. Køles af.

Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver.


Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken 15-15 cm. i diameter. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til.

Fordel kødfyldet ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel. Piroggerne pensles evt. med sammenpisket æg.

Bag piroggerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne. Hvis ovnen er varm, skal de kun bage i 10-12 minutter.

Server gerne med en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 126714 gange,
og udskrevet 3855 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14208 (3382 kcal)
KJ pr. stk. 1420 (338 kcal)
Vægt ialt 1773 gram
Vægt pr. stk. 177 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 801 KJ (190 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 23.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-02-08 15:15:16
de tager ingen tid at lave. har lige gjort fyld og dej klar. samles mens ovnen bliver varm, ind og så er den middag færdig.

  -   2013-01-24 13:58:19
Super lækre, og meget nemme. Geniale til børn. :-)

  -   2012-09-05 21:05:10
super lækker opskrift. lidt hård dej at arbejde, men helt klart arbejdet værd. jeg tilføjede lidt frossen persille. mums siger jeg bare. god til madpakken

  -   2012-03-14 18:42:26
Det er helt vildt lækre! Jeg fik dem for første gang i hjemkundkskab i skolen! :)

  -   2011-05-08 09:52:26
Har lavet dem med Kebabkød og revet ost, det var også lækkert!

  -   2011-03-18 10:34:55
Kan man lave dem dagen før min skal have dem, og så lune dem i ovnen igen?

  -   2010-09-07 19:47:29
Jeg synes de er usandsynligt gode. Jeg puttede 2 hviløgsfed i, i stedet for 1, og erstattede tomatskiverne med fetaost. Kan klart anbefales.

  -   2010-08-24 16:52:45
Jeg puttede peanuts i også, og istedetfor 1 fed puttede jeg 2 fede hvidløg i. det var kanont

  -   2010-04-05 11:55:02
Pirogger kan med fordel fryses og så tages op - f.eks. umiddelbart før en biltur sydpå. De holder sig ret længe - kolde - og er friske helt til Italien. Tro mig, jeg har prøvet, og det virkede vældig godt.

  -   2009-10-30 10:41:05
Erstat evt noget af hvedemelet med grahamsmel (: ellers rigtig lækre..

  -   2007-10-14 15:52:48
Gode. Kun prøvet med tørret basilikum.