EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Gammeldags æblekage

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Frugt

Højtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2003-09-24

Gammeldags æblekage 4 Gammeldags æblekage 1 Gammeldags æblekage 2 Gammeldags æblekage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
    Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
75 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Makroner * En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
    En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde.
Tilsæt ½ deciliter vand.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
Flæk evt. en vanillestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden.

Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.

Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.


Hæld 75 gram rasp og 50 gram sukker i en anden skål og bland det sammen.

Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det.

Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.


Put marengs eller makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.


Hæld fløden i en skål med høje sider. Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage af smør.


Find en gennemsigtig glasskål frem og læg først et lag æblemos i skålen. Derefter et lag rasp og et lag knust marengs/makron og så igen et lag æblemos osv. Det øverste lag skal være rasp.

Læg flødeskummen ovenpå kagen. Pynt med røde geléklatter og server.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11047 (2630 kcal)
KJ pr. Pers. 2761 (657 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 960 KJ (228 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 33.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (634 stemmer)

Opskriften er vist 1276816 gange,
og udskrevet 44087 gange.

Adam  -  2015-03-24 21:17:48
Kan man også bruge æblerasp ?

Rima  -  2015-03-08 20:32:25
Kan man bruge færdig æblemos til det? Altså for at spar tid???

benja  -  2014-11-01 16:35:35
Det er en god opskrift

Pia T  -  2014-10-18 21:43:49
Findes ikke bedre. Elsker denne opskrift. Mums hvor er den lækker. Kom kun 70 gr sukker i da jeg ellers synes det ville blive for sødt. Det afhænger selvfølgelig af hvor søde æblerne er.

Master  -  2014-01-04 22:21:32
Uhm mmmm mmm super lækkert... Uhhhhhhhmmmmmmmmmm ❤️

Lone  -  2013-11-19 10:16:08
kog et kilo æbler i microovnen på 900W i 6 minutter rør i den og så 6 minnutter mere, alt efter hvor store æblestykkerne er, ellers giv den lige et par minnutter mere, så er der æblemos, ingen fedtet gryder eller komfur, lige klar til fryseren.

Maja 15 år  -  2013-09-29 13:57:28
Muuums, den her grød er virkelig lækker.

Mette   -  2013-09-14 11:29:56
Kan man lave en stor potion æblenams også putte i fryseren så det er lige til at tage ud?

Sarwat  -  2013-08-07 23:59:31
Har lavet opskriften ret meget om :-/ Jeg lavede den med Jonagold æbler (de eneste jeg kunne finde i Netto den dag) og brugte derfor kun 2/3 sukker i grøden. Jeg skiftede også halvdelen af raspen ud med grovvalsede havregryn. Og brugte desuden ikke nær så mange makroner eller så meget piskefløde på toppen. Smagte helt forrygende, selvom det alligevel ikke er så tæt på originalopskriften. :-)

Alexander  -  2013-03-08 16:16:46
Super opskrift! Bruger ingen andre :)

Anne   -  2013-01-04 19:45:33
Første gang jeg skulle prøve og lave den. Super nem at følge og den smagte SUPER godt.

lil  -  2012-11-15 13:03:43
Æblekagen er sådan set fin nok, men jeg tvivler på smørmængden i rasp/sukker blandingen. Andre opskrifter nøjes med ca. 1/4 del smør, og det vil jeg sige er rigeligt.

  -  2012-11-03 15:41:09
Smager godt at blande ca 10 jordbær i :)

Camilla  -  2012-10-24 14:20:19
Et godt råd til at mose æblerne er at bruge en piskeris, især hvis man som jeg ikke brøds sig om for store klumper i grøden. Og PERFEKT forhold mellem sukker og rasp!! Fik omvendt min kæreste fra ikke at kunne lide det (det hans mor lavede), til at kunne lide det, lavet ud fra denne opskrift. Jeg har brugt denne opskrift som inspiration til en omgang alm. æblegrød. med 1 dl. ekstra vand (til ca. 1500 g annanas æler), en spiseske kanel og 1½ spiseske sukker ned til æblerne, mens de koger. Annanasæbler er meget søde i sig selv, så efter massen var færdig med at koge, skulle der kun lige 1½ spiseske sukker i. (kanelen giver grøden den sidste spidshed) Grøden er perfekt med enten fløde, mælk eller cream fraich dertil.

