Rødbedebrød

Rødbedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hvedemel
100 g.grahamsmel
1.5 tsk.salt
200 g.fintrevet rå rødbede
50 g.grofthakkede valnøddekerner
1 appelsin Reven skal heraf
 Muskatnød, friskrevet
3 dl.vand
2 spsk.madolie
2 spsk.honning
50 g.gær
 
Opskrift:
Mel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål.

I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri.

Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. 1/2 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade. Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter.

Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220 grader i ca. 1/2 time.





karakterer:
Opskriften er vist 22563 gange,
og udskrevet 762 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-08 23:48:24
Når brødet kommer ud af ovnen, så dæk det til med et fugtig viskestykke, da det gør det endnu bedre

  -   2007-02-19 18:56:06
det smager super godt....... prøv det : )