Sveler (Klatkager)

Sveler (Klatkager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.Kærnemælk eller A38
6 spsk.sukker
2 toppede spsk. natron
1 tsk.hjortetak
2 æg
 
 hvedemel til halvtyk men flydende dej. Bliver dejen for tynd kan den brænde på.
 
 Lad dejen svelde en tid.
 
Opskrift:
Pisk sammen mælk, sukker, natron, hjortetak og æg. Rør ind mel til en tynd dej. Steg små klatter 10 cm. på en smurt lefse-takke eller pande. steges lysebrune på hver side.(jeg foretrækker at blande natron, hjortetak og mel)

Tips:

Serveres kolde, smurt med smør og sukker, eller ost, syltetøj. Lefsetakken er en stor termostartstyret plade og kan købes i Norge. God apetit!





karakterer:
Opskriften er vist 19381 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-14 14:18:10
Indgredienser:

  -   2007-02-14 14:14:30
3 æggehvidder,2.5tsk.natron,piskes stive,1 liter kærnemælk eller kefir,450g. hvedemel,3tsk.vanillesukker,3 æggeblommer 6 spsk.sukker blandes og de stivpisket æggehvidder blandes forsigtig i. Bon appetit og Tak til toril Røsnak i Ålesund for opskriften - Marit Terp

  -   2007-02-14 14:08:41
Indgredienser:

  -   2007-02-08 18:16:19
Ikke min opskrift i Ramme

  -   2007-02-08 18:15:00
Ingredienser:

  -   2007-02-08 18:13:43
Hov!

  -   2007-02-01 18:40:02
Er du sikker på at der ikke kun skal 2 tsk natron i og ikke spsk?? Smager forresten fantastisk med en tynd skive norsk myse ost på.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor meget mel skal der bruges ?

  -   2005-01-01 01:01:01
der skal vanillesukker i dejen til denne opskrift,- æggeblommer og sukker piskes og stivpisket æggehvidde vendes i til sidst. Fyldes med 1 spsk 18% creme fraice og i spsk. blåbær syltetøj og lægges sammen som en omelet. Drysses med flormelis gennem en fin sigte og serveres lune som dessert, eller gemmes til kaffen i køleskabet en varm sommerdag. Min opskrift er fra en restaurant i Ålesund. God appetit.