Den kloge og travle  -  2012-10-15 18:41:46
Man kan også bare lave æblemosen også skiftevis kvase markonerne i skålen og putte æblemos i hvis man har travlt. Til slut kan man putte flødeskum på toppen. :) (HURTIG UDGAVE)

Tanja  -  2012-10-13 12:57:53
det er den beste æblekage man kan lave min bestemor siger den smage som den de fik da hun var barn

Gry  -  2012-10-08 16:12:42
Jeg måtte bruge dobbelt så mange æbler og slet ikke så meget sukker, men ellers super god opskrift :)

Annika  -  2012-10-04 14:26:09
super nice kage... valgte dog at bruge 1 kilo æbler og kun 4 spsk sukker... :) men ellers en fabelagtig opskrift :)

  -  2012-07-31 14:20:23
Den er bare så lækker smager total godt SKAL bare prøves.

anonym  -  2012-03-08 19:02:10
hej det er en rigtig god æblekage den er så lækker glæder mig til at lave den igen mvh anonym

Asger   -  2012-02-22 20:14:25
Undskyld mig men er det ikke åndsvagt at skylle æblerne for derefter at skrælle dem? Jeg ved ikke meget om madlavning, men det synes mig at være ekstra arbejde.

  -  2012-02-21 17:25:12
gammeldaws flæskesvær

Majbrit  -  2011-12-17 19:37:31
Jeg ved ikke hvor store portioner der regnes med her, men jeg skulle bruge dobbelt så mange æbler som angivet for at få nogle anstændige jyske portioner.

Lone   -  2011-11-25 20:15:24
Den er bare super lækker, præcis som den er. :o)

  -  2011-11-08 15:42:50
SMAGER BARE GODT! Kan varmt anbefales, den er utrolig lækker. Man kunne evt pifte den op med nødder efter egen smag.

Torben  -  2011-11-02 18:21:13
Hvorfor alt det sukker, det bliver for sødt.

Aida  -  2011-10-23 17:23:57
Det er bare en supergod opskrift! Og den tager jo næsten ingen tid at lave. Tusinde tak til dem, der har været så opfindesomme at lave en så god en hjemmeside til personer som mig, der ikke ejer så mange kogebøger og elsker at lave mad/kager efter lette opskrifter!

udenlandsdanskeren  -  2011-10-22 18:09:18
Uhmm...den må jeg helt klart lave i nærmeste fremtid. Præcis som jeg husker min farmor lavede den. Hun rev dog noget block-chokolade groft henover flødeskummet som pynt lige inden servering i stedet for geléet...det blev den ret flot af.

Kristina  -  2011-10-11 16:14:12
Smager fantastisk (lavede til 8 personer), men hvis æblerne er søde så er halvdelen af sukkermængden rigelig. Min grød endte med at blive meget sød. Næsten for sød. Jeg puttede chokolade i sammen med makronerne og valnødder i sammen med raspen. Derudover er natron i raspet/sukkeret når det skal blandes i det smeltede smør rigtig smart!

Frede Roulade  -  2011-10-07 18:32:14
ÆBLEKAGE TIL 1000 PERS Vi var 2 drenge der havde et lille eftermiddags projekt. Vi ville lave en æblekage til 1000 mennesker og forære den gratis på gaden i fuglekvarteret i København. MISSION ACCOMPLISHED!!! Det var et stort og dyrt prjekt, som frarådes på det kraftigste, medmindre man har finanserne i orden og en vis sans for køkkenarbejde. Men i sidste ende blev det en fantastisk lækker kage og en fed fed oplevelse. Mange tak for en god opskrift. Hilsen Frederik og Emil :D (MUMS)

Katrine  -  2011-10-05 15:33:39
Er det bare mig, eller lyder 0,5 dl vand til 500 g æbler ikke af ret meget??

  -  2011-09-27 18:48:02
Jeg har lige lavet den og har lavet en stor fejl, GLEMT SUKKER!:(

Mads  -  2011-08-27 14:54:30
Rigtig god opskrift for unge mennesker der enlig ikke kan lave mad!!!!!

Peter  -  2011-07-09 10:11:40
Verdensklasse :-)) Men hvorfor skal folk absolut komme med "variationer" - tilsæt dit og dat, når den nu ER verdensklasse som den ER ?

TINNA  -  2011-04-08 08:53:11
jamen så god en æblekage den er bare et kæmpe hit her hjemme mums mums en skala fra 1-10 klart 10

ole  -  2011-03-02 22:07:27
Har lige lavet den og det er første gang jeg laver en æblekage, og kan kun sige den er super god og nem og lave... Tak herfra.

rickyn  -  2011-02-06 08:27:36
den er bare supper god . har lavet den her i thailand .og de er bare så ville efter den så et 13 tal her fra .

