Flæskestegssovs, meljævning

Flæskestegssovs, meljævning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4-6 dl.stegesky fra flæskestegen bouillon - fond - vin eller sky fra stegeben
2 spsk.hvedemel eller 3 spsk. majsstivelse
 salt
 peber
 evt.kulør
 
Opskrift:
Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Sky kan suppleres med bouillon, fond eller vin. Vand og hvedemel rystes klumpefri i en melryster. Majsstivelse udrøres i vand. Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter, hvis der bruges mel, og 3 minutter hvis der bruges majsstivelse. Smag til med salt, peber og tilsæt evt. kulør.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Flæskestegssovs

karakterer:
Opskriften er vist 69162 gange,
og udskrevet 790 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-08 15:57:54
I stedet for at skumme fedtet fra med en ske bruger jeg en stor "madsprøjte" og suger skyen op fra under fedtlaget. meget nemmere.

  -   2011-10-12 20:42:34
Der står at skyen skal skummes, og hermed menes at når skyen står stille et s tykke tid vil fedtet samle sig i toppen, og dette kan tages fra med en ske for at sovsen skal blive mindre fed.

  -   2011-10-11 09:02:52
per Hvad mener man med at skumme sovsen?

  -   2005-01-01 01:01:01
du grom !

  -   2005-01-01 01:01:01
I min version skiftes sukker ud med en klat ribsgele og der krydres med lidt danablu ost. Lidt vildtsovsagtigt og et sikkert hit hver gang...

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg holder nok med per,men der skal dog en sjat fløde i...!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var dog den mest forunderlige måde at lave flæskestegs sauce på, brug dog den sunde fornuft. Hæld skyen fra stegen gennem en sigte. Skum dernæst skyen næsten fri for fedt og drys melet henover. Når melet er opsuget af fedtsstoffet piske kraftigt og saucen koges godt igennem, smages til med salt, peber og evt. en anelse sukker. Tilføj evt. lidt saft fra rødkål. Velbekomme!