EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Nakkesteg stegt som vildt

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Indsendt : 2003-12-02

Overfør ingredinserne for Nakkesteg stegt som vildt til mealChaser indkøbsliste
Nakkesteg stegt som vildt 4 Nakkesteg stegt som vildt 1 Nakkesteg stegt som vildt 2 Nakkesteg stegt som vildt 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Nakkefilet uden svær 3 mm fedt
   
  Marinade:
7 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 laurbærblade
6 Enebær, hele *
2 kviste Timian, frisk *
4 stilke Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
  Til stegningen: Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med løg i både, gullerødder i tern, lauerbærblad, knuste enebær, timiankviste og persille. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.


Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden. Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider.

Krydr med salt og peber og hæld marinade, urter samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i 2½-3 time.

Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Jævn sovsen let og smag den til med ribsgelé.

Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorffsalat.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 30455 (7251 kcal)
KJ pr. Pers. 5075 (1208 kcal)
Vægt ialt 4475 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 680 KJ (162 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 7.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (19 stemmer)

Opskriften er vist 74411 gange,
og udskrevet 3093 gange.

Maj  -  0000-00-00 00:00:00
mh.. lyder godt!!

Per  -  2008-10-19 12:17:53
Det er nemmest at putte marinade kød og urter ned i en plastpose, som så kan lægges i et fad, så er det nemt at vende kødet ind i mellem.

Det kan spædes til med vand under stegningen, gryden må ikke koge tør.

Jeanne  -  2009-05-03 21:04:50
En meget mør og lækker måde at få kamsteg på. Sovsen bliver bare helt fantastisk også kun ved brug af kaffefløde på 9%.

Leif  -  2009-10-04 08:42:49
Prøv også at supplere sovsen med svampe - fås ikke bedre !!

  -  2010-09-10 22:57:07
skal det der var i marinaden steges med ?

Louise & Simon  -  2010-12-30 14:38:59
Vi lader være med at si marinaden før det har kogt sammen med stegen

millo1dk  -  2011-11-20 18:27:24
under ingredienser står der Enebær hele og lige ved siden af står der knuste Enebær.