GOD DOD DOOOOD  -  2010-12-26 11:18:58
ja, jeg laver jo ret tit æblekage men jeg vælger altid denne her (;

lise  -  2010-10-28 09:18:22
dejlig æblekage

Ricky  -  2010-10-02 14:06:22
Virkelig god æblekage. Tilsæt saften fra ½ citron til æblerne når de koger. Mix evt. pære og æbler :) Fantastisk

mie  -  2010-09-13 14:26:33
smager også godt med et lag vanilie is under fløden

Andrea  -  2010-08-29 19:10:27
jeg synes godt nok ikke at der blev særlig meget æble kompot, men det er en rigtig lækker kage :-)

  -  2010-04-05 18:46:09
Kunne man evt. lave opskriften uden ribsgele? Det er bare da jeg ikke er særlig vild med det.

gerdabak  -  2010-01-05 17:08:31
Nogrt min mor lærte mig i forbindelse med den slags æblekage er at når raspen er ristet på panden så drys kanel over og blad det i raspen. Det smager bare rigtig godt,æbler & kanel klæder hinanden.

  -  2009-10-30 21:04:51
rigtig god æblekage, kan anbefales :D

mutti  -  2009-10-20 19:30:33
i stedet for vand kan der med fordel bruges en god æblemost;-))

Poul Erik  -  2009-09-25 15:14:12
det er meget næmmere at lave æblegrød i mikro ovnen. skar æblerne i både når de er skraldet. kom ca en centimeter vand i bunden og giv mikroovnen fuld efekt ca 15 minuter. rør rundt og giv den lidt mere vis nødvendig det sviner ikke så meget og smagen er bedre

mig  -  2009-08-23 13:34:03
Hvis man er til den lidt hurtige metode (og elsker makroner) så kan man godt undlade raspen og det og kun bruge makroner som skil... smager himmelsk... :D

  -  2009-08-11 17:39:46
En fantastisk opskrift - og den bliver kun endnu bedre af en nat i køleskabet.

Louise  -  2009-07-05 00:26:25
Æblemosen kan sagtens fryses i fryseposer, når den er kølet af. Det gjorde min farmor altid, for så kunne hun nemt servere noget hjemmelavet når der kom gæster. Men æblerne skal altså koge væsentligt længere end 10 minutter før det bliver rigtig godt. Prøv at skifte vandet ud med hyldeblomst-ekstrakt, det er lækkert.

Mette  -  2009-06-04 18:22:25
En rigtig skøn og smagfuld æblekage, den er blevet et stort hit i min familie!! :D Kan varmt anbefales..! ;D

kennethmogensen  -  2009-05-19 14:28:00
Hej Den æblekage er bare lige så god som den min farmor laver den er bare rigtig guf.

Maria  -  2009-05-16 15:56:49
Superduper opskrift!! Til denne grå og regnfulde eftermiddag fungerede denne æblekage som en skøn opmundring for familien. Alle tiders:)

Grethe  -  2009-05-08 12:19:58
Æblekage går man aldrig fejl af. Her i huset har vi i MANGE år altid serveret flødeskum ved siden af, det være sige til æblekage eller lagkage. De unge vil ikke have flødeskum, og vi ældre har ikke godt af det. Så kan alle selv dossere. Kagen kan så pyntes med lide gele på toppen eller andet "rødt".

Miiigh   -  2009-04-17 18:32:23
Mmmmmmmm en god æblekage.. :) Kan 100 procent anbefales nyd den :P

A. Vetche  -  2009-04-09 10:53:41
Super god opskrift! :-D Den er genial og den eneste rigtige opskrift til æblekage! (^^)

Alba Marie og Marie  -  2008-12-02 15:27:14
hejsa. vi syntes at det er en rigtig god kage og det er en af vores y-kage. vi vil meget gerne takke den person i verden som har opfundet denne rå æble kage. den smar bare som en drøm. mange mange mange mange mange mange mange mange hilsner.......................................Marie og Alba Marie. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3. vi er begge 11 år og bor i Århus

frederikke  -  2008-11-16 10:55:17
super god lidt flere æbler i... med marengs er den meget god

Torben  -  2008-11-12 11:54:01
jeg rister altid raspen med sukker og kane, og i stedet for makroner og marengs kommer jeg et lag indbærsyltetøj i, det er en god variation

birthe  -  2008-10-18 21:11:08
kom også et lag kagecreme imellem, det smager himmelsk

anette østergaard  -  2008-10-18 16:22:53
jeg syntes det er for lidt æbler har lavet efter opskriften 3 gange da vi skulle være 8 og to små børn, vores børn klagede over at de ike kune få 2 gange

