Appelsinkage med orangesauce

Appelsinkage med orangesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 storeappelsiner
100 g.sukker
6 æg
1 tsk.bagepulver
 Smør
 hvedemel
 
 Saucen:
30 g.smør
50 g.sukker
1 dl.appelsinsaft
3 spsk.citronsaft
0.5 dl.piskefløde
 kahulua likør efter smag
 
Opskrift:
Appelsinerne koges hele i 2 timer under låg i ikke for meget vand (vend dem af og til). De afkøles, skæres i kvarte og sten og hinder fjernes. Appelsinerne pureres i en blender med lidt af kogelagen.

Æggene piskes meget grundigt med sukkeret (brug el-pisker). Appelsinpuréen vendes heri og til sidst bagepulveret. Massen kommes i en velsmurt og meldrysset springform og bages på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 1 time.

Afkøles.

Saucen:
Smør, sukker, appelsin- og citronsaft koges i 1 minut. Fløden blendes et øjeblik med lidt af den purere der sider tilbage i blenderen (efter kagen) og røres i saucen. Smages til med kahula.

Afkøles - den må gerne være ret tyk.





karakterer:
Opskriften er vist 16014 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-14 19:07:13
Nanna du skal læse opskriften grundigt, så finder du ud af, at smøret er til at smøre formen med, og mel skal drysses i efter smøring, så der er et tyndt lag mel ovenpå smørret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor er det lige at man ikke kan se hvor meget smør og mel der skal bruges? Kagen lader til at være helt vildt god, men man kan ikke bage den når man ikke kan se hvor meget smør og mel der skal bruges!