Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Flutes - langtidshævede

Antal:
Flutes 4 Flutes
Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Mel

HvedemelIndsendt af : Debba

Indsendt :

Flutes - langtidshævede 4 Flutes - langtidshævede 1 Flutes - langtidshævede 2 Flutes - langtidshævede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Grunddej:
Mel hældes i vand og gær og blandes med håndmixer til det har en sej konsistens. Jeg har forsøgt mig frem og det er ca. 1 kg mel. Dejen stilles til hævning i køleskabet natten over. Dette er vigtigt, da det er den lange hæve proces, der bevirker at brødet bliver så godt.

Formes til 3 - 4 aflange flûtes. Bages i forvarmet alm. ovn ved 250 til 300 grader ca. 10-12 min.

Brug evt. forskellige slags mel eller kerner til afveksling - kun fantasien sætter grænsen

Tips:

Flûtene er velegnet som tilbehør, men også til frokost, Påske, Pinse, Jul, brunch etc.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (94 stemmer)

Opskriften er vist 84121 gange,
og udskrevet 2502 gange.


Energi:
KJ total 14992 (3569 kcal)
KJ pr. Flutes 3748 (892 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Flutes 437 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 856 KJ (203 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2015-06-16 14:53:41
Meget dårligt tips med at bruge håndmixer. Gjorde kun at jeg fik en pokkers masse opvask og besvær med at rengøre håndmixeren så nej vil jeg definitivt ikke anbefale at bruge... Ellers prøver jeg at bage flutes efter denne opskrift står nu i køleskabet så bliver spændende at se hvordan de bliver

Kristina  -  2015-04-17 22:09:54
Jeg tilføjede 3 spsk olie. Lavede tricket med vand under bagning. De blev super gode👌

  -  2011-09-28 22:12:37
pensler med æg og olie, efterformning hæve en lille time p´å lun plads, ovn på max i 12 min så blev de super. mvh.
NJ  -  2011-03-30 18:47:25
Jeg blander 20 g karry i dejen, Det giver flutene en flot farve, samt en supergod smag :)

Mona  -  2010-10-25 22:16:23
Jeg undrer mig over, at der skal bruges så meget gær, når brødene skal langtidshæve?

Per  -  2010-08-15 18:12:19
Gode flutes, men ikke så sprøde. Prøvede ikke det med forstøveren, men vi penslede med æg.

Line  -  2008-10-31 14:43:07
Jeg synes det blev nogle super gode flutes. Det handler vist om at følge opskriften rigtig og lade dem hæve. Jeg har dog haft held med at tilsætte lidt mere vand, men det afhænger jo også af den mel man bruger. ET LILLE TIP: Jeg bruger en forstøver og sprøjter den med vand 3-4 gange under bagningen, så bliver de sprøde og super godt.. Rigtig rustikke:)

MiG!  -  0000-00-00 00:00:00
Alt for simpel opskrift.. det er som at slikke en mel bøtte.. for tør simpelhen..