Kylling svøbt i salat

Kylling svøbt i salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :     

Ingredienser:
2 store salathoveder, Iceberg eller hovedsalat
8 mellemstore, tørrede kinesiske svampe, opbiødt
50-75 g.sizhuan-konserveret grønsag, skyllet og tørret
6-8 vandkastanjer, friske skrællede, eller på dåse, siede
4-6 kyllingebryster, Ca. i kg, uden skind og ben
1.5 dl.jordnødde- eller majsolie
50 g.valnødder eller smuttede mandler
4-5 fedhvidløg, pillet og hakket fint
6 forårsløg, snittet i små ringe, hvide og grønne dele for sig
1.5 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
 
 Marinaden:
0.75-1 tsk.salt
0.75-1 tsk.sukker
1 spsk.tynd sojasauce
 hvid peber, 8-10 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1.5 tsk.majsmel
1 æggehvide, let pisket
2-3 spsk.vand
2 spsk.jordnødde- eller majsolie
2 tsk.sesamolie
 
 Saucen:
1.5 tsk.kartoffelmel
1.5 dl.klar suppe
1-2 tsk.tyk sojasauce (for at give farve)
2 spsk.østerssauce
 
Opskrift:
Skyl og tør salaten. Læg den i køleskabet for at bevare sprødheden til kyllingen skal tilberedes, arranger så bladene på 1 eller 2 fade.

Si og tryk overskydende vand af svampene, men lad dem være fugtige. Snit dem i terninger på størrelse med fine ærter.

Hak den sizhuankonserverede grønsag fint, fjern samtidig seje fibre.

Hak vandkastanjerne i blender.

Hak kyllingekødet groft. Læg det i en stor skål.

Tilbered marinaden: tilsæt salt, sukker, sojasauce, peber, vin, majsmel og æggehvide til kyllingen. Bland det godt. Tilsæt vand, i spsk. ad gangen, og rør kraftigt, i samme retning, så kyllingefarsen bliver lettere i konsistens.

Rør svampene, den konserverede grønsag og vandkastanjerne i. Lad det marinere i 30 minutter. Bland olie og sesamolie i.

Tilbered saucen: opløs kartoffelmelet i en lille skål med 2 spsk. af suppen. Rør den resterende suppe i og tilsæt sojasauce og Østerssauce.

Opvarm en wok. Tilsæt valnødderne eller mandlerne og rør konstant over svag til jævn varme i Ca. 3 minutter til de er sprøde og aromatiske. Tag dem op og hak dem. Vask wokken og tør den. (Dette punkt kan udføres adskillige timer i forvejen).

Varm wokken over kraftig varme til den ryger. Tilsæt 1½ dl olie og slyng den rundt til den er hed. Tilsæt hvidløget, som straks syder og tager farve. Tilsæt det hvide forårsløg, rør et par gange og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokskeen eller spatlen i 2-3 minutter, eller til kyllingen bliver hvid og mas evt. klumper. Hæld vinen i langs wokkens sider, og rør mens den syder.

Dæmp varmen, så snart det holder op at syde, skub ingredienserne ud i siderne af wokken og hæld den godt rørte sauce i midten. Rør, når den bobler, kyllingen i, tilsæt det grønne forårsløg og valnødder eller mandler, rør konstant. Anbring det på et varmt fad og stil det midt på bordet med salatbladene.

Tips:

Under måltidet tager hver person i salatblad af gangen (b), øser noget kylling op på salaten (c), folder det omkring kyllingen (d) og spiser det med fingrene.





karakterer:
Opskriften er vist 12425 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu