Dadelkage med portvin

Dadelkage med portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.halve dadler uden sten
1.5 dl.portvin
 
 Dej:
150 g.blødt smør
250 g.flormelis
1 tsk.vanillesukker
1 citron revet skal heraf
2 store æg
125 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
0.5 dl.mælk
 
 Mascarponecreme:
2 dl.mascarpone
2 dl.creme fraiche 18%
0.5 vanillestang
2 spsk.appelsinsaft
 
Opskrift:
Læg de halverede dadler i en skål med portvin i ca. 5 timer.

Rør smør med halvdelen af sukkeret, citronskal og vanillesukker. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret. Vendes i dejen. Mel og bagepulver vendes ligeledes i dejen og mælken hældes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.

Kom dejen i en tærteform, 25 cm. i diameter, og læg de afdryppede dadler oven på dejen. Bages ved 175 grader i ca. 30 – 35 minutter på nederste rille. Bland ingredienserne til mascarponecremen sammen.

Servering:
Kagen drysses med flormelis og serveres med mascarpone creme. Pyntes med dadler.





karakterer:
Opskriften er vist 12975 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu