Brændtemandler

Brændtemandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Juleslik -konfekt

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brændtemandler, billede 4 Brændtemandler, billede 1 Brændtemandler, billede 2 Brændtemandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
300 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Hæld alle ingredienserne op på en pande. Varm på høj varme indtil man kan køre en knækken.

Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne inden sukkeren er kold.





karakterer:
Opskriften er vist 196097 gange,
og udskrevet 4695 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (217 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11736 (2794 kcal)
KJ pr. Portion 11736 (2794 kcal)
Vægt ialt 700 gram
Vægt pr. Portion 700 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1676 KJ (399 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 16.8 gram
Kulhydrat 55.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-05 18:36:07
Hvorfor er de så klæbrige?

  -   2016-12-03 16:00:36
Hej!😄 Denne opskrift er så perfekt og let! Det er så super duper lækkert også!❤️

  -   2015-02-26 19:16:56
Man kan også bruge saltede peanuts, super lækkert.

  -   2013-12-14 20:07:45
De er bare super duper MUMS. 10 tal, herfra. Og glædelig jul :-))

  -   2012-12-20 10:12:17
Jeg har lavede denne opskrift flere år nu. Men de sidste par år her har jeg kommet 1 tsk. Kanel i det bliver super lækkert og det dufter dejlig af jul i medens ELSKER DEM

  -   2012-12-18 18:56:05
Med kakao og vanillesukker bliver de helt perfekte! Hvis man er klar på, at der skal røres hele tiden, så er det ikke så svært! Dette var min første gang :)

  -   2012-12-13 13:32:03
Mine mandler "knækkede" før de blev så mørke som dem på billedet. De smager super godt, men ærgerligt med farven, når man ikke kan lide dem med div. Krydderier og vanille og hvad folk ellers finder på af mærkelige ting.

  -   2012-11-05 19:41:18
Den lyder god skal til at lave den :-) :-)

  -   2012-06-22 17:01:34
Jeg har lavet 2 forskellige opskrifter på brændte mandler nu. En med sukker og så denne her opskrift.. Begge gange er mine mandler blevet bløde. Smagen er dejlig, men synes det er en skam de bliver bløde indeni. Nogen der ved hvad jeg evt gør galt?

  -   2011-12-13 07:55:06
De bliver endnu bedre, hvis man kommer 1 tsk. vanillesukker i....

  -   2011-12-12 21:26:17
de er super gode

  -   2011-11-25 17:31:34
det er det bedste jule slik jeg har fået, vi skal ha det den 15/12 fordi det er min fødseldag

  -   2011-08-21 18:16:14
Husk at stoppe ved knæk-lyden eller når de ser grynede ud, ligesom dem man køber. Ellers smelter sukkeret igen og bliver til karamel, og det vil være umuligt at få dem adskilt, og fortsætter man yderligere brænder man dem på. Så husk at stoppe i tide. Har netop prøvet opskriften sammen med min mor. :)

  -   2011-08-21 17:23:55
Jaaaa! Nu skal jeg lave dem med min mor! Håber de smager godt! ;D

  -   2010-12-25 14:39:11
kan en på 12 år lave dem det er mig

  -   2010-12-23 20:15:44
..super nem opskrift, hurtigt at lave (i stedet for de "kog, køl, kog igen og køl" opskrifter som findes. Og så er de gode hver gang, tak for den!

  -   2010-11-29 14:52:24
hvor lang tid tager det ca. at lave dem??

  -   2010-11-22 14:03:49
de er vild gode og nemme at lave

  -   2010-11-21 12:13:21
kan man ikke også bruge skukker i stedet for flormelis??(;

  -   2010-11-15 14:05:23
prøv dem... de er helt vildt nemme og lave

  -   2010-11-12 20:59:23
Jeg hørte aldrig nogen knækkelyde - det resulterede dårlige brændte mandler

  -   2010-08-25 16:00:33
DI ER SKIDE DÅRLIGE... i burte ikke anbefale nogen at lave dem!!!

  -   2010-01-09 20:55:31
Mmmhh de er gode ;D Elsker nemelig brændte mandler

  -   2010-01-08 14:04:12
Hvis man ud over kakao mælken tilføjer lidt kanel dufter de endnu mere som dem de laver på gaden:D

  -   2009-12-11 07:28:07
Hvis man ikke synes at de er gyldne/brune nok, kan man altid tilføje lidt kanel på panden også. (Stødt kanel). Dette giver en flot brun farve og dejlig julesmag...

  -   2009-12-02 20:36:13
Man skal røre i dem med en træske. Og man skal blive ved i lang tid, først bliver det noget hvidt klumpet stads, så bliver det "flydende" igen, og så hører man knæk lyden, hvilket betyder at de har fået nok:)

  -   2009-11-08 01:16:31
Kan ikke hitte ud af det har prøvet en mill gange nu og jeg får engang hvid sukker masse om mandlerne varmer jeg det for længe?

  -   2009-11-07 12:48:38
Jeg synes de smager himmelsk med kakao og vaniliesukker :D Kommer helt i julestemning

  -   2008-12-21 20:13:18
lidt mere information TAK!!! men ellers fint. smager godt.. men man skal altså vide lidt mere! heeh..

  -   2008-12-21 14:42:46
De smager mega godt med kakao. Jeg erstatter vandet med kakao.

  -   2008-12-20 17:52:33
Jeg har prøvet med kakaomælk og vanille i. Jeg er ikke sikker på resultatet endnu, men her er hvad jeg ved indtil videre. Jeg rørte og rørte og hørte aldrig en knækken. Til sidst måtte jeg stoppe for synes det begyndte at se suspekt ud. Fordi jeg ikke hørte det knække kom jeg til det punkt hvor sukkeret nærmest ligner sig selv igen, og så videre til det nærmest blev karamel. Det skal man da ikke vel? Jeg har smagt på en der stadig er varm men jeg ved ikke rigtig hvad jeg synes om dem endnu...

  -   2008-12-03 22:58:20
Jeg bruker min mormors oppskrift: 1 koppp mandler, 3/4 kopp sukker, 1/2 kopp vann. Så kan man jo selv velge hvor stor koppen skal være. Det hele kokes, først blir det tørt, så skal sukkeret smelte til det knekker, rør godt i det hele. Helles på en oljet plate og tas fra hverandre - bruk en gaffel, det blir helv.... varmt.

  -   2007-12-23 20:00:08
Hej Linda Hvor længe de kan holde Tjaaa til du har spist dem nej Pjat men ca ½ år og skulle du værre en af dem der bedst kan li dem lune kan du lune dem i en microoven i ca 15 sec på et lille fad med køkken rulle over God Jul til alle

  -   2007-12-23 08:51:18
julmad er det bæste jeg hved

  -   2007-12-22 13:48:06
Du kan da bare prøve at lave en grydefuld med kakao...

  -   2007-12-17 08:39:55
Jeg vil også gerne høre om det er rigtigt det med kakaomælk og vanillie, jeg synes nemlig heller mine(som opskriften) smager helt som dem man køber på gaden. Så vil gerne prøve den med kakao.

  -   2007-12-16 14:29:38
Det er en god ide at bruge to gafler til at skille dem ad med - så brænder man ikke fingrene. Man kan bare koge panden af hvis sukkeret sidder for godt fast.

  -   2007-12-11 23:24:23
Brandet mandler skal laves sådan 500g Mandler 500g Sukker 1 tsk vanile 1 tsk kanel 2½ dl vand Det hele kommes i en gryde og røres i med en gryde ske af træ til den er kogt ind mandleren tages af lige før sukkert bliver til karemel der efter kommes de i en fad elller en stål skål og holdes adskilt til de er tørre

  -   2007-12-10 20:38:14
Hej Jens hvordan ved du det med cacaomælk og vanillesukker ??? :-)Og er der nogle herinde som har prøvet det ??

  -   2007-12-08 18:49:37
de er bare super gode og SÅ nemme.. kan kun anbefales af mig. de får et 10 tal af mig nam nam

  -   2007-12-05 14:56:38
Hvor længe kan man gemme dem? Jeg vil gemme dem i en lufttæt dåse.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her