Spegepølse af Rådyrkød

Spegepølse af Rådyrkød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Bamse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pølse nr:1
3 kg.Rådyrkød
1.8 kg.Svinerspæk
75 g.nitritsalt
75 g.køkkensalt
25 g.st. hvid peber
8 g.koreander
18 stk.peberkerner
12 stk.enebær knust
 
 Pølse nr:2
3 kg.rådyrkød
1.8 kg.svinespæk
75 g.nitritsalt
75 g.køkkensalt
25 g.peber
3 fedhvidløg (12 gr.)
6 g.cayennepeber
2 g.muskatblomme eller muskatnød
15-20 hele peberkorn
 
Opskrift:
Det afpillede kød hakkes gennem en 4 mm. hulskive, blandet med spækket og sammen med det kørt gennem hakkeren med en 8 mm. hulskive, salt og krydderier blandes i farsen og det æltes godt sammen.

Stoppes i en 60 mm. kunsttarm, derefter hængt til modning et døgn, hvorefter det hænges røgovnen til koldrøgning, bortset fra små pauser på fra 4 - 6 timer, skal pølserne være i røg 8 til 9 døgn.

Tips:

Kødet er fra hals, slag og bov.

NB. Hvis man efter at have afpillet kødet, lægger det i fryseren i 2 - 3 timer inden hakningen, får man en mere fast pølse.





karakterer:
Opskriften er vist 53003 gange,
og udskrevet 1216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-04 22:51:00
kan det passe de skal røge i 8-9 døgn det lyder er meget i forhold til andre opskrifter

  -   2009-09-17 14:44:15
Hej Hvor mange pauser på 4-6 timer skal pølserne have under røgningen?

  -   2008-01-19 13:51:13
er du sikker på det er 75 g nitritsalt ?? lyder det ikke af meget ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Ta kanon lang tid ,men er helt bestemt det hele hver, kan fryses

  -   2005-01-01 01:01:01
Ta kanon lang tid ,men er helt bestemt det hele hver, kan fryses