Laksemousse med koldrøget laks

Laksemousse med koldrøget laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Laksemousse med koldrøget laks, billede 4 Laksemousse med koldrøget laks, billede 1 Laksemousse med koldrøget laks, billede 2 Laksemousse med koldrøget laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Tabasco
Peber, hvid
   
  Sauce:
0.5 dl. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Pynt:
Lakserogn
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Blend laksen. Tilsæt halvdelen af fløden og kør det glat i yderligere 15 sek. Den resterende fløde piskes til flødeskum og tilsæt, bland det hele grundigt.

Krydr med nogle dråber tabasco eller cayennepeber og lidt nymalet hvid peber.

Sauce:
Rør lidt vand i mayonnaisen. Tilsæt hakket dild eller basilikum.

Hæld lidt sauce på hver tallerken. Læg med en ske dyppet i varmt vand, 2-3 ”æg” af mousse midt på tallerkenen. Pynt med lakserogn, dildkviste og citronbåde.





karakterer:
Opskriften er vist 186557 gange,
og udskrevet 2922 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7397 (1761 kcal)
KJ pr. Pers. 1849 (440 kcal)
Vægt ialt 600 gram
Vægt pr. Pers. 150 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1232 KJ (293 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 28.6 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-13 19:04:18
Kan denne fryses.??

  -   2010-12-29 09:20:50
Jeg lavede det sidste år til nytårsaften og tror minsanten jeg laver det igen i år. Det smagte bare så godt og var utrolig nemt at lave :D

  -   2005-01-01 01:01:01
var meget salt , portionerne var for store