Mette Pedersen  -  2008-10-10 19:52:38
Rigtig god... smager himmelsk

os  -  2008-10-09 13:57:31
Den er god men der skal ikke makroner/kys. det er ikke nødvendigt!!! men ellers er den super god. krams fRA OS

Pyras  -  2008-10-06 17:18:52
Lad dog være med at kalde den "gammeldags" æblekage,- Ingeborg suhr's og frøken Jensens kogebog kendte kun "Bondepige med slør". Den rigtige er med rugbrødsrasp og uden makroner, - men ellers er æblekage lækkert.:-)

...  -  2008-10-05 12:46:27
den prøver jeg:) nok en god søndagskage<3

  -  2008-10-01 15:01:11
Fantastisk æblekage. Jeg er vild med den opskrift - min far ligeså! Tak. Martin

Rita   -  2008-09-28 18:41:52
Den bedste æblekage, jeg har serveret!!! Jeg brugte alm. vanillesukker, det kan godt bruges. Kanel og mandler er bare så lækker :) og så behøver man ikke komme marengs eller makroner i - de er bare for søde. Og smør i raspen kan erstattes med noget mere fedtfattigt. Server fx piskefløden for sig selv i en skål (så kan gæsterne selv bestemme hvor meget).

Sabine&Michelle  -  2008-09-25 16:34:27
Waaaaarw' (: meega god æwlkage (: jeg elsker den

Peter og Tilde  -  2008-09-21 18:11:58
Kagen smager ikke godt, den er alt for sødt !

  -  2008-09-03 11:05:22
Synes den er god. Alternativt, rister jeg lidt nødder med i raspen og undlader marenges.

  -  2008-06-03 20:51:50
Lyder lækker men der er både æg i marengs og makroner

Lasse Bruun  -  2008-04-10 19:10:29
Super Lækker æbelkage, lige som min mor lavede den......

Charlotte og Mark  -  2008-03-11 22:25:34
Fantastisk lækker kage... Denne opskrift bliver fremover anvendt, når der skal serveres gammeldags æblekage =) Men portionsantallet er dog misvisnende... Der kan sagtens laves dobbelt portion - Man vil jo gerne ha' mere end en lille lækker mundsmag =)

Trine  -  2008-02-20 21:50:21
jeg syntes der skal flere æbler i, ellers bliver det for vammelt og der er alt for meget af alt det andet... ellers er den go. jeg putter 1 1/2-2 kg i.

mig  -  2008-01-20 19:02:53
Prøv at putte brombærsyltetøj i, evt i stedet for marengs. Det smager bare godt.

Eva  -  2008-01-13 22:27:03
Hvor små er "små stykker" Jeg skal nemlig tænkt mig at lave den ^^ :)

Brigitte  -  2007-12-20 18:18:41
er det muligt at fryse æblemosen, så man altid kan have lidt parat

Lille Mimi  -  2007-11-21 10:12:40
Gameldags æblekage er ALTID bedst. Alt hvad der laves fra bunden, er altid bedst og smager bedst. Denne æblekage opskrift vil jeg altid gemme, så jeg har noget at kigge tilbage til, hvis jeg skulle gå hen og glemme hvad man skal bruge. En god gang gammeldags æblekage med æblerasp, flødeskum og syltetør er altid godt til en lille hygge aften der hjemme.

Henrik  -  2007-10-17 07:54:08
Virkelig velafbalanceret dessert, ikke for bitter, ikke for sød, Tak for den!

Henriette  -  2007-10-10 18:11:16
rigtig god. min far kan ikke få nok af den

Rasmus  -  2007-10-07 14:29:03
JAAA - præcis som farmor plejer at lave den!

Per  -  2007-10-04 18:42:20
Både rasp og makroner kan du jo lave selv hvis det ikke findes i butikkerne, Rasp er jo som sådan tørret hvidt brød eller boller som knuses evt. gennem kødhakker, makroner kan du se opskrift på her Se opskriften her

Anette  -  2007-10-01 19:10:10
Er der nogen der ved om man kan finde dette et sted herover?

  -  2007-10-01 19:09:04
Jeg bor i USA og kan bare ikke finde rasp eller makroner.

Jytte  -  2007-10-01 16:33:43
Det er en rigtig god æblekage, sådan har jeg også lavet den, dog uden marengs men med et par dråber mandelessens i raspen. Sådan lavede min mor den altid.

Kirsten  -  2007-10-01 08:23:33
Har brugt denne opskrift i de sidste 60 år, denne kan alle lide, men der skal ikke bruges købt æblegrød eller købt rasp, det skal man selv lave. Prøv også at komme den i ovnen v/200 gr. og kom sukker og kanel ovenpå raspen, det smager himmelsk

finger  -  2007-09-27 19:11:07
smager rigtigt dejligt

julie  -  2007-09-26 15:05:32
super :-) har efterhånden lavet den så mange gange at jeg kan den i hoved

Mette igen  -  2007-09-15 15:58:31
Ang. ovenstående, så kom han til at give raspen for meget første gang så det nærmest blev karameliseret, og det er ikke så godt.... Vil prøve med mandler og havregryn næste gang, det lyder rigtig godt. 9 herfra...!

Mette (og Ove)  -  2007-09-15 15:56:10
Min mand har flere gange brugt denne her opskrift og den er super. Pas på med raspen. Han kom til første

Casper s  -  2007-09-14 19:10:39
Mmm... Æblekage er det bedste :)

Karina  -  2007-09-01 15:51:55
Min første "æblehøst" er lige blevet brugt til denne opskrift... Umm, lækkert! Kan virkelig anbefales...

Jeanet (Ejby)  -  2007-08-31 19:31:17
Prøv at lade makronerne ligge i noget rød portvin det smager også rigtig godt ;o)

Ole  -  2007-08-28 13:13:48
Mmm... den ser lækker ud :P namnam

Alberte og Vicki  -  2007-08-09 13:16:44
Vi har ikke prøvet at lave den. Men vi tror da at den er god, for det ser den ud til at være..!

isabella  -  2007-06-11 15:51:01
selom jeg er kun 9 aar saa syndes jeg at den skal ha ti min farfar laver mange gange denne eblekage

Julie  -  2007-04-23 19:21:49
Fantastisk æblekage - Kan anbefales! 10 herfra!

Mette  -  2007-01-21 15:44:54
Skal det være ekstra nemt, så køb færdiglavet æblegrød. Koster næsten intet, og smager godt.

Sandie  -  2006-12-25 20:08:12
Super opskrift, manden kan ikke få nok af den....

Annsofie  -  0000-00-00 00:00:00
ÆBLEKAGE ER MUMS! hvor lang tid tager den i gennemstit og lave ?

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
,man kan komme kirsbærvin i makronerne det er også godt

Anne Marie  -  0000-00-00 00:00:00
ihh hvor var det bare en dejlig oplevelse. men jeg ville jo personligt bruge en anelse mere fløde. jeg elsker nemlig fløde på alt.. (det skal jo selvfølgelig piskes). ellers glimrende.

Amanda  -  0000-00-00 00:00:00
Æblekage i verdensklasse, den er bare SÅ god. prøv at putte havregryn og nødder i raspen den smager også meget godt. Enig med Alma og Siri, børn kan sagtens lave den jeg er også et barn. og det er rigtigt man kan rolig bruge flere æbler, men alligevel husk DET MÆTTER! syntes jeg. men tak for en god opskrift

Margaux  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare så lækker !!!

vika  -  0000-00-00 00:00:00
super god gammel opskrift... lige som vor bedste lavede den da vi var barn

Alma og Siri  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god, den er nem at huske, den smager himmelsk og børn kan lave den. (vi er børn)

Lilian  -  0000-00-00 00:00:00
En anden velsmagende variation er en smule creme øverst...lige inden fløden kommes på...

Carina  -  0000-00-00 00:00:00
Super god opskrift - man kan dog roligt bruge flere æbler end i opskriften - husk at æblerne ikke skal være alt for søde

Muzzen  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god. min kæreste ville have mig til at lave den dagen efter. Hvilken slags æble sort bruger du?? Jeg brugte pink lady mener jeg at den hedder..

birthe  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med havregryn som ristes med smør og sukker

Ann Michelle  -  0000-00-00 00:00:00
verdensklasse æblekage- en klar vinder......!!

Jeppe  -  0000-00-00 00:00:00
Alle tiders æblekage, mange roser herfra, kan varmt anbefales

inger  -  0000-00-00 00:00:00
hvis man kommer en anelse natron ii raspen medens det bruner, vil det ikke danne hårde klumper

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at komme lidt stødt kanel i raspen, det smager bare uhm...

jytte olsen  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at bruge havregryn og evt. mandler i stedet for rasp.

Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Det er også lækkert at riste lidt hakkede mandler sammen med raspen.

  -  0000-00-00 00:00:00
den bedste æblekage vi har smagt. Min mand elsker den og der er ellers ingen der tidligere har kunnet måle sig med farmors æblekage.

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den ENESTE opskrift på æblekage, jeg altid VENDER TILBAGE TIL når jeg har prøvet en alternativ. Lidt hurtigere bliver det hvis du køber færdig æblekagerasp (den fra Fakta er god og billig)