Gedemousse med skovsyresauce

Gedemousse med skovsyresauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
150 g.filet af gedde
3 dl.piskefløde
 salt
 friskkværnet peber
 
 smør til formene
 
 Sauce:
1 dl.tør hvidvin
0.5 dl.noilly prat
1 dl.fiskefond
2.5 dl.piskefløde
2 spsk.skovsyre
 lime eller citronsaft
 
 Pynt:
 brøndkarse
 
Opskrift:
Fiskekødet skæres i mindre stykker og pureres kort i blenderen. Fløden tilsættes, blendes ind, og der smages til med salt og peber. Massen fordeles 1 4 smurte portionsforme, gerne af folie. Sættes i bradepanden med lunkent vand og bages i ovnen ved 150 grader på nederste rille i 25 min.

Saucen:
Hvidvinen, vermouth og fiskefond sættes over i en kasserolle, bringes i kog og reduceres til det halve for lavt blus. Fløden tilsættes, og det småkoger videre til det er jævnet til passende konsistens. Skovsyren tilsættes lige inden serveringen, og der smages til med en anelse lime- eller citronsaft og slat

Moussen anrettes på varme tallerkner, og saucen hældes over og omkring. Pyntes med brøndkarse og evt. en skive trøffel.

Flutes serveres til





karakterer:
Opskriften er vist 12303 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu